Lectures noves

Lectures noves

28 de novembre de 2017

Aquest mes, la llista ve carregada de novetats de grans autors de la novel·la per nois i noies que segur reconeixereu. Entre d’altres trobem: en Jimmy Liao, un gran autor i il·lustrador que ha publicat llibres molt originals i amb imatges de gran bellesa; per altra banda trobem en Roberto Aliaga, amb més de 50 obres infantils publicades i guanyador del premi El Barco de Vapor 2017; també hem rebut una nova història d’en David Walliams, autor de la col·lecció La increïble història de... que és un dels autors més venuts a Anglaterra amb més de 17 milions d’exemplars venuts. I per últim voldríem destacar la novel·la d’Elisabetta Gnone, autora de la col·lecció Fairy Oak, i que ara ens porta una història sobre la importància d’explicar històries.

La Capitana Dofí / Mireia Vidal ; il·lustracions d'Albert Asensio
L’Ona n’estava farta, que tothom la tractés com una nena. Ella volia ser com qualsevol altre tripulant del vaixell. Però el que l’Ona no sabia és que, quan un es fa gran, ja no hi ha marxa enrere. Ara acabarà descobrint un secret que, durant molt de temps, tothom li havia amagat i que li canviarà la vida per sempre.

Cómo arreglar un libro mojado / Roberto Aliaga
Ha estat un accident, ho prometo: jo no volia mullar el llibre. El llibre que no és un llibre. I tampoc volia llegir-lo, de debò. Això també ha estat un accident. El cas és que qui l'ha escrit té un problema ben gros ... I ara què fem?

Héroes / Jutta Richter ; traducido del alemán por L. Rodríguez López
Els petits herois del Camí del Riu. “Uns valents nens impedeixen un gran foc”, es podia llegir en grans titulars al diari local. No obstant això, la veritat és molt diferent. Felix, d'onze anys, i les seves amigues Corina i Mia no han apagat el foc. Tot el contrari, ells mateixos l’han provocat amb la única intenció de viure una “aventura”. Quan una persona del poble, un conegut alcohòlic, és denunciat com el principal sospitós d'haver provocat l'incendi, els tres amics es troben en un conflicte moral que determinarà també la relació entre ells.

Olga de papel : el viaje extraordinario / Elisabetta Gnone ; siluetas de papel de Linda Toigo ; traducción de Miguel García
Aquesta és una història real. És la història de quan l’ós ensinistrat dels Sr. Yubat, al final, em va tallar dos trossets i l’homenet de molla em va enganxar amb cinta adhesiva. Ell sempre porta a sobre un rotlle de cinta adhesiva, perquè de tant en tant, es deixa anar del fons de la seva capseta i cau fora. La dona voladora volia prestar-me una de les seves tiretes, però jo opino  que, si et tallen en dos, fa falta alguna cosa més forta per mantenir-te junta. 

Amics de mitjanit / David Walliams ; il·lustracions de Tony Ross ; traducció de Ricard Gil (Col·lecció La increïble història de...)
La Immortal / Ricard Ruiz Garzón ; [il·lustracions: Maite Gurrutxaga]
L'Ocarina blava / Mario Satz ; il·lustracions de Zuzanna Celej ; traducció de Tina Vallès
Mi querido gatito / Jimmy Liao
La Pel·lícula de la vida / Maite Carranza ; il·lustracions d'Iratxe López de Munáin
Penny Berry i la Cripta dels Oblidats / Lluís Prats ; il·lustracions de María Simavilla
El Tresor del capità Barracuda / Llanos Campos ; traducció de Josep Sampere ; il·lustracions de Marta Altés