Música nova

Música nova

10 de agost de 2018

Glen Hansard. Between two shores.
Glen Hansard porta tocant música des dels 13 anys, i es nota. Des que va abandonar el col·legi per fer de "Busker" adolescent pels carrers de Dublín (el mateix paper que va interpretar a la fantàstica "Once"), va ser Outspan a "The Commitments", va publicar set discos amb The Frames i va viatjar per tot el món amb The Swell Season. En el seu tercer disc en solitari, ressonen més que mai la Santíssima Trinitat que sonava a casa seva de petit: Dylan, Cohen i Van Morrison. Són especialment a la boniques "Why woman", continuació del rock robust i elèctric de la inicial "Roll on slow", secció de vents inclosa.

Descansado. Norma Winstone.
Un viatge creatiu al món del cinema amb nous arranjaments -de Klaus Gesing i Glauco Venier- de música de Nino Rota, Michel Legrand, William Walton, Bernard Herrmann i Ennio Morricone pel·lícules de Scorsese, Godard, Wenders, Jewison, Zeffirelli , Olivier i molt més. Diversos dels arranjaments incorporen paraules noves de Norma Winstone que, a més de ser un dels grans cantants de jazz, ha estat durant molt de temps un lletrista sensible. Per a aquest projecte el seu aclamat trio amb Gesing i Venier és augmentat per dos convidats especials: la improvisació noruega del percussionista Helge Andreas Norbakken i el violoncel·lista italià Mario Brunello. Norbakken és conegut pels oients d'ECM per als seus enregistraments amb Jon Balke, Mathias Eick i Jon Hassell, mentre que Brunello és molt reconegut en els cercles de música clàssica i contemporània per la seva versatilitat interpretativa. "Descansat - Música per a pel·lícules" va ser gravat al ArteSuono Studio a Udine, Itàlia, al març de 2017 i produït per Manfred Eicher.

The thread that keeps us. Calexico.
Calexico és més que la unió del guitarrista Joey Burns i el baterista John Convertino, nucli dur provinent de la banda Giant Sand. També és la casa de músics com Jairo Zavala (DePedro), el trompetista Jacob Valenzuela, el multiinstrumentalista alemany Martin Wenk o Scott Colberg, contrabaixista vingut del món del jazz. Sempre han promocionat la seva música i l'esperit de la seva pròpia formació com una forma d'unir persones, d'apropar-se a universos culturals i difuminar fronteres; i a The Thread That Keeps Us, en concret, com una via d'escapament dels extrems.

Black cofee. Beth Hart & Joe Bonamassa.
Dues de les màximes figures del blues rock dels últims temps uneixen les seves forces i el seu talent per regalar-nos una nova entrega discogràfica. A aquestes alçades no queda massa per dir de Beth Hart, una de les poques veus blanques que pot rivalitzar en sentiment i força amb les negres a l'hora de cantar blues, ni de Joe Bonamassa, referent absolut en el gènere per a qualsevol guitarrista. Ara han tornat a treballar junts per reflectir l'enorme química que hi ha entre els dos, donant forma a les deu intenses versions de clàssics del blues i el soul que completen aquest disc excel·lent.

I a més...

I knew you when. Bob Seger.
Música callada. Frederic Mompou.
El petit de Cal Eril. El petit de Cal Eril.
Versatile. Van Morrison.
Winning Hand. Tinsley Ellis.
Cape Fear. Bernard Hermann.
Ruins. First Aid Kit.