Notícia

Els contes de Sant Jordi

25 de març de 2024

Us hem preparat un recull de contes i llibres infantils que expliquen la llegenda de Sant Jordi de mil maneres diferents!

Balada, Montserrat; Sans, Eva (il.). Qui diu la veritat? : la versió de la princesa ; Qui diu la veritat? : la versió del drac
La princesa de la llegenda de Sant Jordi també té la seva versió d’aquesta història. El que no ens esperàvem era que fos una princesa tant diferent!

Martí i Bertran, Pere; Masachs, Lluís. El Cavaller Sant Jordi : la llegenda en rodolins
Vols conèixer la llegenda de sant Jordi, el drac i la princesa? Aquest llibre te l'explica, a ritme de rodolí. De ben segur que t'ho passaràs molt bé! Sant Jordi era un cavaller que a tothom volia bé...

Gomà, Enric; Sunyer, Jordi (dibuixos). Tota la veritat sobre la llegenda de Sant Jordi segons el cavall
Aquesta llegenda de sant Jordi és per llegir, per escoltar, per mirar, per saber-te-la de memòria!

Turu, Joan (text i dibuixos). La Princesa, el drac i el cavaller desarmat
Aquesta llegenda de Sant Jordi no és tal com la coneixeu. Segurament us n’han narrat una versió diferent, un relat esbiaixat i ple de mitges veritats que té poc a veure amb el que realment va passar. Aquí no hi apareixen princeses bledes, ni dracs ferotges, ni cavallers armats. És precisament la mirada del cavaller Jordi la que fa canviar el destí de la bèstia alada i de tot el poble. Potser sí que va passar així... qui sap.

Moreno, Marta. Qui es qui en la llegenda de Sant Jordi
Per descobrir tots els personatges de la llegenda de Sant Jordi: el drac, el cavaller, la princesa... Una col·lecció adreçada als més petits pensada per a aprendre conceptes bàsics i despertar la imaginació.

Baldó, Estel; Gil, Rosa; Soliva, Maria; Bou, Giner (il.). La Llegenda de Sant Jordi
Llibre de lectura pensat per afavorir la lectura autònoma dels infants de 4 i 5 anys. Cada doble pàgina presenta, en la banda dreta, la il·lustració i, en la banda esquerra, el text, breu i escrit en dues modalitats de lletra: de pal i lligada.

Donat, Marc; de la Prada, Sandra. Sant Jordi, la princesa i el drac
La llegenda de Sant Jordi més popular ara en format de conte clàssic. Sant Jordi i la princesa aconsegueixen derrotar el drac que estàarrasant les collites i devorant el bestiar d’una vila catalana.

Grifoll, Jordi; Tarradas, Cris (il.). Sant Jordi i el drac Patac!!!
Conte interactiu on els infants participen al llarg de la història (pintant o dibuixant) mentre ajuden a Sant Jordi. El drac Patac finalment és vençut però ens deixa un magnífic regal: una rosa vermella, la rosa de sant Jordi.

Sardà, Òscar. El Follet Oriol i la rosa màgica
En aquesta nova aventura del follet Oriol, coneixerem com, gràcies al nostre amic, regalar una rosa quan arriba la primavera esdevé una tradició al seu poble, perquè regalar una rosa és molt més que regalar una flor: és un acte d’amistat i amor que fa dibuixar un somriure a la cara dels qui participen de la festa. Això sí, el follet Oriol també haurà de viure un munt d'aventures en aquesta ocasió i el drac no li ho posarà gens fàcil.

Major, Lenia; Kerbaj, Mazen (il.). Un Sant Jordi molt tossut
El cavaller sant Jordi vol vèncer el drac de totes totes. Ho prova amb la llança, amb destrals, amb fletxes... Però no li serveix de res. El drac és molt espavilat! Tant, que al final li donarà una gran sorpresa inesperada.

I també...

Fort, Glòria. Sant Jordi
Calafell, Roser; Dickinson, Vita. Sant Jordi i el drac
Canyelles, Anna; Calafell, Roser. Sant Jordi i el drac
Baldó, Estel; Gil, Rosa; Soliva, Maria; Pessarrodona, Marina (il.). Sant Jordi el valent
Pons, Nathalie; Gubianas, Valentí (il.). Per l'abril, llibres i roses mil
Baldó, Estel; Gil, Rosa; Soliva, Maria; Mongay, Anna (il.). El Rebost de Sant Jordi


Llibres infantil [9-13 anys]

Anaya, Santi; Roca, Àlex (il.). La Nenúfar i la Matoll a... Operació Sant Jordi
A causa d'un invent de l'Àlex, la família del Super3 queda atrapada a dins de la llegenda de Sant Jordi. Només en podran sortir quan el drac sigui derrotat pel cavaller... Però, un moment... Què hi fa un zombi en aquesta història?

Fernàndez, David; Lyona (il.). La Revolta de Santa Jordina
Montblanc ha votat: no vol viure més sota les ordres d’un rei tirà. Però el monarca no pensa abandonar els privilegis així com així, i demana reforços: el Drac Mercat, despietat i voraç, ve al seu rescat. La Jordina, ànima lliure i consciència crítica, serà la primera a rebel·lar-s’hi. El poble es mobilitzarà, perquè saben que només se’n sortiran si actuen junts i alhora. No esperaran que cap cavaller els tregui les castanyes del foc.

Copons, Jaume; Fortuny, Liliana. Sant Jordi de les galàxies
Déu n’hi do, com va anar l’últim Sant Jordi! La mare de l’Agus va obrir un llibre que no havia d’obrir i va alliberar-ne una mena de drac de les galàxies que amenaçava de destruir la Terra. I a sobre, el Dr. Brot i el seu ajudant Nap volien adoptar-lo com a mascota! Sort que ens va arribar de l’espai l’ajuda de la tinent Quatre i en Dan Iks. Regala aquest llibre per Sant Jordi i... que la força t’acompanyi!

Stevenson, Steve; Turconi, Stefano (il.); Sánchez i Vaqué, Oriol (trad.). Un Sant Jordi a Barcelona
A en Larry li han assignat una missió molt senzilla: viatjar a Barcelona i entregar un paquet a un altre agent en plena celebració d'un dels dies més bonics de la ciutat: San Jordi, la festa del llibre i de la rosa. Però el que semblava que seria una visita tranquil·la s'acabarà convertint en un cas difícil de resoldre.

Sala i Vila, Carles; Hénaff, Carole (il.). La Llegenda de sant Jordi... explicada pel senyor drac!
I si resulta que el drac era vegetarià? I si la princesa era una bleda assolellada? I si la lluita entre el drac i el cavaller no va ser tan ferotge com es diu? I si la llegenda de sant Jordi no va anar ben bé com ens l'han explicada?