Notícia

Gunyadors "No perdis el tren"

09 de juliol de 2018

Un any més les biblioteques acreditades com a Punts d’Informació Turística (https://bibliotecavirtual.diba.cat/bibliotequespit), amb la col·laboració de Renfe, han organitzat el concurs No perdis el tren
En aquest desè any del concurs s’ha proposat una nova modalitat: un concurs de microrelats sobre una fugida en tren inspirada en imatges del territori. Els microrelats havien de continuar la frase: “Quan va arrencar el tren ja no hi havia marxa enrere”.

En aquesta nova modalitat els participants han enviat un total de 417 microrelats.

Els premis han estat 3 passis Interrail de 2a classe per a dues persones, assignats segons les categories següents: d’una banda, les categories Microrelat més ben escrit i Microrelat més original a través de les valoracions de les biblioteques del projecte Punts d’Informació Turística, i d’altra la categoria Microrelat més votat a través de la pàgina de Facebook No perdis el tren.
Els guanyadors de cada categoria han estat els següents:

Categoria A: Microrelat més ben escrit. Guanyador d’1 Interrail Global Pass continu de 22 dies.
Naixement
Quan va arrencar el tren ja no hi havia marxa enrere. Davant meu s'estenia un futur incert, i jo el mirava amb ulls de nen. Per fi podria volar, deixar-me enrere i retrobar-me a la següent estació. Les portes del tren m'hi havien tancat a dins, i jo mai m'havia sentit tan lliure.
Autor/a: Elah

Categoria B: Microrelat més original. Guanyador d’1 Interrail Global Pass Flexi de 10 dies en 1 mes.
Oblidat
Era el nostre primer viatge en família, i ja havíem baixat les nostres maletes. De cop i volta, veiem el nostre fill mirant per la finestra del tren: ens l'havíem deixat a dins del vagó.
Autor/a: Leo Freitas

Categoria C: Microrelat més votat, amb un total de 115 M’agrada a la pàgina de Facebook No perdis el tren. Guanyador d’1 Interrail Global Pas Flexi de 5 dies en 15.
Futur incert
Ella em vigilava des de lluny sense dir-me res, i en acostar-me em va picar al cap carinyosament. Estava nerviosa, era hora d'esborrar el passat i per això havia volgut que jo l'acompanyés. Vaig miolar per tranquil·litzar-la i em vaig arraulir a la seva falda.
Autor/a: Alex Bru

Accessibilitat