Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novel·les noves

27 de maig de 2019

Cabré, Jordi. Digues un desig
Un escriptor famós descobreix que el llibre més venut el dia de Sant Jordi és la seva autobiografia. Però ell no l'ha escrit, tot i que el seu nom apareix a la coberta. Qui l'ha suplantat? Per què? I què hi diu? Quins secrets revelarà? A la novel·la Digues un desig, guanyadora del 59è Premi Sant Jordi i publicada per Enciclopèdia Catalana i Òmnium, Jordi Cabré (Barcelona, 1974) ens convida a buscar i vèncer les nostres parts fosques.

Nothomb, Amélie. Pica't al cor
La Marie, una jove bellesa de províncies, se sap desitjada, gaudeix sent el centre d’atenció i es deixa festejar pel galant més ben plantat de la rodalia. Però un embaràs imprevist i un casament precipitat tallen en sec els flirteigs juvenils, i quan la seva filla Diane neix, la Marie la tracta amb tota la fredor i la crueltat que duu a dins. La Diane creixerà marcada per la manca d’afecte matern, mirant d’entendre’n els motius. Anys després, la fascinació pel vers d’ Alfred de Musset que dona títol al llibre l’esperonarà a estudiar cardiologia a la universitat, on coneixerà una professora, l’Olivia, en qui creurà haver trobat la figura materna que tant anhela. Totes dues establiran una relació ambigua i complexa, però l’Olivia també té una filla, i la història farà un gir inesperat...

Vila-Matas, Enrique. Esta bruma insensata
Des d'un casalot a la vora d'un penya-segat als afores de Cadaqués, Simon Schneider treballa per a un autor de gran èxit que es fa dir Gran Bros i que viu amagat a Nova York des de fa anys. Simon és un Hokusai, és a dir, un distribuïdor de cites per a altres escriptors, entre els quals es troba, sense que ell pugui imaginar-ho, el mateix Pynchon. La tarda del 27 d'octubre de 2017, Simon, que s'ha quedat bloquejat quan intentava recordar una frase sobre l'infinit, deixa enrere el seu casalot i emprèn un llarg passeig a la recerca de la cita perduda.
Quan es camina a la vora de l'abisme i les certeses trontollen, una fugida a temps pot ser una porta oberta cap a l'escriptura sense additius, la que fa saltar pels aires els límits de la ficció, transcendeix l'experiència personal i històrica, i concep una geografia somiada per una ànima alliberada de tot, fins de la seva pròpia desgràcia.

Murata, Sayaka. La noia de la botiga 24 hores
La Keiko Furukura sempre va ser considerada una nena estranya, fins que a 18 anys va començar a treballar a temps parcial en una botiga oberta les 24 hores. Per a la Keiko, la botiga va representar un món ordenat i predictible que li va permetre comportar-se com una “persona normal”. Modèlica, fins i tot. Però quan en té 36, encara continua en aquesta feina d’estudiants i mestresses de casa que necessiten un sobresou, i no ha tingut mai parella ni gaires amics. Ella està contenta amb la seva vida, si bé s’adona que no respon a les expectatives de
la societat i que la seva família s’amoïna. Quan un jove cínic i amargat comença a treballar a la botiga, la vida tranquil·la de la Keiko es veurà alterada... però, serà per a bé?

Black, Benjamin. Los Lobos de Praga
Christian Stern, un jove alquimista, erudit i ambiciós, arriba a Praga a l'amarg hivern de 1599 amb la intenció de fer fortuna en la cort del Sacre Emperador Romà, l'excèntric Rodolfo II, nebot de Felip II. La nit de la seva arribada, borratxo i perdut, Christian ensopega en el Carreró de l'Or, al costat del castell, amb el cos d'una jove estès a la neu. Vestida de vellut i amb gorgera d'encaix, llueix al pit un gran medalló d'or i un profund tall al llarg del coll. Christian entrarà al servei de l'emperador, qui aviat li confia la tasca de resoldre el misteri de l'assassinat, però a mesura que s'acosta a la veritat adverteix que la seva pròpia vida està en greu perill.

Benesiu, Joan. Serem Atlàntida
Mirko Bevilacqua és un home extravagant i procliu a trobar-se de manera intermitent amb Clara, una jove que té cura d’una vella dama croata. La coneixença d’aquesta tríada submergeix el lector en una recerca sobre l’autenticitat que el portarà a trepitjar els territoris de l’antiga Europa, on els espais de memòria resisteixen per no convertir-se en escenaris de la societat de l’espectacle.

Castells, Ada. Mare
Mentre la Sara espera que li passin a recollir els últims mobles de la mare, li cau a les mans una llibreta daurada amb un títol que la desconcerta: Confeccions Vidal. Són les memòries que ha escrit l'excèntrica de la seva mare els dos últims anys de vida. La Sara hi comprova allò que ja sap, que la Raquel s'hauria passat l'existència anant a festes, comprant-se joies i ballant la conga, però tenia un problema que no podia esquivar: tres filles.

Hall, Aramintha. El Nostre joc més cruel
​En Mike i la Verity feia nou anys que estaven junts. La seva relació era especial i els encantava portar-la fins al límit amb un joc molt personal, irresistible. Una prova d'amor i de desig eterns. Per això, quan en Mike rep una invitació per al casament de la Verity, sap que l'únic que ella vol és que jugui, i ell hi jugarà fins al final.

Herce, Enric. Estació Boira 
​Estació Boira és l’indret on van a parar els refugiats provinents del planeta Terra com a conseqüència de l’última gran guerra mundial. Max, un exsoldat reconvertit en policia, es dedica a controlar que els ciutadans de l’estació consumeixin la dosi diària de relev, una droga que frena els impulsos violents. La introducció clandestina d’una nova substància que neutralitza els efectes del relev, i l’inesperat ressorgiment del seu passat, el portaran a veure’s involucrat en una trama frenètica en què les grans corporacions lluiten pel poder i els individus viuen cada vegada més sotmesos al xantatge de la seguretat vital.

I a més...

Berlin, Lucia. Un Vespre al paradís
Calders, Pere. Contes portàtils
Calle Medrano, Fernando de la. Definitivamente, tú
Demidoff, Natalia. Un Temperament ardent i altres contes
Dulcinea. Suenas a blues bajo la luna llena Chick lit
Duras, Marguerite. El Marinero de Gibraltar
Huerta, Màxim. Intimidad improvisada
Muñoz Molina, Antonio. Tus pasos en la escalera
Ørstavik, Hanne. Amor
Pearce, A. J. Querida señora Bird
Price, Angharad. La Vida de la Rebecca Jones
Sánchez-Garnica, Paloma. La Sospecha de Sofía
Tyler, Anne. La Dansa del rellotge
Yourcenar, Marguerite. Narracions orientals

Novel·les policíaques

Bescós, Francisco. El Porqué del color rojo 
Black, Benjamin. Los Lobos de Praga 
Cole, Daniel. Ahorcado
Correnti, Dario. Nostalgia de la sangre 
Fabregat i Armengol, Rosa. La Capellana 
Piñeiro, Claudia. Elena sabe
Tuti, Ilaria. Flores sobre el infierno