Notícia

Novetats audiovisuals - Juny 2021

14 de maig de 2021

Aquestes són les novetats més destacades de cinema i música recentment incorporades al nostre fons documental.

Novetats de cinema

La Familia que tú eliges / escrita y dirigida por Tyler Nilson & Mike Schwartz
Zak és un jove amb síndrome de Down que s'escapa de la residència on viu per a complir el seu gran somni: convertir-se en un lluitador professional. Una sèrie de circumstàncies li porten a trobar-se amb Tyler, un delinqüent de bon cor que també s'ha donat a la fugida i que es converteix en el seu amic i entrenador. A la seva aventura se'ls uneix Eleanor, una infermera una miqueta peculiar. Pel.lícula d’aventures. No recomanada per menors de 7 anys.

Teenage mutant ninja turtles : fuera de las sombras / directed by Dave Green. Teenage mutant ninja turtles / directed by Jonathan Liebesman
En aquesta ocasió Les Tortugues Ninja tornen a sortir de les ombres per a protegir la ciutat de Nova York del malvat Shredder i els seus nous aliats. Pel.licula d’acció i fantasia. No recomanada per menors de 7 anys.

Los Miembros de la familia / una película de Mateo Bendesky
Lucas, 17 anys, i Gilda, de 20, viatgen a un petit poble costaner per a intentar complir l'última voluntat de la seva mare recentment morta: dipositar les seves restes en la mar. Llestos per a tornar a casa, una vaga nacional de transport els deixa atrapats al poble. Els dos germans han d'enfrontar-se al buit deixat pel suïcidi de la seva mare alhora que acomiaden prematurament l'adolescència amb ajuda de l'esoterisme i el fitness. Drama. No recomanada per menors de 16 anys.

Personal assistant / directed by Nisha Ganatra
Grace Davis és una superestrella el talent i l'ego de la qual han aconseguit límits insospitats. Maggie és el seu assistent, una noia amb més treball del que pot abastar i en la qual continua latent el seu somni de la infància: convertir-se en productora musical. Quan el manager de Grace li ofereix una oportunitat que podria alterar el rumb de la seva carrera, Maggie i Grace comencen a ordir un complicat pla amb el qual estan decidides a canviar per sempre les seves vides. Comèdia romàntica. Apta per tots els públics.

Fahim / un film de Pierre-François Martin-Laval
Forçat a fugir del seu Bangladés natal, el jove Fahim i el seu pare han d'abandonar a la resta de la seva família per a traslladar-se a París. Des de la seva arribada s'enfronten a una veritable carrera d'obstacles per a obtenir l'asil polític, amb l’ amenaça de ser expulsats en qualsevol moment. Gràcies al seu talent per als escacs, Fahim coneix a Sylvain, un dels millors entrenadors d'escacs de França. Drama. No recomanada per a menors de 7 anys.

Tenet / una película de Christopher Nolan
Armat amb una sola paraula -Tenet- i lluitant per la supervivència del món sencer, el protagonista viatja a través d'un crepuscular món d'espionatge internacional en una missió que es desenvoluparà més enllà del temps real. Acció i fantasia.
No recomanada per a menors de 12 anys

La Lista de los deseos / Álvaro Díaz Lorenzo
Eva fa una llista de coses que sempre va voler fer però que mai es va atrevir, convençuda per la seva nova amiga Carmen, per a fer-les juntes. Mar, la millor amiga d'Eva i que s'acaba de quedar soltera, fa també la seva pròpia llista i s'apunta al viatge per la costa sud d'Espanya i el Marroc, en una aventura que les unirà per sempre. Comèdia. No recomanada per a menors de 12 anys

El Jardín secreto / dirigida por Marc Munden
Quan queda òrfena a causa del còlera, Mary Lennox és enviada a viure a una immensa mansió amb el seu malhumorat i solitari oncle i la seva estricta majordoma. Allí la nena es trobarà sola en una mansió amb més de cent portes i un jardí emmurallat on amb l'ajuda de la fantasia i en companyia del seu malaltís cosí i un jove del poble, emprendrà una bella aventura. Fantasia. Apta per a tots els públics.

El Pequeño príncipe / a Stanley Donen film
Adaptació del conte homònim de l'escriptor francès Antoine de Saint-*Exupery. Un pilot que ha de fer un aterratge forçós en el desert del Sàhara es troba amb un petit príncep, procedent d'un altre planeta, que li ensenya a descobrir i comprendre el sentit de la vida. Musical i fantàstica. Apta per a tots els públics.

Regreso al futuro : la trilogía definitiva / una trilogía de Robert Zemeckis
Poques pel·lícules han deixat la seva petjada de manera tan marcada en la cultura popular com la trilogia de Retorn al futur. Pel.lícules de ciència ficció. Aptes per a tots els públics.

The Silencing / directed by Robin Pront
Rayburn Swanson viu immers en una decadent espiritual d'alcoholisme i autodestrucció des que van segrestar la seva filla fa cinc anys. Un dia, veu que un home sembla estar caçant a una jove molt semblant a la seva pròpia filla.  Rayburn haurà de deixar a un costat aquesta pacífica actitud que tenia per a endinsar-se en el bosc i poder salvar a la noia abans que l'assassí acabi amb ella. Policíaca d’acció. No recomanada per a menors de 16 anys

¡Scooby! / Tony Cervone
Scooby i la colla s'enfronten al seu misteri més complicat: un complot per a alliberar el gos fantasma Cèrber. Mentre corren per a detenir l'apocalipsi de gossos, el grup descobreix que Scooby té un èpic destí que ningú va sospitar mai. Cinema familiar. Apta per a tots els públics.

Mina y el mundo de los sueños / idea original de Kim Hagen Jensen
La vida de Minna fa un tomb quan la nova núvia del seu pare, Helena, i la seva filla Jenny, amb la qual no es porta bé, es muden a la seva casa. Una nit, Minna descobreix el món dels somnis, on hi ha uns constructors que s'encarreguen de crear-los. Minna comença a manipular els somnis de Jenny però això comporta unes conseqüències terribles i Jenny es queda atrapada sense poder despertar. Dibuixos animats. Per a tots els públics.

Novetats de música

Lala belu / Hailu Mergia
Lala Belu és el segon àlbum d'estudi del cantautor etíop Hailu Mergia . Va ser llançat el 23 de febrer de 2018 sota el nom Awesome Tapis From Africa. Es va descriure aquest àlbum com un "disc encantador i profundament creatiu", al mateix temps que explicava "tocar una miríada d'emocions al llarg de les seves sis pistes”, l'àlbum és brillant i alegre a vegades i ocasionalment funky, mentre que amb freqüència es desvia cap a un territori més cerebral i introspectiu que va marcar els seus primers anys en solitari . Jazz.

Be water / Christian Sands
Impressionant nou àlbum, Be Water, el pianista Christian Sands s'inspira en la tranquil·litat i el poder de l'aigua i reflexiona sobre les possibilitats que ofereix en fer-se eco de la seva fluïdesa i mal·leabilitat. A través de deu peces belles i emocionants, Sands evoca alternativament la serenitat d'un llac banyat pel sol i el drama d'una tempesta incessant.
“Sigui informe, informe, com l'aigua . Si poses aigua en una tassa, es converteix en la tassa. Poses aigua en una ampolla, es converteix en l'ampolla ... Ara l'aigua pot fluir o pot estavellar-se. Sé aigua , amic meu ". Christian Sands , usant aquestes paraules per a presentar "Be Water I", encaixa la metàfora a tot arreu.

Obra pianística / Margarida Orfila
La pianista Isabel Fèlix rescata de l'oblit la figura de la compositora Margarida Orfila amb aquest primer enregistrament mundial de l'obra completa per a piano per a solo.

Migrant birds / Tootard
Aquest inventiu duo de germans dels Alts del Golán, Hasan i Rami Nakhleh, torna amb una reinvenció contagiosa del seu so. Replet de ganxos pop i línies melòdiques de quart de to, " Migrant Birds " deslliga un disc remolí que ret homenatge a les escenes de la pista de ball del Mitjà Orient dels anys 80.

Missa sabrinensis ; Michael : a fanfare setting / Herbert Howells
David Hill dirigeix el cor de Bach i l'orquestra de concerts de la BBC en una nova i magistral enregistrament de la monumental Missa Sabrinensis de Howells, una obra mestra que rares vegades s'escolta i que està llesta per a reviure.
“Les forces combinades certament fan un soroll gloriós, en la seva forma més impressionant amb l'extensa secció Gloria”

Schlagenheim / Black Midi
Schlagenheim és l'àlbum d'estudi debut de la banda de rock anglesa Black Midi, llançat el 21 de juny de 2019 a través de Rough Trade Rècords. La banda va gravar la major part de l'àlbum durant un període de cinc dies amb el productor Dan Carey en el seu estudi en el sud de Londres.
Considera la composició de cançons com una qüestió de riffs, dinàmica i soroll en lloc de versos, cors i melodies, i habita un espai on el rock progressiu és més fragorós. Improvisació lliure.

I també...

No beginning no end 2 / José James
A. M jazz / Jim Noir
La Follia dels sensibles / Xavier Carles & Xavier Batllés
Mordechai / Khruangbin

Accessibilitat