Lectures per a joves

Lectures per a joves

22 de setembre de 2017

Sentinels / Martín Piñol
Un gran poder comporta un gran share.
En el seu moment més àlgid de fama i fortuna, un presentador de tele decideix abandonar el seu programa del cor per convertir-se en un heroi justicier, amb el suport de l'audiència, es clar. Amb el seu amic i col·laborador des de l'institut creen Sentinels, una barreja de reality i talent show que vol trobar 10 participants per convertir-los en un equip d'herois que lluitin per la pau, la justícia i el share. La convivència entre els membres del grup serà caòticament apassionant, i les missions a què s'enfrontaran... s'allunyaran molt de l'èpica dels còmics de la Marvel i DC.
Sentinels és una novel·la mordaç i trepidant sobre el costat fosc de la tele, la fama, els realities, els superherois, l'amistat i l'amor... I a més, es pot llegir sense anuncis.

La Christie i la caçadora de l'Indiana Jones / Asun Balzola
La Christie és una noia de catorze anys. La seva família té dificultats econòmiques i ella no pot estrenar mai roba. Ha de dur una caçadora del seu germà gran, que la converteix en la riota de l’escola. Aleshores s’inventa una història que relaciona la caçadora amb la pel·lícula d’Indiana Jones.

Por trece razones / Jay Asher; traducción de María Pardo Vuelta
En Clay Jensen troba, quan arriba a casa, una misteriosa capsa dirigida a ell. La capsa conté set cintes de casset. Tot fa pensar que les ha enviat la Hannah, una companya de classe que es va suïcidar un parell de setmanes abans. A poc a poc descobrirà les tretze raons per les quals ella ha decidit posar fi a la seva vida, tretze cares de casset que coincideixen amb les tretze persones que les han d'escoltar. Ell n'és una. «és un joc molt senzill: primer les escoltes i després les passes». En Clay confirmarà que res del que fem o deixem de fer és indiferent.

La Negra historia de Jimmy Mortimer / David Lafuente 
Jimmy Mortimer es troba molt sol. Fer amics mai se li ha donat bé, però haver de canviar de casa constantment tampoc hi ajuda. La seva única via d'escapament és la seva llibreta i un humor entre gris i negre, que l'acompanya a tot arreu.
No obstant això, en la seva nova casa, descobrirà que tot allò que ens fa infeliços també és la clau que obre la porta a un altre món i que, per mantenir guardada aquesta porta i contenir la foscor, es necessita un guardià.

La Maldición de los Grace / Laure Eve ; traducción de Montse Triviño
Fenrin Grace és una criatura irreal, gairebé mítica, que sedueix a totes les noies gairebé sense proposar-s'ho. En realitat, només està esperant que aparegui algú especial. Algú diferent, que li faci preguntar-se com ha pogut viure tant de temps sense aquesta persona. Algú com jo.

La Academia. Segundo libro / Amelia Drake
Les noves aventures de Twelve a la gran ciutat de Danubia.
No volen posar-te a prova. Ni tampoc castigar-te. Volen destrossar. Perquè et vas escapar de l'Acadèmia i després vas decidir tornar: has violat totes les regles d'aquest lloc. I ara no saben què fer amb tu. Ets perillosa per a ells. I per a nosaltres. Volen mantenir-te allunyada de nosaltres. Et temen. I tu has de demostrar-los que fan bé tenint-por. És més, que encara no han vist res. A la gran ciutat de Danubia, tothom pensa que Twelve ha mort. Però en realitat ha estat reclutada a la Dinovena Acadèmia, l'Acadèmia dels Lladres, on s'ensenyen assignatures com Espionatge, Aplanament o Història del Crim. I a on mai pots fiar-te de ningú.