Novel·les per a joves

Novel·les per a joves

20 de juny de 2018

Sigui quina sigui la vostra motivació per triar una bona lectura, aquí teniu moltíssimes novetats i altres recomanacions per escollir la que més us agradi.

La Chica invisible / Blue Jeans
L’Aurora Ríos és invisible per a gairebé tothom. Els esdeveniments del passat han fet que s'aïlli del món i que amb prou feines es relacioni. Als seus disset anys no té amics i està farta que la gent  del poble parlin a la seva esquena. Una nit de maig la seva mare no la troba a casa quan torna de la feina. No és l'habitual. L’Aurora apareix morta l’endemà al matí al vestuari del seu institut, el Rubén Darío. Té un cop al cap, i al costat del cos hi han deixat una brúixola. Qui és el responsable d'aquest terrible esdeveniment?
La Julia Plaza, companya de classe de la noia invisible, està obsessionada per trobar la resposta. La seva gran intel·ligència i la seva memòria prodigiosa li serveixen per completar el cub de Rubik en cinquanta segons o ser invencible jugant als escacs, però podrà ajudar els seus pares en la resolució d'aquest enigma? La seva mare, l’Aitana, és la forense del cas, i el seu pare, el Miguel Ángel, el sergent de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil encarregat de la cerca. La Julia, al costat del seu inseparable amic Emilio, un noi molt particular amb una mirada inquietant, intentarà fer tot el que estigui a les seves mans perquè l'assassinat de l’Aurora Ríos no quedi impune.
Llegeix el primer capítol.
Podeu consultar la web oficial de l’autor per conèixer més coses de l’autor i la seva extensa bibliografia.

La Mona de l'assassí / Jakob Wegelius ; traducció del suec d'Elena Martí i Segarra
És de nit al port de Lisboa. Entre les ombres, un home corre per salvar la vida. Es diu Afonso Morro i té un secret que persones poderoses volen impedir que se sàpiga. Com sigui. El perseguidor l'atrapa i tots dos lluiten aferrissadament, fins que en Morro cau des del moll i desapareix a les aigües del Tajo. La mateixa nit, la notícia que hi ha hagut un assassinat corre com la pólvora, però circula un altre rumor espantós: en el barri portuari de Lisboa hi ha un simi boig que udola. És la mona de l'assassí.
Una novel·la trepidant plena d’aventures on el personatge principal no parla però del que s’extreuen totes les emocions i trames principals de la obra. Llibre de més de 600 pàgines apte per a tots els joves que vulguin endinsar-se en una història de la que només podran sortir quan hagin acabat la darrera pàgina.
Recomanació en vídeo d’aquesta obra.

Rut sense hac / Muriel Villanueva
La Rut, una noia de setze anys d’una ciutat mitjana, comença els seus estudis artístics en un nou institut força allunyat del seu barri. L’envolten un nou grup d’amigues, un amor que truca a la porta i un profund secret que arrossega des dels quatre anys i que mai no ha mostrat fora de les parets de casa seva: una llarga cicatriu i una cintura massa estreta li recorden cada dia, des del mirall, que li falta una part de si mateixa, un bon tros de Rut que un càncer es va emportar fa temps. La vergonya a mostrar el seu cos i la por al retorn de la malaltia l’assetgen, però la Rut aprendrà a mirar-los tots dos als ulls i plantar-los cara.
No tenia cap intenció de confessar-los el secret que havia aconseguit amagar fins a quart de secundària a tota la meva classe de tota la vida. Potser alguns devien recordar que als cinc anys havia desaparegut del  parvulari, o que als set havia tornat amb aquella perruca que els més valents provaven d’estirar-me, però mai no havien preguntat més del compte i jo no havia buscat racons sota els gessamins per fer-me entendre ni per les més íntimes. No m’arriscaria ara, davant de tres quasi desconegudes, a deixar que sospitessin l’existència de les meves cicatrius.
Entrevista a l’autora i també podeu consultar la seva web.

I a més...
Los 100 : sobrevivirás a lo desconocido / Kass Morgan ; traducción de Victoria Simó
Les Aventures de Sherlock Holmes. Relats. 1 / Sir Arthur Conan Doyle
La Cabaña / Natasha Preston
Camí a Anantapur / David Nel·lo
Fill : producte 36 / Lois Lowry ; traducció de Lluïsa Moreno Llort
Fora de guió / Arturo Padilla
La Mentida dels tres herois / Henry H. Neff ; traducció de Scheherezade Surià
El Lladre d'Alexandria / Pau Joan Hernàndez
El Olor de las casas de los demàs / Bonnie-Sue Hitchcock ; traducción: Sonia Fernández Ordás
El Perro de los Baskerville / Arthur Conan Doyle ; traducción: Ana Gasol ; apéndice: Teresa Colomer
La Profecia obscura / Rick Riordan ; traducció de  Milo J. Krmpotic
Siega / Neal Shusterman ; traducción del inglés Pilar Ramírez Tello
El Sol també és una estrella / Nicola Yoon.
Ullal Blanc / Jack London ; introducció: Christopher Gair ; notes i activitats: Rebeca Martín ; traducció: Albert Torrescasana ; il·lustració: Helen Ward.