Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novel·les juvenils noves

26 de març de 2019

Renegados / Marissa Meyer
Els Renegats són un grup de prodigis, humans amb habilitats extraordinàries, que van emergir de les ruïnes d'una societat que s'havia ensorrat i van establir la pau i l'ordre allà on regnava el caos. Com a campions de la justícia, continuen sent un símbol d'esperança i valor per a tothom, excepte pels dolents als quals una vegada van derrotar. Nova té una raó de pes per odiar aquests Renegats, i vol venjança. Haurà d’infiltrar-se al grup per destruir-lo des de dins, i tractar per tots els mitjans que no descobreixin les seves veritables intencions fins que aconsegueixi el seu objectiu.

Els Ulls se'm van tancar... / Patrick Bard ; traducció de Pau Joan Hernàndez
La Maëlle és una noia francesa que vol canviar el món. Als seus setze anys és una jove amb un caràcter ferm i una alumna aplicada de l'institut, simpàtica, solidària amb els companys i líder a l'equip d'handbol. Però alguna cosa succeeix en la seva vida, que dóna un gir de 180 graus. Cada dia viu més temps abstreta per les xarxes socials, abandona l'esport, canvia la seva forma de vestir, deixa al seu xicot... De forma gradual, tot el seu interès se centrarà entorn del conflicte que es viu en l'Orient Pròxim: la guerra, els bombardejos sobre la població, la geopolítica. Comença a pensar que la seva missió en la vida és fer la jihad i ajudar de forma activa a qui considera pitjor tractats: els pobres que són fidels a Al·là. A poc a poc, la Maëlle es convertirà en l'Ayat per unir-se al Dáesh.

El Bloc de las edades / Manuel J. Rodríguez
Laura, una jove il·lustradora, necessita tancar una ferida que va quedar oberta 5 anys enrere. Tot va començar quan va rebre un estrany regal de la seva tieta: un bloc que sempre tenir la facultat de predir els esdeveniments futurs, i que posa en alerta a la protagonista quan dibuixa a les seves pàgines la fotografia on apareix amb les seves tres millors amigues.  Laura comença a sospitar que la inquietant transformació d’una d’elles està vinculada a la relació sentimental que acaba de començar amb un noi de la seva ciutat.

Las Dudas de Alexia / Susana Rubio
L’amor menteix. L’amor dubta. L’amor tria.
Alexia està amb en Nacho, però cada cop que veu en Thiago el seu cos s’estremeix i no pot pensar en res més. 
Nacho intueix que no està ell sol al cap d’Alexia, però sap pel seu amic Adrián el que és tenir ganes de besar a dues persones diferents.
Lea està decidida a esperar a Adrián, però serà capaç ell de fer el pas i allunyar-se de Leticia abans no sigui massa tard?
I, qui és Apolo, el desconegut d’Instagram culpable de les llargues nits sense dormir d’Alexia?
Quan tot són dubtes, l’única resposta és arriscar.

El Misteri de la Casa Folch / Leandro Sagristà
Marc sempre s’ha sentit atret pel misteri que envolta la Casa Folch, una tètrica mansió vinculada a successos tràgics i amagats. Per això, decideix dedicar-li una edició especial de la revista de l’institut. Així, es posarà en contacte amb Janka, una jove que afirma presenciar aparicions espectrals, i amb David Cuixart, un professor d’història jubilat que va estar internat a la casa quan era un centre d’acollida de menors. Tots tres es veuran immersos en una investigació apassionant que els permetrà descobrir els secrets que amaga l’enigmàtic casalot.

La Història de l'Iqbal / Francesco D'Adamo ; traducció d'Aurora Ballester ; il·lustracions de Pedro Moya
Els pares de l’Iqbal l’han de cedir a un fabricant de catifes perquè no poden tornar un petit préstec. Com tants altres infants, l’Iqbal treballa encadenat a un teler en condicions inhumanes. El noi es rebel·larà, denunciarà les màfies i contribuirà a l’alliberament de milers de nens esclaus. Tot, però, a costa d’un preu molt alt.

El Secret del Xein / Laura Gallego ; traducció d'Helena Aguilà Ruzola
(Guardians de la ciutadella ; 2)
Axlin treballa a la biblioteca i segueix recopilant informació per completar el seu bestiari mentre investiga una presència inusual de monstres dins els murs de la Ciutadella. A més a més, quan intenta ajudar el seu amic Dex amb un problema personal, es veu embolicada en un conflicte que implica a diverses famílies aristocràtiques de la ciutat vella. El Xein, d'altra banda, s'ha convertit en un més dels Guardians que protegeixen els habitants de la Ciutadella dels monstres que els amenacen. La seva lleialtat a la Guàrdia l'obliga a amagar els seus nous coneixements a la resta de la gent i especialment a l'Axlin, cosa que fa que es creï un altre mur entre tots dos.

La Pirámide de las necesidades humanas / Caroline Solé ; traducido del francés por Ester Sebastián
El conjunt de les necessitats humanes es pot dividir en cinc categories. Avui, aquesta teoria és el principi d'un nou joc de tele-realitat: La piràmide de les necessitats humanes. Som 15.000 candidats i en cinc setmanes només quedarà un. I què pinto jo en tot això? Diguem que tinc 18 anys. Que visc sobre un tros de cartró al carrer, a Londres. Al final, poc importa el meu nom, poc importa la meva edat. Sóc el candidat nº 12.778. Jo ja no existeixo. Però corro el risc de convertir-me en algú, fins i tot famós. I això és el pitjor.

Alguien está mintiendo / Karen M. McManus ; traducción de Sara Cano Fernández
Una nova app està acorralant a l'elit de l'institut Bayview per a estudiants de perfil elevat. Les filtracions de la vida privada dels estudiants corren com la pólvora per la nova xarxa social creada per Simon Kelleher, alumne de la mateixa institució. Però la cosa es posa molt seriosa quan Simon és assassinat just davant de les seves víctimes. Els quatre caps de l’elit estudiantil es converteixen en sospitosos directes de l'assassinat.

Tancat en una bombolla / Stewart Foster ; traducció de l'anglès de Marta Pera Cucurell
En Joe té onze anys i no recorda haver viscut mai fora de la seva habitació a l’hospital, amb el pip-pip de les màquines i aquella vista de les teulades de Londres. La malaltia no el deixa sortir ni per un moment, i les poques visites que rep li poden portar a la «bombolla» microbis perillosos. Els seus pares van morir en un accident fa anys i la familiar que l’atén i acompanya és la seva germana Beth, que estudia a la universitat. Però la vida li canvia radicalment quan arriba un nou infermer a la planta de l’hospital: Amir, un emigrant de l’Índia que busca una vida millor al Regne Unit.

Comptant núvols / Núria Pradas
La Maria té dinou anys i està enfonsada. Mesos enrere, en un accident de cotxe, el seu nòvio va morir i ella gairebé hi va perdre la vida; ara decideix passar l’estiu amb la seva àvia al poblet on estiuejava quan era petita, quan se sentia feliç simplement comptant núvols. Malgrat la seva tristesa, el retrobament amb els amics de la infantesa li anirà calant com un bàlsam més eficaç que totes les teràpies a les quals s’ha sotmès. I sense voler-ho, sense adonar-se’n, torna a enamorar-se. Però la vida té un estrany sentit de l’humor, i el conflicte esclata en un triangle amorós ple de ressentiments.

La Solitud d'una bruixa / James Nicol ; traducció de Scheherezade Surià
Col·lecció Arianwyn
L'Arianwyn per fi ha aconseguit graduar-se i torna al remot poble de Lull com la nova bruixa oficial. Però la felicitat no dura gaire. La màgia negra està fent que les criatures màgiques fugin del Gran Bosc per refugiar-se al poble, i els seus habitants no estàn disposats a acollir-los.