Notícia

Llegir el Teatre nominat al premis Butaca

20 de juny de 2019

El projecte “Llegir el Teatre”, impulsat pel Departament de Cultura a través del Servei de Biblioteques i pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha estat nominat als XXV Premis Butaca en la categoria “Iniciativa per a públics”. Els guanyadors es decidiran a través d’una votació popular online que es tancarà el proper 7 de juliol.

La iniciativa “Llegir el teatre” va arrencar l’any 2013 i des de llavors ha incrementat exponencialment el seu nombre de participants: en la temporada 2018-2019, hi han format part més de 2.300 usuaris de 116 biblioteques catalanes.

La Biblioteca Torras i Bages i el Teatre Cal Bolet dinamitzen a Vilafranca "Llegir el Teatre". Es tracta d'un club de lectura sobre textos teatrals, que té per objectius: millorar la formació dels espectadors de teatre i refinar-ne així la qualitat de la recepció del fet teatral, donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat, impulsar l'edició de textos teatrals, incrementar els fons sobre teatre de les biblioteques públiques de Catalunya. Cada sessió està dedicada a un text de la programació del TNC que, en alguns casos, són intercalats amb obres de les programacions Teatre Cal Bolet.

Des de la seva entrada en funcionament el programa "Llegir el Teatre" ha distribuït en total més de 40.000 exemplars de textos teatrals als lectors dels clubs.

En les categories dels espectacles, han estat nominats algunes de les obres del TNC que es van poder llegir al programa la temporada passada com Els jocs florals de Canprosa (Santiago Rusiñol), La bona persona de Sezuan(Bertolt Brecht) i El gran mercado del mundo (Calderón de la Barca). Els guanyadors de totes les categories s’anunciaran el proper 14 de juliol durant la gala d’entrega dels premis, que es farà al Mercat de les Flors de Barcelona.

Ja podeu votar des de la plataforma dels premis, 'Iniciativa per a públics'.