Lectures per a joves infants

Lectures per a joves infants

14 de abril de 2018

Dragon Boy / Guido Sgardoli ; Enrico Macchiavello
Aquesta és la història d'en Max. De fet, és molt més que això, és el diari d'en Max. Un diari que et sorprendrà i et farà riure, però amb el que, a més a més, descobriràs què és el coratge. També pots posar-te una capa i jugar a tenir superpoders. Però jo sé quins són els veritables superpoders: l’amistat, la intel·ligència, la imaginació, la diversitat. Vosaltres sou superpoders!

Les enigmàtiques fotos del senyor Clarissa / Pep Molist ; Núria Feijoó
En Lluc i la Rita visiten per primera vegada el Mercat dels Encants, un lloc on, segons els ha dit el seu pare, pots trobar allò que no trobaràs enlloc, ni tan sols a internet. Allà, en Lluc es queda palplantat davant d'una foto antiga que hi ha en una parada. Té la sensació que no és la primera vegada que veu aquella fotografia, però no recorda ni quan, ni on.

Assalt al Museu de Cera / Sir Steve Stevenson
En Tom, l’Annika i en Josh viatgen al París del 1784, en plena Revolució Francesa, per salvar un nen acusat injustament de robar una valuosa peça del museu de cera. Entre incursions a la Bastilla i la persecució d’un misteriós mosqueter, els tres amics hauran d’esclarir el cas abans no sigui massa tard.

Àvia, ja sé que has oblidat el meu nom / Jaume Cela
Àvia, avui faig deu anys. Et vindré a visitar a la residència, però tu no em reconeixeràs, no em faràs cap regal, ni em felicitaràs, ni entendràs per què portarem un pastís i cantarem una cançó, i tots et farem un petó i tots em faran un petó. Tu no me’l faràs. La mare diu que tens una malaltia que jo no sé escriure. Com que tu no em faràs cap regal, te’n faig un jo. T’he escrit un poema, un poema que m’ajudarà a pensar en tu.

El gat que va parlar sense voler / Claude Roy
Una faula molt divertida sobre el poder de la paraula, ideal per a tots els amics dels gats!
Un bon dia, tot d’una, en Gaspard, el gat d’en Thomas, descobreix que parla gairebé sense ni adonar-se’n. En prosa i també en vers. Quan vol i de vegades quan fóra millor que es mossegués la llengua, perquè diu coses que seria molt millor callar i això fa que ell i en Thomas es fiquin en embolics. Aquesta és la història d’aquest gat xerraire i del seu millor amic, que han d’empescar-se-les perquè no es descobreixi el secret que comparteixen. Al capdavall, com sap tothom, cap gat del món vol fer-se famós... perquè s’està tan bé al sol sense fer res!

Precisament així / Rudyard Kipling
Les divertides històries que componen aquest llibre, a manera de faules, són les històries que Rudyard Kipling contava cada nit a la seva estimada filla Josephine.
Des de la seva publicació generacions de nens i nenes han gaudit escoltant i llegint aquestes històries, tan enginyoses com improbables, sobre aquelles coses que realment interessen als petits –i no tan petits– de curiositat insadollable, com per exemple per què el lleopard té taques a la pell, o com li va sortir la trompa a l’elefant i la gepa al camell...
Rudyard Kipling va ser el primer escriptor en llengua anglesa a qui se li va concedir el premi Nobel el 1907.