Notícia

Noves adquisicions en cinema

27 de octubre de 2018

Thor: Ragnarok / Taika Waititi. The Walt Disney Company; Marvel, 2017.
Repartiment: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Anthony Hopkins, Mark Ruffalo, Tessa Thompson, Jeff Goldblum, Idris Elba, Karl Urban. EUA, 130 minuts.
Gènere: Aventures superherois.
Tercer lliurament de la saga de superherois de Marvel Studios dedicada al Déu del Tro després de les anteriors parts "Thor" (Kenneth Branagh, 2011) i "Thor: El món fosc" (Alan Taylor, 2013). Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki), Cate Blanchett (Hela), Idris Elba (Heimdall), Jeff Goldblum (Grandmaster), Tessa Thompson (Valkiria), Karl Urban (Skurge), Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk) i Anthony Hopkins (Odin) protagonitzen aquesta superproducció d'acció i aventures amb grans dosis d'humor que ha comptat darrera de les càmeres amb Taika Waititi, director de la divertida comèdia de terror " Lo que hacemos en las sombras" (2014).

En realidad, nunca estuviste aquí / Lynne Ramsay. Cameo, 2018. Basada en la novel·la de Jonathan Ames. Regne Unit, 85 min. Repartiment: Joaquin Phoenix, Alessandro Nivola, John Doman, Judith Anna Roberts, Alex Manette, Ekaterina Samsonov, Kate Easton. Gènere: Drama.
És la història de Joe, un ex veterà de guerra que viu turmentat amb els fantasmes del seu passat. El seu principal treball consisteix a rescatar dones que són explotades sexualment. La seva però, donarà un gir de 180º graus quan hagi de salvar la filla menor d'edat d'un polític important.
El personatge de Joaquin Phoenix surt en totes i cadascuna de les escenes que conformen els 85 minuts de durada de la pel·lícula. És un personatge turmentat, que té records que el torturen psicològicament i que fan que intenti suïcidar cada vegada que té oportunitat. Encara que sembli impossible, l'espectador acaba empatitzant amb el personatge i volent que aquest compleixi els seus objectius.

The Disaster artist / James Franco. Twentieth Century Fox, 2018. EUA, 104 min. Repartiment: James Franco, Dave Franco, Seth Rogen, Alison Brie, Josh Hutcherson, Zac Efron, Jacki Weaver, Sharon Stone, Bryan Cranston, Kate Upton. Gènere: Comèdia.
La pel·lícula, guanyadora de la Concha d'Or al Festival de Sant Sebastià 2017 i nominada a 2 Globus d'Or (Millor Pel·lícula i Millor Actor Protagonista), ens explica la història de Tommy Wiseau, un cineasta peculiar que arribar a la fama per dirigir el 2003 "The room", una de les pitjors pel·lícules i més ridículament pretensioses mai realitzades, reconvertida posteriorment en obra de culte per a estudiants, cineastes i còmics que l’anaven a veure-la en sessions golfes per tal de riure’s d'ella. «Va dirigir aquesta pel·lícula amb la intenció que fos un drama i la gent es va partir de riure en veure-la», comenta James Franco, que a més de dirigir i produir, també protagonitza "The disaster artist" en el paper del propi Wiseau.

El Invierno / Emiliano Torres. Cameo, 2016. Argentina, 95 min. Repartiment: Alejandro Sieveking,  Cristian Salguero,  Pablo Cedrón,  Adrián Fondari,  Mara Bestelli, Violeta Vidal,  Raphaël Turrents. Gènere: Drama.
El vell capatàs d'un ranxo a la Patagònia és acomiadat. Un peó més jove el reemplaça. El canvi no serà fàcil per a cap dels dos. Cada un, a la seva manera, haurà de sobreviure al següent hivern.
Una pel·lícula argentina interessant, amb pocs personatges i una ubicació inhòspita, dura, aspra, solitària: La Patagònia, amb extensions grandíssimes amb pocs éssers humans, condicions climàtiques extremes i la solitud com a companya de viatge a l'època d'hivern.

Musa / Jaume Balagueró. Divisa, 2018. Basada en la novel·la de José Carlos Somoza. Espanya, 107 min. Repartiment: Elliot Cowan,  Franka Potente,  Ana Ularu,  Leonor Watling,  Christopher Lloyd, Manuela Vellés,  Joanne Whalley-Kilmer. Gènere: Terror.
Samuel Salomon, professor de literatura, no trepitja la universitat des de la mort tràgica i inesperada de la seva parella. Samuel pateix un malson recurrent on una dona és brutalment assassinada a través d'un ritual estrany. Tot d'una, la mateixa dona que apareix cada nit en la seva ment la troben morta en les mateixes circumstàncies a les del seu somni. Samuel es cola en l'escena del crim decidit a esbrinar la veritat, i coneix a Rachel, una jove que assegura haver somiat també amb l'assassinat. Junts, faran tot el possible per descobrir la identitat de la misteriosa dona, submergint-se en un fosc món governat per les muses que han inspirat els poetes de tots els temps.

Siete hermanas / Tommy Wirkola. Avalon, 2017. Regne Unit, 124 min. Repartiment: Noomi Rapace,  Glenn Close,  Willem Dafoe,  Robert Wagner,  Pål Sverre Hagen, Chico Kenzari,  Adetomiwa Edun,  Lara Decaro,  Christian Rubeck. Gènere: Ciència ficció.
En un futur distòpic en què la superpoblació i la fam han obligat el govern a implantar una política d'un únic fill, set germanes, cadascuna amb el nom d'un dia de la setmana, lluiten per sobreviure i passar inadvertides fent-se passar per una sola persona quan surten al carrer: Karen Settman. Però un dia una d'elles, Dilluns, desapareix sense deixar rastre. Les altres germanes intentaran trobar-la.