Notícia

Novetas en còmics manga

13 de abril de 2018

Col·lecció Billy Bat
Billy Bat, escrit per Naoki Urasawa i Takashi Nagasaki i il·lustrat per Naoki Urasaw, explica la història de Kevin Yamagata, un autor d'origen japonès nascut als Estats Units que es dedica a il·lustrar historietes. Un dia crea un detectiu caricaturesc que resol crims, en un món habitat només per animals. El seu nom: Billy Bat, un ratpenat de caràcter fred, que sempre arriba a la veritat en els assumptes on fica el musell. Però, pel que sembla la idea del dibuix no és del tot seva... Viatjant pel Japó, Kevin descobreix que el ratpenat que va gestar no va ser dissenyat originalment ni per ell ni per cap altre autor contemporani, sinó que la seva creació es remunta als orígens de l'art rupestre. Però aquí no s'acaben les sorpreses, darrere hi haurà misteris que fins i tot impliquen al mateix destí de la humanitat.

Mazinger Z : la enciclopedia / J. Aurelio Sanz
Llibre dedicat a la sèrie animada estrenada el 1972 del mític Mazinger, el primer dels robots gegants tripulats i que va marcar a tota una generació de joves espectadors.
Aquesta obra reuneix nombroses dades, imatges, curiositats, anàlisi d'episodis... Mazinger  Z no va ser fet per a nens, o no només per a nens, aquest llibre tampoc: ens presenta la història de la sèrie amb semblances de l'autor i la productora, crèdits de la sèrie, un així es va fer, els seus problemes amb la censura, analitzant la sèrie a l’estat i a hispanoamèrica. S'analitzen els seus personatges i curiositats, els monstres mecànics, etc. Qui hagi vist la sèrie aquest llibre li servirà per recordar els seus millors moments i descobrir molts detalls en què no hi havia caigut, mentre que per a qui llegeixi aquest llibre sense haver-la vist, potser desperti la seva curiositat i faci que s'animi a mirar-la.

El Club del divorcio / Kazuo Kamimura
El club del divorcio (1974-1975) narra les desventures de la jove Yûko, que regenta un bar on treballen dones divorciades que intenten sobreviure com poden malgrat l'estigma social que pesa sobre el seu estat civil. Guardonat amb el Premi del Patrimoni del Festival Internacional de la Bande Dessinée d'Angoulême 2017.
Kazuo Kamimura (Yokosuka, Japó, 1940-1986) va ser conegut com "el pintor ukiyo-e de l'era Showa" a causa del seu traç elegan. Mestre de Jirô Taniguchi i autor d'obres com Lady Snowblood o Història d'una geisha, la seva mort prematura va privar al còmic d'un dels seus dibuixants més talentosos i sensibles.

La Ciudad más fria : The coldest city / guión: Antony Johnston ; dibujo: Sam Hart
Mentre el comunisme es desploma i el Mur de Berlín cau, un espia de l'MI6 mor assassinat quan portava informació importantíssima: una llista amb els noms de tots els espies de Berlín. No obstant això, quan troben el cadàver, resulta que no la porta.
L’MI6 envia a l'agent veterana Lorraine Broughton a Berlín perquè recuperi la llista. Quan arriba, es troba un polvorí de descontentament social, contraespionatge, desercions que han sortit malament, assassinats encoberts...
Aquest còmic compta amb una versió cinematogràfica dirigida per David Leitch (John Wick) i protagonitzada per Charlize Theron, John Goodman i James McAvoy.

Spawn : Resurrección / guión: Todd McFarlane, Paul Jenkins ; dibujo: Jonboy
Al Simmons, el Spawn original, torna a la Terra per protegir els marginats que viuen en els carrerons de Nova York. Mai s'havia vist cap heroi com el Spawn de Todd McFarlane, acompanyat d'un nou equip creatiu.

Poison city / Tetsuya Tsutsui (vol 1)
L'any 2020, amb els Jocs Olímpics a punt de celebrar-se a Tòquio, cobra força un desconcertant moviment radical que s'anomena "operació de neteja" i que aspira a eliminar qualsevol cosa considerada grollera o de gust dubtós.
Enmig d'aquest ambient, el mangaka Mikio Hibino es disposa a publicar una obra de terror titulada Dark Walker. Tot i els nombrosos obstacles que suposen les regulacions sobre què es pot expressar i què no, aconsegueix que comencin a publicar-li la sèrie.
'Una impactant obra que versa sobre la "llibertat d'expressió" i que estremeix la indústria de l'entreteniment de ple.

La Última tentación / guión: Neil Gaiman ; dibujo: Michael Zulli
Benvingut al món del Teatre del Real, on nixen els malsons. Quedar-se o marxar depèn de tu, però, en qualsevol dels casos, la teva vida mai serà la mateixa. Tal és el cas d’Steven, un noi atribolat i confús davant les amargues veritats de la maduresa.
Un dia, es topa amb un vell teatre que anuncia l'exhibició de les seves grotesques funcions per temps limitat. Després de ser desafiat a entrar, Steven coneix al Histrión, una misteriosa figura que l'introdueix en un univers aterridor i marcit. L'elecció queda en mans de Steven.
Remasteritzada per complet i amb nous colors, Planeta Còmic presenta L'última temptació com mai abans s'havia vist, en un magnífic volum en cartoné que fa d'aquesta faula fantàstica un relat digne de ser llegit una vegada i una altra.

Accessibilitat