Novel·les juvenils noves

Novel·les juvenils noves

23 de gener de 2018

La biblioteca us proposa un seguit de novetats juvenils que no us deixaran aixecar la vista del llibre:

La Academia. Primer libro / Amelia Drake
L'Acadèmia és el començament d'un clàssic modern en la línia de les grans sagues d'aventures que ha captivat ja a milers de lectors:
Twelve té dotze anys i mai ha sortit de l'orfenat Moser, als afores de la gran ciutat de Danubia. No sap qui són els seus pares i ni tan sols té un nom, només un número, Twelve, per haver estat la dotzena òrfena del seu any. A Danubia hi ha divuit acadèmies: la dels Músics i la dels Alquimistes, la dels Escribes i la dels Servents... El somni de Twelve és entrar a l'Acadèmia dels Servents i convertir-se en cambrera, potser l'encarregada de rebre als convidats en una de les mansions de la ciutat, amb un uniforme impecable.
Després d'un estrany examen d'accés, arriba el moment que Twelve surti de l'orfenat i faci realitat el seu somni. Però el carruatge en què viatja acaba al riu a causa d'una explosió i ella acaba en una acadèmia molt diferent que ni tan sols figura en els registres de la ciutat: la dinovena Acadèmia. A la gran ciutat de Danubia, en una illa deshabitada, s'amaga aquesta escola prohibida que ningú coneix. I Twelve ha estat escollida per formar part d'ella.

Missatger / Lois Lowry
Una petita comunitat absolutament altruista que viu en pau i en la qual se segueix la norma estricta d'acollir i tractar bé tothom, de sobte es veu amenaçada. Diversos fets enterboleixen les relacions entre els habitants i l'harmonia habitual es converteix en discòrdia.

Pax : una historia de paz y amistad / Sara Pennypacker
Pax és una guineu domèstica. Un animal salvatge que, acostumat a viure entre humans, és dòcil com un gosset. Amic incondicional de Peter, el nen que el va recollir quan era un cadell i que des de llavors el cuida amb devoció. Amics per sempre. Però llavors la guerra entra en escena. Peter ha d’abandonar a Pax al marge solitari d'un bosc.
Aquesta novel·la parla d'evolució, d'adaptar-se, ja que mentre Pax intenta ser l'animal salvatge que mai va ser per sobreviure al bosc, Peter ha de deixar enrere la seva infantesa i esdevenir un home. Cadascun d’ells es veurà immers en el seu propi viatge iniciàtic, alhora que intenten arribar fins a l'altre.

Un Monstruo viene a verme : edición especial / Patrick Ness
Set minuts després de la mitjanit, Conor desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre que ell esperava, el del malson que té gairebé cada nit des que la seva mare va començar el llarguíssim tractament. No, aquest monstre és una mica diferent, antic ... I vol el més perillós de tot: la veritat.
Maliciosa, divertida i commovedora, un monstre em ve a veure ens parla de la nostra dificultat per acceptar la pèrdua i dels llaços fràgils però extraordinàriament poderosos que ens uneixen a la vida.
Amb aquesta edició especial i il·lustrada de la novel·la més aclamada i premiada de Patrick Ness, descobriràs la formidable història que hi ha darrere del llibre i la pel·lícula.
Llegint els articles i entrevistes exclusius que tanquen aquest volum, sabràs com va crear Patrick Ness aquest clàssic contemporani, així com després el guió per a la gran pantalla. Veuràs esbossos inèdits de Jim Kay i com van anar prenent forma les seves idees per al monstre. Sentiràs de boca del famós director de cinema J.A. Bayona com va preparar l'adaptació i assistiràs al set de rodatge amb els actors Liam Neeson, Sigourney Weaver, Felicity Jones i Lewis MacDougall.
Plena de material inèdit i de fotografies espectaculars, aquesta magnífica edició aporta una perspectiva única i fascinant al procés creatiu del llibre i a pel·lícula. Una lectura imprescindible.

I a més...

Arena roja / Gema Bonnín
L'Auggie i jo : tres històries Wonder / R.J. Palacio
Buscant el blau / Lois Lowry
La Ciudad desolada / Ransom Riggs (segona part de El Hogar de Miss Peregrine para ninos peculiares)
Entre cielo y tierra / Timothée de Fombelle (Col. Vango, 1)
I tots vam mirar al cel / Tommy Wallach
Un Príncipe sin reino / Timothée de Fombelle (Col. Vango, 2)
El Verano de Raymie Nightingale / Kate DiCamillo