Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Narcís Banchs i Valls.

17 de maig de 2019

Neix a Gelida el 1939. Fuster d’ofici als 19 anys entra a treballar a la paperera Guarro, fins que als 47 anys s’estableix pel seu compte. Enamorat del paper funda el taller “Artesans del Paper-Cal Banchs” amb el que du a terme la creació i divulgació de la tècnica artística anomenada “paper nu” amb conferències, taller i exposicions arreu. Regidor de Cultura a l’Ajuntament de Gelida en dues legislatures.

Als 18 anys queda finalista d’un “Concurso Nacional de Novela Corta”, convocat per la Revista Rumbos de Valladolid.

A part d’uns 90 articles en diverses publicacions i més de 300 conferències arreu de l’Estat relacionades amb el món del paper, ha editat una gran quantitat  de llibres en diferents formats.

Edició artesanal: La fil·loxera; Pell de cirera; Santa Llúcia 150 anys.

Edició bibliòfil: Diccionari paperer; El Ball de bastons; Poemari 2008; Santa Llúcia la festa; 65 anys de bàsquet.

Edició privada:  Artesania del paper; Camins de Déu; Contrast; Consideracions; Els deu Manaments; Espurnes de...; Homenatge a un mestre; Joc de cartes; La millor anyada- 1946; Pastorets de paper; Quatre trilogies; Retalls de la Història.

Infantils: Cazurro i els nens; Peret i el seu amic.

Edició normal: Diccionari paperer; El Ball de bastons; Fem Memòria; Mostra del Paper, llibre document; Poemari gelidenc; Reflexions d’un ignorant; Santa Llúcia la festa; 65 anys de Basquet.

Consulteu la bibliografia que podeu trobar a la Biblioteca en aquest enllaç.