Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novel·les de març

24 de febrer de 2020

Aquest més de març et recomanem les següents novetats:

Nopca, Jordi. La Teva ombra
Les vides dels dos germans que protagonitzen La teva ombra transcorren en paral·lel, ara com dos rius, ara com dos cotxes en sentit contrari. L’estiu del 2010, en Pere, de vint-i-cinc anys, que viu a Barcelona amb els pares, es distreu amb la música electrònica, el projecte d’una pàgi­na web d’oci i cultura i les trobades sexuals amb la Kate, una violinista anglesa enigmàtica. Però no aconsegueix treure’s del cap la seva exnòvia Laura. Mentrestant, el seu germà gran, en Joan, un lector voraç que fa de mestre de primària, porta una vida secreta que l’afectarà de ple.

Mathieu, Nicolas. Sus hijos después de ellos
Agost de 1992 a l'est de França: una vall oblidada, uns alts forns extingits, un llac i la calor canicular de la tarda. Anthony té catorze anys i, per pur avorriment, acaba robant, al costat del seu cosí, una canoa per anar a tafanejar a la famosa platja nudista de la riba del davant.
Allà el que li espera és el primer amor, el primer estiu, el que marca tot el que li passarà després. Així s'inicia en el drama de la vida. Aquest llibre és la novel·la d'una vall, d'una era i de l'adolescència; és el relat polític d'una joventut que ha de trobar el seu propi camí en un món agonitzant.
Quatre estius, quatre moments, des de "Smells like teen spirit" al Mundial de futbol de 1998, per relatar unes vides que transcorren a tota velocitat en aquesta França intermèdia, la de les ciutats mitjanes i les zones residencials, entre l'aïllament rural i el formigó dels polígons.
La França de Johnny Hallyday, la dels pobles que es diverteixen a les atraccions de fira i s'enfronten en els concursos de televisió; la dels homes que es consumeixen en el tall i les dones enamorades que es marceixen als vint anys. Un país a la rereguarda de la globalització, atrapat entre la nostàlgia i el declivi, la decència i la ràbia.

Butler, Nickolas. Algo en lo que creer
Després de molts anys treballant en una botiga, Lyle viu ara seguint el ritme de les estacions a la granja que comparteix amb la seva dona en un poble de Wisconsin. Estan feliços perquè la seva filla Shiloh, mare soltera amb la qual mantenen una complicada relació des de la seva adolescència, ha tornat a casa amb Isaac, el seu nét de cinc anys. Però Shiloh està sortint amb un pastor evangèlic que exerceix una enorme influència sobre ella. Lyle tem que tornin a anar-se'n de casa i perdre'ls de nou.
En la seva tercera novel·la, Nickolas Butler torna a demostrar que és un mestre en la construcció de personatges i en la recreació d'un espai geogràfic, el Mig Oest americà, que pocs coneixen millor que ell. Una cosa en què creure explora les relacions entre pares i fills, avis i néts: una història sobre la comunitat i la família, i sobre el que estem disposats a fer per cuidar i protegir els que estimem.

McEwan, Ian. La Panerola
Ian McEwan presenta una sàtira corrosiva de l'Anglaterra del Brexit i l'Europa dels populismes. L'arrencada de la novel·la és una reelaboració del famosíssim començament de La metamorfosi de Kafka. Però aquí s'inverteixen els termes i ens trobem amb una panerola que, un bon dia, quan es desperta, descobreix que s'ha convertit en un ésser humà enorme, concretament el primer ministre del Regne Unit, anomenat Jim Sams. I no és l'única panerola transformada en polític. El primer ministre invoca el poble per situar-se per sobre de tot i de tothom: l'oposició, els dissidents del seu propi partit i fins i tot el Parlament i les normes més elementals de la democràcia. El seu projecte estrella implica posar en pràctica una absurda teoria econòmica anomenada «reversalisme» i canviar així la direcció del flux dels diners, de manera que cal pagar per treballar i es reben diners quan es compra. Una fórmula màgica que suposadament ho solucionarà tot.

I a més:

Narracions curtes
Artigau i Queralt, Marc. Les Paraules inútils
Tóibín, Colm. Mares i fills

Novel·les policíaques
Artasu, Gemma. Les Germanes Petitpierre
Burnet, Graeme Macrae. Un Plan sangriento : el caso Roderick Macrae
Camilleri, Andrea. Km 123
Fleet, Rebecca. L'Intercanvi
Larsson, Sara. Nunca más
Manook, Ian. La Muerte nòmada
Penny, Louise. Un Destello de luz

Novel·les de terror
Chattam, Maxime. La Señal

Novel·les d'humor
MacEwan, Ian. La Panerola

Novel·les històriques
Roca i Costa, M. Carme. A Bàrcino

Novel·les romàntiques
Clarke, Elena. El Paraíso de las mil islas
Estríngana, Moruena. Romeo
Krauss, Nicole. En una selva oscura
Mallery, Susan. Lazos de amistad
Perrin, Valérie. El Secreto de las flores

I també...

Butler, Nickolas. Algo en lo que creer
Causse, Jean-Gabriel. El Dia que el món es va despertar sense colors
Cleveland, Karen. La Gran mentida
Delabroy-Allard, Pauline. Voy a hablar de Sarah
Enriquez, Mariana. Nuestra parte de noche
García Pino, Montserrat. La Cajita de música
Gilbert, Elizabeth. Ciudad de mujeres
Jaio, Karmele. La Casa del padre
Keyserling, Eduard von. Aquell estiu sufocant
Knausgård, Karl Ove. Final
Mathieu, Nicolas. Sus hijos después de ellos
Menéndez Salmón, Ricardo. No entres dócilmente en esa noche quieta
Miller, Madeline. Circe
Morris, Heather. El Tatuador d'Auschwitz
Nopca, Jordi. La Teva ombra
Okorafor, Nnedi. Qui tem la mort
Sala, Guillem. La Fuga de l'home cranc
Setterfield, Diane. Érase una vez la taberna de Swan
Tanizaki, Jun'ichirō. Retrat de Shunkin
Van Steenberge, Kris. Vesania
Winterson, Jeanette. Frankissstein : una historia de amor