Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novel·les de novembre

30 de octubre de 2018

Romero, Sílvia. L’Esborrany
Múltiples reunions entre una editora i una escriptora per parlar de la nova novel·la que aquesta està escrivint ens conduiran a la història d'Aureli Soriguera, un jove que als anys cinquanta del segle passat va abandonar la seva població natal per emigrar a Barcelona. En aquesta ciutat s'instal·larà, es casarà, tindrà descendència i, sobretot, perseguirà un gran somni: crear un imperi comercial. Però família i afecte no sempre avancen de bracet: els llaços d'unió dels Soriguera es basaran en la gelosia, la solitud, la buidor, i per damunt de tot, el secret.

Theroux, Paul. Tierra Madre
Per als habitants de Cape Cod, mare és un exemple de pietat, austeritat i treball dur. Pel seu marit i els seus set fills, és egoista, de vegades mesquina, sempre tirana i gaudeix enfrontant-los entre si. Àngela, la seva favorita que va morir en el part, és l'única capaç d'entendre-la, segons diu als altres. Entre aquests s'inclouen Fred, un advocat d'ofici; Floyd, un divertit professor; un parell d'inseparables germanes amb una devoció per la figura materna ha consumit les seves vides, i JP, el narrador, un escriptor d'èxit que menysprea el seu treball.

Gavaldà, Anna. De tot cor
En nou recull de contes cent per cent Gavaldà, amb la seva mirada emotiva, tendra i original. Amb tres protagonistes, Ludmila, el Paul i en Jean, aquest recull de contes té com a fil conductor la solitud i l’emoció: la felicitat d’escriure, el fet de trobar-se amb un desconegut, l’amistat de dues dones, la descoberta meravellosa de la paternitat... Tot un seguit d’actituds tendres i humanes que ens fan sortir de la closca individual per cercar els altres.

Cognetti, Paolo. El Noi silvestre
Un estiu que se sent perdut i sense forces, el protagonista decideix abandonar la ciutat on va néixer i s'instal·la a dos mil metres d'altura, en un paratge pròxim a aquell en què passava, de petit, les vacances amb els seus pares. Busca un lloc que li permeti ser feliç i somia a recuperar les experiències de la seva infància. Però ara està sol. I en aquesta solitud haurà de passar comptes amb ell mateix.

Ginzburg, Natalia. Sagitari
Escrita l'any 1957, aquesta és la quarta novel·la breu de Natalia Ginzburg. En aquesta obra de maduresa, hi retrobem l'excepcional capacitat de la gran escriptora italiana per teixir un relat aparentment simple però ple de fets reveladors a partir dels quals afloren els mecanismes que fan, a voltes comprensible, a voltes absurda, la vida: la il·lusió, la ingenuïtat, l'engany, la frustració.

Amat, Kiko. Antes del huracán
Ardey, Olivia. Amore se escribe con licor de limón
Casañas, Gloria V. La Salvaje de Boston
Chaparro, Carme. La Química del odio (policíaca)
Colomer Domènech, Pere. El Testament transcendental de Herr Rocamora
Duras, Marguerite. La Vida tranquil·la
Espinàs, Josep M. Combat de nit
Faner, Pau. Com s'assembla la vida als somnis
Fante, John. Pregunta-ho a la pols
Faye, Gaël. Pequeño país
Fo, Dario. La Reina Cristina de Suecia
Franco, Josep. La Santa (històrica)
García Sáenz, Eva. Los Señores del tiempo (policíaca)
Giordano, Raphaëlle. El Dia en què els lleons menjaran amanida verda
Grisham, John. El Caso Fitzgerald (policíaca)
Hartlieb, Petra. Invierno en Viena
Horváth, Ödön von. Joventut sense Déu
Huxley, Aldous. Els Dimonis de Loudun
Jaeggy, Fleur. Proleterka
Mendoza, Eduardo. El Rey recibe
Narla, Francisco. Laín : el bastardo (històrica)
Niel, Colin. Solo las bestias (policíaca)
Ónega Salcedo, Sonsoles. Después del amor
O'Shea, Beatriz. La Sonata sin nombre
Penny, Louise. Un Bello misterio (policíaca)
Yalom, Irvin D. El Dia que Nietzsche va plorar