Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Joan Solé i Bordes

06 de març de 2018

Joan Solé i Bordes (Vilafranca del Penedès, 1955)
Llicenciat en Filosofia i Lletres, especialitat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona (1978) i Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1982). 
El setembre de 1976 funda la revista Olerdulae, a iniciativa de Josep Parera i Ripoll, president del Museu de Vilafranca i Joan Tarrada i Massanell, secretari. El mateix any participa en les reunions prèvies i el 1977 en l’acte fundacional de l’Institut d’Estudis Penedesencs a Sant Martí Sarroca. El 1980 ingressa com a vocal de junta de l’entitat, posteriorment en serà sots president el 1998, president del 1999 al 2007 i sots-president altra volta del 2007 al 2009.
El 2002 funda la revista Del Penedès de l’Institut d’Estudis Penedesencs que coordina fins a l’actualitat.

Dedicat professionalment a l'Ensenyament Secundari de Llengua, Literatura i Història. Ha preparat diverses edicions de textos de temàtica local i comarcal d'autors del segle XIX i XX i la publicat diversos estudis històrics principalment sobre aspectes culturals i socials d'aquesta època al Penedès i específicament sobre la família dels Milà de Ferran.
Ha publicat més d’una trentena de llibres de temàtica penedesenca.
El 9 de maig del 2015, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner li concedeixen el premi Recercat a la trajectòria en reconeixement als gairebé quaranta anys de labor d’estudis locals i comarcals (1976-2015).

Consulteu la bibliografia de Joan Solé i Bordes que podeu trobar a la biblioteca en aquest enllaç.