Notícia

Lectures per a joves - maig 2017

25 de abril de 2017

Y oyes cómo llora el viento / Dora Sales ; [il·lustracions]: Enrique Flores
Un nen del carrer parli durant tres nits amb una treballadora social. Sobre la seva vida, el seu dolor, la seva solitud. Ho fa en primera ersona, amb parquedat, obrint-se a poc a poc. El relat apunta a una realitat, tremendament dura, sobre la vulnerabilitat de la infància. Una realitat sobre infàncies robades.

Cafè Berlevag / Mònica Batet
La Sarah, la filla d’un cantant conegut mundialment i que continua recordant el que va passar un vespre de la seva infantesa mentre jugava amb els seus germans a la sala dels sofàs; l’Alice, una cantant que porta un temps intentant escriure la lletra d’una cançó i que un dia rep la trucada d’un home amb qui porta deu anys sense veure’s, i la Jane, una noia que treballa de guia en un museu i que té una veïna polonesa a qui agrada fer llistes; són les protagonistes d’aquesta història. Una història que parla de l’amor perdut, del passat, de les expectatives, del que succeeix després d’un retrobament en un cafè del Village anomenat Berlevag i de com una cançó pot unir amb fils invisibles la vida de persones que mai no es coneixeran.

El Desert en flames / Alwyn Hamilton
Una fugitiva temerària. Un estranger misteriós. El seu destí: la llibertat. L’Amani viu en un poble oprimit pel sultà de Miraji, on la misèria i la màgia conviuen. Somia escapar-se’n. Disfressada de noi, aconsegueix fugir gràcies a la seva extraordinària habilitat com a pistolera i a l’ajut d’en Jin, un fascinant estranger a qui l’exèrcit persegueix. Junts lluitaran per sobreviure travessant el desert i sumant-se a la rebel·lió que s’està gestant contra el sultà. Quan l’Amani descobreixi la veritat sobre en Jin i sobre ella mateixa, comprendrà que no pot fugir del seu destí.

Objetivo: tú y yo / Elle Kennedy ; traducció de Lluvia Rojo
La segona entrega de la trilogia #KissMe està protagonitzada per Logan, un noi acostumat a aconseguir a qualsevol noia que vulgui, i Grace, una noia dolça i encantadora però no menys orgullosa: el còctel explosiu està servit.

La Planta mil / Katharine McGee ; traducció de Mercè Santaulària
A tres quilòmetres del terra, la noia pensa: «Si no hagués parlat amb ell». A dos quilòmetres del terra, pensa: «Si no hagués estat tan estúpida». A un quilòmetre del sòl, pensa: «Si hagués explicat la veritat». Després ja no pensa res. Els seus secrets cauen al buit amb ella, però la seva història no acabarà amb la seva mort.

Jóvenes poetas rebeldes / Matthew Quick ; traducció de Julio Hermoso
«Perquè hi ha un lloc en aquest món per a cada un de nosaltres.»
Fins ara Nanette O'Hare era l'adolescent perfecta: estudiant exemplar, esportista excel·lent i una obedient filla; però la seva vida començarà a canviar quan arriba a les mans un llibre de culte prohibit.
A poc a poc, Nanette deixarà de banda el seu paper de nena bona per convertir-se en el seu veritable jo: una jove plena d'inquietuds, passions i amb molta personalitat per descobrir. Podrà Nanette controlar el seu costat més rebel?