Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Música nova

07 de juny de 2019

Why hasn't everything already disappeared? / Deerhunter
Deerhunter han tornat amb una altra meravella inclassificable, probablement el seu disc més depurat i essencial. La seva brillant resposta a aquests temps estranys en què tantes certeses semblen colar-se per la claveguera. Els d'Atlanta van sobrats de misteri i ambició. Entronquen amb aquells grups que deixaven al receptor part de la feina. Des de la portada amb aquesta il·lustració apocalíptica, i el seu enigmàtic títol, no hi ha dubte que Deerhunter són únics, com una d'aquestes espècies rares i extraordinàries que tenim l'obligació de cuidar.

Natural / Suu
La jove cantautora acaba de publicar el seu primer disc, Natural (Halley Records, 2018) després de triomfar a xarxes socials com Instagram o a Youtube. Les xarxes socials han estat una alenada d'aire fresc per a la música. Un nou mitjà de comunicació entre seguidors i artistes ideal per a descobrir noves veus com la dolça i autèntica SUU, que darrere de l'àlies a Instagram i Youtube de @tontaca13, acumula gairebé 50.000 seguidors.
La seva frescor i sinceritat l'han dut a presentar el seu primer disc sense filtres, Natural, que ha estat enregistrat amb alguns dels músics més destacats del país. Com explica la mateixa SUU, al seu primer disc s’ha volgut mostrar natural “en el sentit més pur de la paraula”. Ha volgut mostrar-se sense artificis ni sucre afegit, per explicar tots els seus relats “a cau d’orella”.
Natural és un àlbum regnat per l’amor i la seva puresa. Parla d’amor en l’amistat, en la parella i cap a un mateix, sempre amb frescor i claredat. Amb pinzellades de reggae, rock i pop, entre d’altres, ha aconseguit crear un popurri d’estils diferents a cada cançó donant molta força a les lletres i a les històries que expliquen.
Com diu la SUU, “aquest disc és jo i la meva necessitat de compartir-me”.

Night / John Abercrombie; [with] Jan Hammer, Jack DeJohnette, Mike Brecker
Night reuneix al trio de guitarra, teclats i bateria que va gravar el clàssic disc d'Abercrombie Timeless, i afegeix a Mike Brecker al saxo tenor per sumar un èmfasi extra en moments estratègics de l'àlbum, descrit per Penguin Guide to Jazz com "sorprenentment funky". Totes les composicions pertanyen a Abercrombie amb excepció de "Ethereggae", l'esotèric shuffle a mig camí de Jan Hammer, que obre el disc, gravat el 1984.

Trio tapestry / Joe Lovano, Marilyn Crispell, Carmen Castaldi
Lovano i el seu saxo envoltat per dos grans músics, la pianista Marilyn Crispell i el bateria Carmen Castaldi. No es pot afegir gran cosa més a aquesta confluència de tres sàvies corrents inspiradores en un riu ple de delicadesa i lirisme de qualitat.

The Imperial / The Delines
Segon disc de la banda integrada bàsicament per Vlautin i Amy Boone, amb unes cançons que reincideixen en el que apuntava el seu debut i en les quals s'aposta pel llanguiment, ben entès. Melodies arrossegades i veus sedoses que serveixen de llar perfecte als magnífics textos de Willy. Algú que engrandeix la figura del cantautor i que, amb aquesta obra, no apta per a tots els paladars, mostra les essències del country soul més tranquil. No es pot deixar de reconèixer que quan alguna cosa és gran, és gran.

Love is here to stay / Tony Bennet & Diana Krall ; with the Bill Charlap Trio
Love is here to stay, gravat amb el Bill Charlap Trio vol ser, segons els seus responsables, "una carta d'amor a la música dels Gershwin i un sentit homenatge a la seva posició com a autors vitals de clàssics de la música popular americana, a més d'una classe mestra d'interpretació vocal ". Els duets inclouen cançons tan famoses com 'Love Is Here to Stay', 'S'Wonderful', 'They Ca't Take That Away from Em' i 'Fascinating Rhythm', entre d'altres temes, fins a un total de dotze.

Laid back / Marcus Miller
Marcus toca com els àngels, produeix magníficament, però els sentiments i la sorpresa van quedar enterrats fa ja molts anys. En aquest disc Miller s'envolta de grans músics i convidats i fa una mica de tot. Des d'un inicial i brillant 'Trip Trap' fins al final 'Preacher's Kid' on trobes, entre d'altres cosetes, un versió del 'Que Serà Serà' cantat per Selah Sue a Prince.

Canção do amor demais ; Grandes momentos / Elizete Cardoso
Canção Do Amor Demais, reuneix les habilitats de João Gilberto, responsable de la cadència única de la bossa, i les cançons de Vinicius i Tom com aquells primers descobriments que ens deixen estupefactes de tant que obren la porta a coses mai abans vistes, o en aquest cas, escoltades. El resultat és un disc honest, simple, bell, que ha resistit estoic la prova del temps tornant-se un autèntic manifest d'un temps idíl·lic.