ATENCIÓ! Nou telèfon de contacte 667 579 324

A causa d'una avaria amb la línia telefònica, per contactar amb la biblioteca truqueu al 667 579 324

Notícia

Novetats audiovisuals - Febrer 2023

27 de gener de 2023

Aquestes són les novetats de cinema i música del mes de febrer de la Biblioteca.
Esperem que us agradin.

Cinema

El Pacto / una película de Bille August
Finals dels anys quaranta. L'escriptora Karen Blixen, de 63 anys, està en el cim de l'èxit i sembla ser la pròxima a guanyar el Premi Nobel de Literatura. No obstant això, la seva vida es trontollarà el dia que coneix a un talentós poeta de 30 anys. Karen li promet la fama literària si ell a canvi l'obeeix incondicionalment, fins i tot a costa de perdre-ho tot en la seva vida.
Per a tots els públics
Película biogràfica

Un Héroe / una película de Asghar Farhadi
Rahim està en la presó per un deute que no ha pogut retornar. Durant un permís de dos dies, tracta de convèncer al seu creditor perquè retiri la seva reclamació de desemborsament d'una part del pagament. Però les coses no aniran com tenia previst
No recomanada per a menors de 7 anys
Drama

Una Librería en París / una película de Sergio Castellitto
Vincenzo dedica tot el seu temps als seus dos amors: la llibreria que posseeix a París i la seva filla Albertine. La seva vida està marcada per una dolça tranquil·litat fins que un dia irromp a la botiga Yolande, una dona exuberant, excèntrica i divertida. Encantat per la seva energia i bellesa, a Vincenzo li floriran de nou les emocions que porta massa temps reprimint i es qüestionarà la seva manera d'afrontar la vida.  Per a tots els públics
Drama

En su punto / una película de Christopher Thompson
Charly, reeixida editora d'una revista de moda a París, té la seva vida perfectament controlada, però tot canvia en morir el seu pare i heretar l'empresa familiar: una exquisida carnisseria per la qual ella no sent gens d'interès.
No recomanada per a menors de 7 anys
Comèdia francesa

El Hombre del sótano / una película de Philippe Le Guay
Una parella parisenca d'orígens jueus decideix vendre un soterrani insalubre en el seu edifici. Un home normal i corrent, el senyor Fonzic, apareix per a comprar-lo. Fins aquí gens inusual, però l'home, que resulta ser un negacionista de l'holocaust, es muda al soterrani i el converteix en la seva residència permanent. La parella, intenta desesperadament cancel·lar la venda, sense èxit. A poc a poc, la seva presència canviarà la vida de la parella.
Drama

La Abuela (Pel·lícula cinematogràfica)
Susana ha de deixar la seva vida a París per a tornar a Madrid, pel fet que la seva àvia Pilar acaba de sofrir un vessament cerebral. Anys enrere, quan els pares de Susana van morir, la seva àvia la va criar com si fos la seva pròpia filla. Susana necessita trobar a algú que cuidi de Pilar, però el que haurien de ser només uns dies amb la seva àvia s'acabaran convertint en un terrorífic malson.
No recomanada per a menors de 16 anys
Pel.lícula de terror

El Hombre del norte / director: Robert Eggers
A Islàndia, en ple segle X, un príncep nòrdic (Skarsgard) busca venjar costi el que costi la mort del seu pare. Thriller èpic.
Bona part de les seves escenes semblen enfocades a submergir a l'espectador en una experiència estètica hipnòtica (...). És bruta, brutal (...) però al mateix temps, d'ella emana d'una bellesa sobrenatural. (…)
No recomanada per a menors de 12 anys
Pel.lícula de Vikings

Las Ilusiones perdidas / una película de Xavier Giannoli
Lucien és un jove poeta desconegut a la França del segle XIX. Té grans esperances i vol forjar el seu destí. Deixa la impremta familiar de la seva província natal per a provar sort a París del braç del seu mecenes. Ràpidament abandonat a la seva sort en aquesta fabulosa ciutat, el jove descobrirà el que ocorre entre bastidors en aquest món consagrat a la llei del benefici i el fingiment
No recomanada per a menors de 12 anys
Drama

El Secreto de Vicky / una película de Denis Imbert
Vicky, una nena de 8 anys, va deixar de parlar i comunicar-se amb el món després de la pèrdua de la seva mare. El seu pare decideix mudar-se a les muntanyes amb ella a la recerca d'un nou començament per a tots dos. Res canvia fins que Vicky troba i adopta a un cadell al qual bateja com "Mystère". L'alegria torna fins que, al poble, descobreixen que es tracta en realitat d'un llop. Per a tots els públics
Drama

El Brindis / una comedia de Laurent Tirard
Adrien és un home 35 anys que està sumit en una crisi de mitjana edat. Una nit, es veu atrapat en una incòmoda i interminable sopar familiar en la qual descobreix que la seva núvia vol trencar amb ell. Just quan pensa que les coses no li podrien anar pitjor, el seu futur encunyat li demana per sorpresa que prepari un discurs per a les seves noces.
No recomanada per a menors de 7 anys
Comèdia francesa

El Caso Villa Caprice / dirigida por Bernard Stora
La vida de Luc Germon, un famós advocat de gran reputació, es veu trastocada quan accepta a un nou client, Gilles Fontaine, un dels empresaris més poderosos de França. A aquest l'acusen de comprar una propietat en circumstàncies sospitoses, i haurà de confiar en les habilitats de Germon per a deslliurar-li del cas, però a poc a poc, els aliats començaran a convertir-se en enemics.
No recomanada per a menors de 12 anys

La Hija oscura / un film de Maggie Gyllenhaal
Sola en unes vacances al costat de la mar, Leda es veu consumida per una jove mare i la seva filla mentre les observa a la platja. Intrigada per la seva atractiva relació i pel seu estrident i amenaçadora família, Leda se sent aclaparada pels seus propis records del terror, la confusió i la intensitat de la maternitat primerenca. Un acte impulsiu porta a Leda a l'estrany i ominós món de la seva pròpia ment, on es veu obligada a enfrontar-se a les decisions poc convencionals que va prendre com a mare jove i a les seves conseqüències.
No recomanada per a menors de 12 anys

The Batman / directed by Matt Reeves
Un assassí apunta a l'elit de Gotham, la qual cosa porta a Batman a realitzar una recerca. Conforme les proves s'amunteguen, ha de forjar noves relacions, desemmascarar al culpable i fer justícia a l'abús de poder i a la corrupció.
No recomanada per a menors de 12 anys
Pel.lícula fantàstica

Licorice pizza / escrita y dirigida por Paul Thomas Anderson
Història d'Alana Kane i Gary Valentine, de com creixen junts, surten i acaben enamorant-se a la Vall de Sant Ferran el 1973.
Cinema sense complexos, cinema feliç, cinema lliure (...) És una pel·lícula infinita d'amor i reconeixement, de comiat de la infància i del plaer del retrobament.
No recomanada per a menors de 12 anys
Cinema romàntic

Escape room, la pel·lícula / director, Héctor Claramunt
Quatre amics. Una habitació. Molts secrets. I una única via de sortida: la veritat. Dues parelles disposades a passar una gran nit a una escape room. Si volen sortir d'aquest joc tan imprevisible com esbojarrat hauran de posar a prova la seva amistat. Els ha arribat l'hora de la veritat.
No recomanada per a menors de 12 anys
Comèdia

Aline / una película de Valérie Lemercier
Biopic musical inspirat en la vida de la cantant canadenca Cèline Dion. Quebec, finals de la dècada dels anys 60. Sylvette i Anglomard donen la benvinguda al seu catorzè fill: Aline. En la família Dieu, la música reina i quan Aline creix descobreixen que té una veu prodigiosa. Quan escolta aquesta veu, el productor musical Guy-Claude només té una cosa en ment: fer de Aline la millor cantant del món.
No recomanada per a menors de 16 anys
Pel.lícula biogràfica i musical

El Espía honesto / una película de Franziska Stünkel
L'ambiciós científic Franz Walter accepta treballar per al servei d'intel·ligència exterior de la RDA i promet lleialtat absoluta al sistema fins que pugui assumir el seu nou càrrec com a catedràtic en la universitat. Franz aviat es veurà obligat a utilitzar pràctiques no gaire adequades per a aconseguir les peticions dels seus superiors: vigilàncies i escoltes telefòniques, cartes i diagnòstics falsificats, xantatges i pressions psicològiques.
No recomanada per a menors de 12 anys
Pel.lícula policíaca , d’espionatge i acció

Red / directed by Domee Shi
Mei Lee, una nena de 13 anys una mica rara però segura de si mateixa, es debat entre ser la filla obedient que la seva mare vol que sigui i el caos propi de l'adolescència. Ming, sobreprotectora i una mica autoritària, no se separa mai d'ella. I per si els canvis que estan sofrint el seu cos, els seus interessos i les seves relacions no fossin suficient, es converteix en un panda vermell gegant.
No recomanada per a menors de 7 anys
Dibuixos animats

El Buen patrón
Intèrprets; Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor
Bàscules Blanco, una empresa de producció de balances industrials en una ciutat de províncies, espera la visita d'una comissió de la qual depèn l'obtenció d'un premi local a l'Excel·lència Empresarial: les coses han de ser perfectes per a aquest moment. No obstant això, tot sembla confabular-se en contra. En el poc temps del qual disposa, Blanco intenta retornar a la seva empresa l'equilibri perdut: tracta de resoldre els problemes dels seus empleats, creuant per a això totes les línies.
Comèdia, en castellà i No recomanada per menors de 16 anys.

E.T., el extraterrestre / directed by Steven Spielberg
Un petit ésser d'un altre planeta es queda abandonat en la Terra quan la seva nau, en emprendre el retorn, s'oblida d'ell. Està completament  sol i té por, però es farà amic d'un nen, que l'amaga a la seva casa. El petit i els seus germans intenten trobar la forma que el petit extraterrestre torni al seu planeta abans que el trobin els científics i la policia.
Ciència ficció, en castellà i per tots els públics.

Novetats musicals

Suposo que l'amor és això / Ginestà
Suposo que l'amor és això és el tercer àlbum d'estudi de la formació musical santandreuenca Ginestà. Va ser publicat el 2 d'abril de 2022 per Kasba Music i el precedeix Ginestà. L'àlbum conté deu cançons, és considerat de gènere indie pop i la temàtica al voltant de la qual gira és l'amor romàntic.
Música pop i música popular a Catatalunya.

Music for the eyes : masques and fancies
Conté Obres de John Hilton, Robert Johnson, John Adson, William Brade, anònimes i altres
Música renaixentista

Fear of the dawn / Jack White
Fear of the Dawn és el quart àlbum d'estudi del músic de rock nord-americà Jack White, publicat el 8 d'abril de 2022 a través de Third Man Records. L'àlbum va ser escrit a Nashville i gravat al llarg del 2021 a Third Man Studio.
Música rock

Accessibilitat