Notícia

Novetats còmic - Desembre 2023

21 de desembre de 2023

El Nadal és temps de lectura, és temps de còmic i tenim un munt de novetats!

Ottaviani, Jim; dibuixos de Jerel Dye. Einstein

La biografia del geni més conegut del segle XX. L'equació que va canviar el món i un pèl esvalotat és l'únic que ens ve al capdavant a la majoria en pensar en Albert Einstein, una de les ments més privilegiades de la història. Tot i ser un nom conegut en vida i una icona al nostre temps, qui era Einstein en realitat encara era un misteri fins i tot per a alguns dels seus amics més íntims. Aquesta és la història d'un científic que va cometre molts errors i que, fins i tot quan volia que es demostrés que estava equivocat, sovint tenia raó. És la història d'un humanista que li costava connectar amb la gent. I és la història d'un reticent revolucionari que va pagar un preu molt alt per viure amb un sol somni.

Lemire, Jeff (guió); dibuix i color de Tyler Crook. Los Increíbles antiadolescentes

Després d'una sessió de firmes en una convenció de còmics, la dibuixant de Los increíbles antiadolescentes, Jane Ito, rep la visita d'un dels personatges que ha creat... però de debò ho ha creat ella? Els antiadolescents van ser un equip real de superherois adolescents marginats que van combatre supermalvats sota el lideratge del misteriós Dr. Miles Moniker? I en aquest cas, qui va esborrar els seus records i per què?

Cano, Harkaitz; Iturriaga, Unai (guió); il·lustracions de Joseba Larratxe. Jo no soc Mikel Laboa

Mikel Laboa, el cantant basc més admirat i estimat, és el reflex d'una època, d'una geografia i d'una societat. Són innegables el seu instint per apropiar-se de la tradició, el seu coratge transgressor i la seva capacitat per convertir en una catarsi el dolor de la comunitat, a través de la seva veu. Però com enfrontar-se al repte de dibuixar la vida d'un xaman? És impossible explicar d'una manera rigorosa allò que havia estat juganer i transgressor. Fugint dels models de les biografies habituals, en aquesta novel·la gràfica, els autors prenen com a companys de viatge, l'esperit, l'ànim i l'humor de les cançons de Laboa, convidant-nos a fer una capbussada allà on el corrent dolç del rierol de la realitat es barreja amb les aigües marines de la imaginació.

Williams, Erin. En tren: autobiografia de la vergonya

És una exploració visual, íntima i potent de les línies borroses que hi ha entre el sí i el no, entre el consentiment i l’agressió, i també de les decisions que cada dia han de prendre les dones entre ser sexualitzades o ser invisibles. A l'obra, seguim l’autora i il·lustradora Erin Williams en el seu itinerari diari d’anada i tornada a la feina, ple de records d’encontres sexuals i de la seva lluita contra l’alcoholisme i l’addicció, com també de la seva recuperació. Mentre es desplaça, navega entre interaccions banals, divertides i de vegades incòmodes amb les cares familiars dels desconeguts que veu cada dia. Williams teixeix una col·lecció fascinant de flaixbacs que ressalten aquells moments indefinibles en què es creuen les línies vermelles i una dona s’ha de preguntar si l’única forma d’evitar ser cosificada és, senzillament, deixar de cridar l’atenció. 

Altarriba, Antonio; Kim. L'Ala trencada

La mare de la Petra va morir en donar a llum la seva filla i, amb la desgràcia, el seu propi pare va intentar matar-la. D'aleshores ençà, la Petra té el braç immòbil, i ara, als seus últims dies de vida, el seu fill Antonio Altarriba descobreix que ho ha mantingut sempre en secret. La percepció de l'Antonio canvia radicalment i reconstrueix la història de la seva mare, una dona devota i patidora, maltractada per un país dominat pels homes.

Manga

Ohba, Tsugumi (guió); Dibuix de Takeshi Obata. Death note. Vol. 1

En Light Yagami és un estudiant model al qual tots auguren un futur brillant, tot i que a ell la seva vida l’avorreix solemnement. Necessita un repte, alguna cosa que el faci sentir viu. I ho troba en el Quadern de la Mort que el shinigami Ryuk deixa caure en el Món Humà.

Manga de Yoshiyuki Sadamoto; obra original de Khara. Neon genesis evangelion. Vol 1 i 2

Torna Neon Genesis Evangelion, un dels mangues de culte més populars, però aquesta vegada ho fa en una fantàstica edició col·leccionista que els fans de la sèrie no podran deixar escapar. Aquesta revolucionària saga que va marcar un abans i un després en el seu gènere barreja ciència-ficció amb una disseccionada anàlisi de l'ànima humana que no deixa indiferent els seus...
 

 

I a més...

Colfer, Eoin; Il·lustracions de Giovanni Rigano. Global. Vol. 1

Sierra, Candela. Rotunda. [V Premi València de Novel·la Gràfica]

Gipi (guió); Dibuix de Luigi Critone. Aldobrando

Monteys, Albert; Fontdevila, Manel. ¡Para ti, que eras joven!

Falchetti, Mauro; Albanese, Luca. Kafka: diario de un desaparecido