Notícia

M. Dolors Calvet i Prats

10 de maig de 2019

(Vilafranca del Penedès, 19 d'abril del 1907 - Madrid, 6 d'agost del 1988) va ser una concertista de piano, compositora, poetessa i pedagoga vilafranquina.

El 1911, amb tan sols quatre anys d'edat, va començar els seus estudis de música de la mà de la seva mare, que dirigia una acadèmia de música. Molt aviat va començar a participar en els concerts públics que s'hi feien.

El 1922 anà a perfeccionar els estudis musicals a l'Acadèmia Ardèvol que dirigia Ferran Ardèvol a Barcelona. El 1923 començà l'activitat com a concertista a Barcelona, on feu nombrosos concerts, sola o amb altres instrumentistes. Resident a Vilafranca, s'implicà de ple en l'ensenyament musical a la secció Cultura de la dona de la Societat la Principal de Vilafranca del Penedès. Fou autora de sardanes, peces per piano i lieder.

L'Escola Municipal de Música de Vilafranca del Penedès porta el seu nom, Maria Dolors Calvet.

Des de l'any 2007, el Vinseum:  Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, els descendents de Dolors Calvet (a partir de la seva filla Imma Herrera Calvet) i l'Ajuntament de Vilafranca, convoquen, cada dos anys, el "Concurs de Composició per a Piano Maria Dolors Calvet i Prats", que premia obres d'entre 10 i 15 minuts que es puguin utilitzar en la pedagogia de l'instrument del piano.

 

Bibliografia

Literatura/Contes infantils

  • El Drac i la mulassa. Vilafranca del Penedès: Vilatana, 1999

Música/Partitures

  • Quaderns de piano = Cuadernos de piano = Piano notebooks. Barcelona: Dinsic, 2008
  • ...En el Poble Espanyol: per a piano: para piano: for piano. Barcelona: DINSIC Publicacions Musicals, S.L., 2019

Consulteu la bibliografia que podeu trobar a la nostra Biblioteca en aquest enllaç.

 

 

 

Accessibilitat