Música nova

Música nova

18 de desembre de 2017

A Deeper understanding / The War on Drugs
Després del unànimement elogiat 'Lost in the dream' de 2014, 'A deeper understanding' és el quart treball d'estudi de The War on Drugs. Un disc per al qual l'ànima mater de la banda, Adam Granduciel, va decidir aïllar-se durant uns mesos a Nova York, per tal d'escriure el nou material. Després i escortat per l'enginyer de so Shawn Everett (Alabama Shakes, KDLang, Weezer) se li va unir la resta sextet de Filadèlfia -Dave Hartley al baix, RobbieBennett als teclats, Charlie Hall a la bateria i els multi-instrumentistes Anthony LaMarca i Jon Natchez-. Junts han immortalitzat el que en les seves pròpies paraules és - El discque millor representa The War on Drugs com a banda (...). Tal com anticipen els espectaculars senzills 'Holding on', Strangest thing 'i' Thiking of a place ', ens trobemdavant d'un dels millors àlbums de rock d'aquest any.

Amb l'esperança entre les dents / Xavi Sarrià
Des de la desaparició d'Obrint Pas, el 2010, Xavi Sarrià no havia donat a conèixer noves cançons. Ara trenca aquest silenci amb la publicació d'Amb l’esperança entre les dents, un recull de 13 cançons amb una idea recurrent: encara que les coses estiguin fotudes, cal donar una oportunitat a l'esperança. El disc, que pren el nom d'una frase de l'escriptor John Berger, recorre constantment la idea de cançons de llum en la foscor.

Modern pressure / Daniel Romano
El canadenc Daniel Romano segueix trepitjant fort. El seu nou treball és Modern Pressure, on confirma les credencials presentades en el seu anterior treball, el notable Mosey. El seu alt country còsmic d’anteriors àlbums ha anat evolucionant de manera que les influències del folk-rock i de l’indie-rock han donat forma al que ja de per si és un registre propi i personal com el que ha defensat des dels temps de Workin’ for the Music Man. El d’Ontario ha anat sumant registres i textures, mirant de reüll el seu passat, però caminant cap endavant. I és així com podem afirmar que Modern Pressure és el seu millor treball fins al moment. Addictiu i immediat, la col·lecció de cançons d’aquest nou treball hauria de posar a Romano a la llista dels compositors i músics més interessants dels darrers anys.

I a més...

7 samurai: original soundtrack / music by Fumio Hayasaka
A World of masks / The Heliocentrics
Baby driver: music from the motionpicture
Henricus Isaac nel tempo di Lorenzo de' Medici & Maximilian I  : 1450-1519
Hollywood's great themes / Percy Faith and his orchestra
I thank God / Sam Cooke ; The Gospel Harmonettes, The Original Blind Boys
Simultonality / Joshua Abrams & Natural Information Society
Ti amo / Phoenix