Notícia

Màrqueting a l'enoturisme

24 de novembre de 2017

"Marketing del enoturismo: 12 errores habituales: 12 propuestas alternativas "  (Tolosa Wine Books, 2017) són 159 pàgines on l'autor aprofundeix en la complexitat de l'emergent sector "enoturístic". Amb una lectura fàcil i amena -el seu autor ens comenta que ha calculat la seva lectura en una hora i poc-, Tolosa posa al descobert 12 errors que habitualment cometen els cellers i 12 propostes alternatives per tal de no fer-los.

Després de visitar més de 300 cellers d'arreu de l'Estat, Tolosa explica que s'ha trobat amb grans professionals de l'enoturisme però, i sobretot, molts professionals tant il·lusionats com desorientats. 

Hem d'oferir visita al celler? Hem d'ensenyar el procés d'elaboració? oferim experiències? tenim el missatge i l'estratègia clara? Són només algunes de les preguntes que el llibre pretén resoldre d'una manera planera i pràctica.

Lluís Tolosa comenta que "el llibre tenia més del doble de pàgines que les que té finalment. Si volia fer un llibre amè i pràctic havia de tenir les frases justes, i em vaig dedicar a treure text, i més text, i més text. Només he deixat el més essencial". Com ell mateix el defineix, el llibre és "un manual bàsic d'enoturisme, senzill, pràctic i directe".

Lluís Tolosa (Barcelona, 1968) és sociòleg, escriptor i editor. Ha publicat una quinzena de llibres de vins, amb els quals ha guanyat diversos premis nacionals i internacionals.

Font: Cupatges.cat

Accessibilitat