Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Les lectures juvenils d’aquest Nadal

20 de desembre de 2019

S’acosten dates de vacances i per fi tenim temps de llegir i llegir sense parar! I com sempre, la biblioteca us ofereix un llistat de recomanacions i novetats perquè pugueu triar la vostra lectura.
Què trobareu en aquesta llistat? Trobareu novetats editorials, llibres d’aventures, de ciència-ficció, novel·la negra o amorosa i grans clàssics de la literatura que s’han tornat a editar. Com veieu tots i totes podreu trobar la novel·la que més us agradi.
Ja sabeu l’espai jove de la biblioteca us espera a la planta baixa amb tot aquests llibres i molts més!

Clàssics
Un Món feliç / Aldous Huxley
Un món feliç (1932) és una de les novel·les de ciència ficció més celebrades del segle XX. Publicada en una època en què ja emergien, com una amenaça, els grans règims totalitaris que havien de desembocar en la Segona Guerra Mundial. Un món feliç ens convida a imaginar una societat futura en què un Estat paternalista manté els seus súbdits sota els efectes de la droga oficial del règim, un narcòtic anomenat «soma». A fi d'aconseguir blocs de ciutadans genèticament unificats i coherents, l'Estat endega un projecte de clonació. Els embrions, concebuts i desenvolupats al laboratori, són traslladats a la sala de Predestinació Social, on s'ajusten les aptituds i la intel·ligència de cadascú segons la casta que li ha estat assignada. Quatre joves, víctimes i herois d'aquesta novel·la, no encaixaran en un règim planificador i totalitari que pretén transformar els humans en meres cèl·lules d'un cos social.

Alícia al país de les meravelles / Lewis Carroll ; traducció de Salvador Oliva
Tots som bojos aquí: jo sóc boig i tu ets boja.
Com ho saps, que sóc boja?
Segur que ho ets; si no, no hauries pas vingut aquí.

I d’altres com: Peter Pan / J. M. Barrie ; traducció de Maria-Antònia Oliver ; L'Illa del tresor / Robert L. Stevenson ; traducció d'Eulàlia Presas i La Volta al món en vuitanta dies / Jules Verne ; traducció de Jesús Moncada.

Lo que pensamos, lo que hicimos / Lea-Lina Oppermann
Una persona armada i emmascarada aconsegueix introduir-se en una classe de matemàtiques d'alumnes de batxillerat. A partir d'aquest moment, se succeiran una sèrie de situacions, condicionades per l'amenaça de l'arma, que aniran descobrint la veritable personalitat i defectes ocults del professor i dels seus alumnes fins al dramàtic final.

El Ramat perillós / David Nel·lo
La Blanca Marçal ha estat tota la vida professora d’institut. Ara que està a punt de jubilar-se, mira enrere i fa balanç de la seva trajectòria. Ha tingut força encerts, però també ha comès alguns errors. Per les seves classes han passat molts alumnes, alguns de ben problemàtics. Però n’hi ha un que no li marxarà mai del cap: encara recorda el dia que es va fixar per primer cop en el noi que seia a la punta de la segona fila, en Mirko Lloberes... Els inadaptats també són aquells que lluiten incansablement i a contracorrent perquè tot surti bé.

Hores salvatges / Jordi Sierra i Fabra
L’Aureli prepara la selectivitat reclòs a casa, mentre la seva família gaudeix d’unes vacances a París. Intenta concentrar-se en l’estudi, però es distreu en veure uns individus d’aparença sospitosa rondant per la urbanització. Un d’ells truca a la porta i l’informa que busquen una boja perillosa que s’ha escapat d’un sanatori on estava internada. En tancar-se de nou, l’Aurèlia descobrirà que no està sol: una jove, presumiblement la fugitiva, s’ha introduït a la casa. Aviat, el noi descobrirà que Marijka, la jove fugada, té una història molt diferent a explicar, ja que s’ha escapat del proxeneta que vol obligar-la a prostituir-se.

L'Inquietant (i meravellós) veí del tercer segona / Jaume Cela
Aquest estiu he escrit el que ens va passar a mi i a les meves cosines. Fins ara ho hem mantingut en secret. Per què? La resposta es ben senzilla: perquè ningú ens creuria i potser ens farien anar al psicòleg. El protagonista d’aquesta història és un personatge molt especial. A la bústia del tercer segona hi ha la seva etiqueta, però sense nom. Només la Lu, la Lena i jo sabem com es diu i el misteri que amaga.

La Guía del caballero para el vicio y la virtud / Mackenzi Lee ; traducción de Natalia Navarro Díaz
A Henry "Monty" Montague no li importa que els seus plaers l'allunyin del Lord que està destinat a ser. Per això, quan s'embarca en un Gran Tour per Europa, amb la seva germana Felicity i el seu millor amic Percy (que també és el seu amor secret), un plaer diferent l'espera a la volta de cada cantonada. Com el seu pare vol que es faci càrrec de l'herència familiar quan torni, Monty està decidit a convertir aquest tour en un viatge inoblidable; això inclou coquetejar amb Percy de París a Roma, beure molt, apostar fins i tot el que no té i conquistar homes de totes les nacionalitats. Però una de les tantes decisions imprudents d’en Monty converteix el que havia de ser un viatge ple de plaer en una persecució gairebé mortal. És així com posa en dubte tot el que sap, fins i tot la seva relació amb el noi que tant estima.

Sempre ens quedarà l'estiu / Jenny Han
Després de sortir amb en Jeremiah durant els últims dos anys, està convençuda que és l’home de la seva vida. En Conrad, en canvi, no ha superat l’error d’haver-la deixat escapar, per això̀ quan la Belly i en Jeremiah decideixen fer un pas més en la seva relació́, el noi sap que ha arribat el moment de parlar o bé de deixar-ho córrer per sempre. Ella haurà̀ de prendre una gran decisió́ que, inevitablement, trencarà̀ el cor d’un dels germans.

Sed / Neal Shusterman, Jarrod Shusterman ; traducción del inglés Pilar Ramírez Tello
Alyssa viu amb la seva família a el sud de Califòrnia, en un barri residencial molt tranquil ... Fins que, un dia, de la pica deixa de sortir aigua. Després de patir diversos anys de sequera, això tampoc és estrany; allà tothom està acostumat a les advertències: no reguis la gespa, no omplis la piscina, no facis dutxes llargues.. Però aquest cop no queda aigua per estalviar. En molt poc temps, el tranquil supermercat de barri residencial s’ha omplert de famílies desesperades i disposades a tot per aconseguir un bidó d’aigua. Quan els seus pares surten a buscar provisions i no tornen, Alyssa, el seu germà i el peculiar veí que els acompanya, no tenen més remei que començar a prendre decisions difícils per a sobreviure. Costi el que costi.

L'Alè del drac / Maite Carranza
L'Antoni és un jove amb el cap ple de somnis impossibles per al futur. Un futur que espera compartir amb la Coia, la seva millor amiga d'infantesa i l'amor de la seva vida, una noia única i especial que no sembla feta per al món que li ha tocat viure. Són temps il·lusionants per als revolucionaris reusencs que esperen l'imminent esclat de la Primera República. Però el destí, tràgic, els juga una mala passada i trunca les esperances de l'Antoni. La mort de la seva estimada, l'obsessió per saber la veritat i la recerca de l'assassí ocuparan totes les seves hores de l'estiu de 1868, mentre es congria la revolta i la Reina Isabel I fa les maletes.

Blanco de tigre / Andrés Guerrero
Aquí comença el lloc prohibit on regna el tigre blanc. Aquesta història va passar fa molts anys. Tants que avui ja ningú parla d'ella. Aquells que encara la recorden asseguren que va ser tan sols una llegenda de tantes que es van forjar en el més recòndit de la selva. Però no ho és. Mai ho va ser. Un dia, l'atzar va voler que el destí de la meva germana Duna es creués amb el del tigre blanc. I junts van trobar el seu lloc.

I a més, ...
Doc Doggie : unitat de medicina estrambòtica / Vicent Dasí
Hola, universo / Erin Entrada Kelly ; traducción de Merceces Guhl

El Caso Vermont / Maureen Johnson ; traducción: Sonia Fernández Ordás
Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l'univers / Benjamin Alire Sáenz