Notícia

Novel·les per a joves

23 de març de 2018

Tenim una bona llista preparada, breu però amb grans històries. Ens agradaria destacar, la tercera part de la saga Els Nens peculiars de Miss Peregrine, una barreja pertorbadora de fantasia desbordant i fotografies d’època en blanc i negre, i el resultat és una experiència lectora única.
També tenim les novetats de novel·la romàntica com la nova novel·la de l’escriptora de Miss You, Estelle Maskame. I pels amants del suspens tenim la novetat més demanada La Noia de la caravana de Xavier Gual.
Estan totes disponibles al racó per a joves de la planta baixa de la biblioteca.

RoseBlood / A. G. Howard ; traducción de Sonia Tanco
Rune Germain té un do increïble per a la música. Pot cantar qualsevol ària sense haver-la sentit abans. Però, quan ho fa, es mareja i emmalalteix. Amb l'esperança que l'ajudin, la seva mare l'envia a l'acadèmia RoseBlood, un lloc amb un passat molt fosc. Allà, Rune coneixerà en Thorn, un violinista emmascarat que l'ajudarà a superar poc a poc la seva malaltia. Els joves desenvolupen una connexió molt especial, però Rune aviat descobrirà que la seva peculiar talent per a la música pot ser també la seva perdició.

Atreveix-te a enamorar-te / Estelle Maskame
La MacKenzie està enamorada d’en Jaden. Però, després que un tràgic esdeveniment canviés les seves vides, ella no sap com acostar-se a ell. Potser tots dos només temin perdre el que més els importa. O potser valgui la pena arriscar-se i assaborir els detalls, descobrir el plaer de les petites coses junts i enamorar-se.

La Noia de la caravana / Xavier Gual
La Laura, una adolescent de setze anys, marxa de cap de setmana amb en Kilian, el noi que li agrada. Tot i que ella sent una mica de por, passen la nit en una caravana d’un càmping abandonat. Però l’endemà el noi ha desaparegut, i la Laura comença a fer descobriments estranys: petjades desconegudes a terra, piles de fils de coure que apareixen i desapareixen, missatges que l’insten a fugir escrits a l’entrada de la caravana. La Laura viurà una sèrie d’aventures cada cop més perilloses fins a aconseguir resoldre el gran enigma en què s’ha vist involucrada i vèncer el monstre que l’assetja, que li és molt més proper del que ella es pensava.

Máquinas mortales / Philip Reeve ; traducción: Federico Eguíluz
Londres està en moviment. La seva presa podries ser tu. Londres és una ciutat sobre rodes: una ciutat com mai havies vist. Després de la terrible Guerra dels Seixanta Minuts, les ciutats que van sobreviure a l'apocalipsi es van convertir en depredadores, perseguint ciutats menors i alimentant-se d’elles. 
Londres n’és una, i es troba a la caça d'una petita urbs, quan Tom es topa amb una jove assassina. Tots dos acabaran a la Regió Exterior, un erm desolador marcat per les petjades de les ciutats ambulants. Aquest és el començament d'una gran aventura per a aquests dos nois, que hauran d’aliar-se per poder sobreviure.

La Biblioteca de les ànimes / Ransom Riggs ; traducció de Núria Parés
L'aventura, que s'obria amb "La llar de Miss Peregrine per a nens peculiars" i continuava amb "La ciutat desolada", arriba aquí al clímax final. Jacob Portman té setze anys i acaba de descobrir que té una nova habilitat molt poderosa. Per rescatar els seus companys se submergirà en un viatge a través de la història. El viatge els portarà des del Londres d'avui dia fins a l'Anglaterra victoriana.

Germanes, gossos, friquis i altres espècimens / Maite Carranza, Júlia Prats
La perfecta Àngela és suplantada a Dublín per la seva imperfecta germana, la Marina, especialista en embolics i desastres. La Marina es veu ficada en un absurd malentès amb en Patrick, el nòvio irlandès de la seva germana, amb els gossos de Mrs. Higgins, amb els seus hostes sicilians i amb una llunàtica família d’activistes animalistes. I per si fos poc, en C.C., un friqui desesperat, sempre li trastoca tots els plans.

Mai no et podré estimar / Josep Gòrriz
La vida de la Lorena és tranquil·la, ordenada, tot està calculat. Un dia, però, apareix en Xavi, un noi que ja treballa i que s’enamora d’ella. L’univers fred i metòdic en què viu la Lorena es veu trasbalsat: no entrava en els seus plans estimar algú ni ser estimada. Alhora, en Xavi veu que hi ha un munt de peces que no encaixen i no es pot treure del cap les paraules de la Lorena: «Mai et podré estimar».

I a més,
Bèsties fantàstiques i on trobar-les / Newt Scamander (J.K. Rowling) ; il·lustrat per Olivia Lomenech Gill
La Rebel·lió dels animals / George Orwell ; traducció de Marc Rubió ; estudi preliminar, propostes de treballi comentaris de text a cura d'Antoni Dalmases.
Estudio en escarlata / Arthur Conan Doyle ; traducción de Esther Tusquets y Néstor Busquets ; grabados de D.H. Friston.
Algunes princeses són de plom / Núria Segarra Rodríguez