Notícia

Novel·les per a joves

19 de juny de 2017

Com cada mes, us detallem les últimes incorporacions de novel·la juvenil de la biblioteca. Aquesta vegada la llista està farcida de novel·les fantàstiques, una de les temàtiques que més ens esteu demanant els darrers mesos. Tenim un nou títol de l’escriptora Veronica Roth, els dos primers títols de la saga de la conegudíssima Cassandra Clare, autora entre d’altres de la saga Cazadores de sombras. A més, també hem afegit alguns títols que us sorprendran i que són de temàtiques molt diverses. Les podeu trobar  disponibles a la planta baixa de la biblioteca, a l’Espai Jove.

Les Marques de la mort / Veronica Roth ; traducció d'Aïda Garcia Pons
Cyra és la germana d’un brutal tirà que governa el poble de Shotet. Tot i que no aprova els mètodes del seu germà, acaba donant suport al seu poder. Akos procedeix de la pacífica nació de Thuvhe i és capturat juntament amb el seu germà pels soldats de Shotet. Akos ha de salvar el seu germà i, encara que l’enemistat entre ell i Cyra sembli insuperable, tots dos hauran de decidir si es destrueixen l’un a l’altre o si s’ajuden per poder sobreviure i canviar l’equilibri de poder de la galàxia.

Ángel mecánico i El Príncipe mecánico / Cassandra Clare. Els dos primers títols de la saga Cazadores de sombras. Los Orígenes.
Tessa Gray està disposada a trobar al seu germà, del qual no rep notícies des de fa temps. Per a això, es dirigeix a Londres, on serà raptada per les Germanes Fosques, membres d'una organització secreta anomenada el Club Pandemonium, i rescatada pels Caçadors d'ombres. Tessa es sentirà atreta de seguida per Jem i Will, i haurà de triar quin d'ells guanyarà el seu cor mentre els tres segueixen a la recerca del seu germà i descobreixen que algú intenta acabar amb ells.

La Gàbia daurada / Vic James ; traducció de Mar Mañes
«Ja saps el que diuen: si fas el teu decenni d'esclavitud massa d'hora, mai el superaràs; si el fas massa tard, mai l'acabaràs.»
Al món hi ha dos tipus de persones: Destres i Ordinaris. Els primers són aristòcrates amb poders obscurs, els segons gent corrent. Uns governen i viuen en el luxe, els altres han de complir deu anys d'esclavitud.
Els Jardine són els Destres més poderosos del país, els Hadley són una família d'Ordinaris com qualsevol altra. Però totes dues famílies tenen una cosa en comú: tres fills. Els seus destins s'uniran per sempre quan els Hadley vagin a complir la seva esclavitud al servei dels Jardine.
Res tornarà a ser el mateix.
Endinsa't al món dels Dons Obscurs, on no tots són lliures, ni iguals i on, per descomptat, no tots se salvaran.

Sweet Sixteen / Annelise Heurtier ; traducció de Montserrat Franquesa.
Però quan havies pensat explicar-nos? És que has pensat en les conseqüències de la teva decisió? Per casualitat se't va ocórrer pensar que ens anaves a posar a tots en perill? Molly es va quedar inicialment sense paraules, bocabadada, atordida. Han linxat a un munt de negres per molt menys que això! Va udolar la seva mare. Inici del curs 1957. Per primera vegada, l'institut més prestigiós d'Arkansas, obre les seves portes a estudiants negres. Nou s'embarcaran en aquesta aventura. Davant dos mil cinc- cents estudiants blancs, disposats a tot per impedir-ho. Una història inspirada en fets reals.

L'Imprevist cas del noi a la peixera / Lisa Thompson
La vida de Matthew Corbin, un noi de 12 anys amb un trastorn obsessiu compulsiu, transcorre en la més absoluta intimitat: el seu pànic als gèrmens l’obliga a viure tancat a la seva habitació. Convençut que el mínim tracte amb altres persones pot enverinar-lo, Matthew passa els dies mirant el món a través de la finestra. No obstant això, un fet imprevist sacseja la seva existència: un nen ha desaparegut en el veïnat, i només ell pot haver vist algun indici revelador. Però serà capaç d’atrevir-se a sortir de la seva habitació per resoldre el misteri?