Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Inscripcions per participar en els Clubs de Lectura de la biblioteca

22 de juliol de 2019

Com ja es habitual, la Biblioteca Torras i Bages organitza una nova temporada de Clubs de lectura, on s’acull totes aquelles persones que vulguin compartir -d’una forma distesa i agradable- les opinions, sentiments, comentaris, etc. que els hagi suggerit la lectura d’una obra llegida prèviament.

Les persones que formin part de les Tertúlies Literàries es trobaran a la biblioteca, amb una freqüència mensual, els dimarts de la darrera setmana de cada mes de 2/4 de 8 a les 9 del vespre, per tal de comentar la novel·la en qüestió, sota la conducció de l’Elvira Mestres, encarregada, des de ja fa uns quants anys, de dinamitzar el grup i ajudar a descobrir les múltiples facetes de l’obra. La primera trobada serà el dimarts 29 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre amb l’obra “Quan érem refugiats” de Teresa Pàmies.

Per als amants de la novel·la negra la biblioteca organitza el club de lectura La clau de vidre, conduït i dinamitzat per la Glòria Batllevell.

La primera trobada serà el dimecres 13 de novembre a 2/4 de 8 del vespre per comentar la novel·la “Betibú” de Claudia Piñeiro.

Per als interessats en el teatre, la biblioteca participa per sisè any consecutiu en el projecte Llegir el Teatre, fruit de la col·laboració entre el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya. A Vilafranca el projecte compta un any més amb la col·laboració del Teatre Cal Bolet.
Moderat pel Valeri Laguna, és un club de lectura on es tracten totes les vessants del teatre, com a text i com a espectacle. Durant aquest curs s’analitzaran els textos de set de les obres de la programació del TNC i de tres del Teatre Cal Bolet, així com també algunes claus dels muntatges. Les sessions es duran a terme a L’Escorxador. La primera trobada serà el dimecres 2 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre per comentar l’obra teatral “Això ja ho he viscut” de J.B. Priestley, que es representarà el 5 d’octubre al Teatre Cal Bolet de Vilafranca.

D’altra banda, per als que els agradi el món del còmic la biblioteca ofereix el club de lectura Còmic Btb. Està adreçat a tothom a partir de 16 anys i la periodicitat de les trobades és mensual, normalment es reuneix el tercer dimarts de mes. La primera trobada serà el 15 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre.

La Biblioteca també ofereix l’activitat Book Readers, trobades mensuals dinamitzades per la Sílvia Arniches, on es llegeixen textos en anglès i es comenten des de diferents punts de vista (gramàtica, pronúncia, lèxic...). Hi ha dos nivells: Intermedi i Avançat. Les sessions també començaran a principis d’octubre per als dos nivells.

Un altre club per aprendre idiomes és Llegi e impara l’italiano, on podràs millorar la teva capacitat lectora i la teva pronunciació de l’italià a través dels llibres. Aquest club, a càrrec de la Michela d’Auria es reunirà a la biblioteca un cop al mes (pendent de confirmar dates i horari). Per participar-hi es demana un nivell equivalent a un A2-B1.

Per poder participar en tots aquests clubs de lectura cal inscriure’s presencialment a la Biblioteca dins del període d’inscripcions que aquest curs és del 2 al 14 de setembre.

A més de les sessions periòdiques d’aquestes tertúlies, la Biblioteca també té previst organitzar sortides culturals, xerrades a càrrec d’especialistes en literatura així com convidar a algun dels autors o autores de les obres llegides.