Notícia

Novel·la de setembre

05 de setembre de 2018

Agualusa, José Eduardo. Teoria general de l’oblit
La vigília de la independència d’Angola, la Ludo, una noia portuguesa atemorida per l’agitació del carrer, construeix un mur de totxanes que l'aïlla del mon exterior durant vint-i-vuit anys. Sobreviu cultivant verdures i caçant coloms amb l'única companyia del Fantasma, un pastor alemany albí, i escriu la seva historia a les parets amb trossos de carbó. Mentre ella observa el mon exterior i sembla enfonsar-se en l’oblit, el país transita traumàticament de l’alliberament a la república socialista, la guerra civil, la pau i el capitalisme cobdiciós.
Jose Eduardo Agualusa traça amb una escriptura sensual i imaginativa un relat enlluernador que reconstrueix la historia recent d’Angola. Una narració basada en un personatge real i commovedor que ens ensenya el poder paralitzant de la por i la importància de la redempció. 

Barreau, Nicolas. Menú de amor
Ella arriba sempre tard, és preciosa, sociable, la millor de la classe, divertida... I inabastable.
Ell és puntual, somiador, tímid, estudia Literatura i s'ha resignat a que el seu amor per Valérie sigui impossible. Encara que comparteixen la passió pels mateixos llibres, Valérie pensa que Henri és només un bon amic.
Però un dia, en un lloc al costat del Sena, Henri troba un manual del segle XVI que conté pocions i infusions estranyes i que promet revelar ni més ni menys que la recepta de l'amor etern.

Lark, Sarah. Sota cels llunyans
Una novel·la emocionant sobre un dramàtic secret familiar. Sarah Lark, reina del best sellerinternacional, narra una història sobre la veritat i el silenci, sobre decisions equivocades i correctes, sobre la confiança i l'amor.
Hamburg. A l'actualitat: la periodista alemanya Stephanie va néixer i créixer a Nova Zelanda. Però ha perdut qualsevol record sobre els seus primers anys de vida allà. Ara ha de tornar al país de la seva infantessa i recuperar el seu passat.
Allà descobreix l'existència del diari d'una jove maurí del segle passat, la història de la qual té una profunda influència sobre els fets del present.

Meyrink, Gustav. El Gólem (fantàstica)
Redactada entre 1913 i 1914, a les portes que el món contemporani iniciés la seva llarga sèrie de carnisseries, El Gólem és una de les novel·les més singulars del gènere fantàstic, però també de tot el segle XX. Inspirant-se en una llegenda jueva relacionada amb la Càbala, segons la qual resultava possible insuflar vida a una figura de fang mitjançant una clau o certes paraules màgiques, Gustav Meyrink (1868-1932) va construir un relat fascinant en què la al·lucinada peripècia d’Atanasius Pernath al barri jueu de Praga transcorre embolicada en una atmosfera onírica i asfixiant. Les premonicions i avisos que planegen, ominosos, al llarg del relat, el solapament de diferents plans i realitats, engendren finalment una obra única i singular que busseja en els plecs més recòndits i oblidats de l'inconscient humà.

I a més...

Bryndza, Robert. Una Sombra en la oscuridad (policíaca)
De Luca, Erri. La Natura expuesta
Erikson, Steven. Los Jardines de la luna (fantàstica)
Grafton, Sue. Y de yesterday (policíaca)
Jòdar, Julià de. Els Vulnerables : una no-novel·la dels temps de la mort de la innocència històrica (històrica)
Kincaid, Jamaica. Lucy
Mairal, Pedro. Una Noche con Sabrina Love
Maxwell, Megan. El Proyecto de mi vida (romàntica)
Nel·lo, David. Melissa & Nicole
O'Farrell, Maggie. La Primera mano que sostuvo la mía
Olyslaegers, Jeroen. Voluntat
Pinyol i Puig, Laura. El Risc més gran
Restrepo, Laura. Los Divinos
Roberts, Nora. Los Donovan
Sanderson, Brandon. Juramentada (fantàstica)
Toro, Suso de. Fuera de sí
Verdon, John. Arderás en la tormenta (policíaca)
Vuillard, Éric. L'Ordre del dia

Accessibilitat