Notícia

Lectures per a grans infants

17 de gener de 2019

El Cielo imaginado / Pablo A. Mastro, Ana Suárez
Les estrelles són aquells punts lluminosos que veiem al cel cada nit. Gegantines boles de gas incandescent que cremen a milions de quilòmetres de nosaltres. Però les estrelles també poden ser d’ulls que ens miren, ballarines en un teatre o finestres a altres mons.

Cómo funciona un aeropuerto / textos: Jordi Cuadrado ; ilustración: Marcel Socias
Aquest llibre respon a les inquietuds de tots els que volen saber què passa dins d’un aeroport, des de les zones que podem visitar a les zones estrictament reservades als treballadors. Cadascú compleix una funció perquè ens puguem pujar a un avió i viatjar.

La Nena que va salvar els llibres / Klaus Hagerup ; il·lustracions de Lisa Aisato
L'Anna té gairebé deu anys i el que més li agrada és llegir. La seva passió és tan gran que Monsen, el bibliotecari, s'ha convertit en un dels seus millors amics. Un dia, el seu amic li explica a l'Anna el destí dels llibres que ningú vol prendre prestats de la biblioteca. Aquests llibres desapareixen, es destrueixen. Però, què passa amb els que viuen dins d'aquests llibres, es pregunta l'Anna, desapareixen també? Pensar que tot aquest món màgic i els seus habitants es poden perdre per sempre li resulta insuportable. És llavors quan Anna emprèn un extraordinari viatge amb una missió que ningú ha aconseguit fins ara: salvar els llibres de l'oblit.

El Jardín de Abdul Gasazi / Chris Van Allsburg
La veïna de l’Alan li demana que tingui cura per una tarda del seu entremaliat gos, que ha mossegat als seus parents en més d'una ocasió. Tot va bé ... fins que arriba l'hora del passeig. Fritz tira d'Alan pel carrer fins topar-se amb un rètol que té una gran advertència: "Prohibida l'entrada als gossos". Per descomptat, això no li importa a Fritz i, quan pesca a Alan distret, es deixa anar del collaret i corre cap a dins de la casa. El que no saben és que acaben d'entrar al jardí d'un vell mag. Fritz i Alan hauran d'enfrontar les conseqüències d'haver entrat al seu jardí màgic.

La Última sirena / Eva Millet
Clara és una nena d'11 anys amb una vida frenètica entre escoles d'elit, múltiples extraescolars i caps de setmana sempre planificats, que es talla de cop a causa d'una greu crisi familiar. En arribar l'estiu, la Clara es veu obligada a renunciar als campaments als que van les seves amigues i a passar l'estiu sencer amb els seus oncles, als qui amb prou feines coneix, en una petita illa de la Mediterrània.
Però a poc a poc la Clara s'adona que ni els seus oncles ni l'illa en la qual resideixen són tan plàcides i amables com semblen. ¿Quina estranya malaltia fa que la seva tia Esmeralda, una bellíssima dona postrada en cadira de rodes, llangueixi dia a dia? Per què l'oncle Joan es mostra cada dia més hostil amb Clara? D'on provenen els cants que se senten cada nit i ... qui és la misteriosa jove que neda a l'alba a la platja?

Recomanacions de còmic
Over the garden wall = Más allá del jardín / autor: Pat McHale
Vuelta al cole / guión: Davy Mourier ; dibujo: Stan Silas ; color: Valérie Sierro
Usagi Yojimbo & las Tortugas Ninja / [guión, dibujo y rotulación por] Stan Sakai ; [color por] Tom Luth

I a més ...
El Colibrí picoespada y yo : un frenético misterio por resolver / Luisa Méndez
La Historia como nunca antes te la habían contado / Javier Rubio Donzé
Benvinguts a Cervellòpolis / [text i il·lustracions: Matteo Farinella]
Cara de velocidad / Marga Tojo ; ilustraciones de María Hergueta
El Príncipe durmiente / Ernesto Rodríguez Abad , Noemí Villamuza
Gato y los nuevos inquilinos / Mary Solari ; ilustraciones: Antonio Zurera