Noves mirades per un món millor

Noves mirades per un món millor

14 de desembre de 2017

Les vacances de Nadal són molt a prop i us proposem algunes lectures per a infants, ideals per posar a la carta de reis dels més petitons i petitones (fins a 6 anys).

El banc blau / Albert Asensio
Un àlbum il·lustrat sobre el pas del temps i les noves oportunitats. Una història on, al voltant d’un banc blau, uns s’enamoren, d’altres fan amistat i d’altres s’acomiaden per sempre. L’únic que roman, impertorbable, és el banc. Una deliciosa obra que parla dels cicles de la vida, d’històries circulars, de la meravella que resulta saber que sempre podem tornar a començar.

El llum encès / Richard Marnier, Aude Maurel
En una ciutat sense problemes, les cases són totes iguals, i tot està ben estructurat. Però una nit, un veí deixa el llum encès... I al matí següent, no obre els porticons com els altres. “Quin horror!”, exclamen els veïns que comencen a mirar la casa amb recel i inquietud... La diferència es torna suspicàcia però el veí seguirà endavant i poc a poc “contagiarà” la seva fantasia als altres. Un àlbum que aborda de manera subtil la diferència i l’inconformisme mitjançant un grafisme original i que deixa volar la imaginació...

Vermell / Michael Hall
La Vermell és una cera de colors que porta una etiqueta on diu «vermell», però en realitat és de color blau. El seu mestre vol ajudar-la a pintar de color vermell (Som-hi, pintem maduixes!), la seva mare intenta ajudar-la a ser de color vermell enviant-la a jugar amb una companya de color groc (Aneu a pintar una taronja!), i les tisores volen ajudar-la a ser de color vermell retallant una mica l’etiqueta, perquè pugui respirar més bé. Però la Vermell no és feliç. No hi ha manera que pinti de color vermell, per molt que s’esforci. Un dia una nova amiga la convida a pintar un oceà de color blau i, aleshores, la Vermell descobreix el que els lectors ja sabien de feia estona. Ella és blava!  Aquest divertit, acolorit i commovedor àlbum sobre la valentia que s’ha de tenir per ser fidel a un mateix permet diverses lectures. Tothom hi trobarà un motiu de reflexió diferent.  

I a més...
El viaje / Francesca Sanna
Los cuentos entre bambalinas / Gilles Bachelet
Los pájaros / Germano Zullo ; Albertine
Un dia diferente para el señor Amos /Philip C. Stead