Notícia

Ian Bermúdez i Raventós

30 de octubre de 2023

Ian Bermúdez Raventós (Sant Sadurní d'Anoia, 1979)

Nascut a Sant Sadurní d’Anoia, és llicenciat en Filologia Anglesa i Màster en traducció i interpretació. Actualment cursa estudis d’escriptura. Es professor d’anglès i d’alfabetització en una escola per a persones adultes. Ha traduït al castellà llibres com Ecoeducación de Daniel Goleman (Joventut). Va ser integrant de l’equip de traducció de: Políticas Trans: Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos (Egales, 2015), Desvetllant els misteris del naixement i la mort, saviesa budista per a la vida de Daisaku Ikeda (Ediciones Civilitzacion Global, 2015), i de l’equip de correcció de Terra de Ningú: Perspectives feministes sobre la independència (Pol·len edicions, 2017). 

Entre la seva obra publicada es troba el poemari Ser h(u)ome*∞(à) (Edicions Bellaterra) i la novel·la gràfica Transito. Va col·laborar en l’escriptura del llibre ¿Seguro que no passa nada? Reflexiones de una mare activista pro LGTBI de Pepa Nolla (Edicions Bellaterra, 2021) i és autor de Transitem, novel·la gràfica sobre diferents vivències trans, il·lustrada per Lucía de Palau. També ha estat coordinador al costat de Ian de la Rosa de DebuT, un laboratori de formació i creació a partir de l’exploració de gènere i noves identitats Trans, Queer i no binàries +. Va romandre quatre temporades a la Sala Beckett (2018-2021) i el seu primer resultat ha estat l’obra de teatre de creació col·lectiva BlaBlaTrans.

Bibliografia

Literatura / Poesia

  • Ser h(u)ome*∞(à). Barcelona: Nac Bremón, 2013
  • Ser h(u)ome*∞(à). Barcelona: Bellaterra, 2015

Literatura / Còmic Adults

  • Transito. Barcelona: Pol·len: Bellaterra, 2015. En col·laboració amb David Cantero
  • Transito. Roma: Momo Edizioni, 2020. En col·laboració amb David Cantero
  • Transitamos. La Floresta: Pol·len Edicions, 2021. En col·laboració amb Lucía de Palau
  • Transitem. La Floresta: Pol·len Edicions, 2021. En col·laboració amb Lucía de Palau

Sociologia / LGTBI

  • Seguro que no pasa nada?: reflexiones de una madre activista pro LGTBI. Pepa Nolla; amb la col·laboració d’Ian Bermúdez Raventós i Eric Sancho Brú. Barcelona: Edicions Bellaterra, 2020

Consulteu la bibliografia que podeu trobar a la nostra Biblioteca en aquest enllaç