Notícia

Novetats còmic - Febrer 2023

27 de gener de 2023

Aquestes són les noves adquisicions de còmic de la biblioteca.
Esperem que en gaudiu.

Elise i els nous partisans / guió: Dominique Grange ; il·lustracions: Tardi ; traducció del francès de: Marta Marfany
L'Elise, una jove cantant de Lió que el 1958 arriba a París per provar sort, deixa enrere el món de l’espectacle arran del moviment contestatari del Maig del 68. Es nega a acceptar la «tornada a la normalitat» i s’afegeix al moviment de lluita contra l’explotació, la injustícia social i el racisme. Un recorregut atípic que ens porta des de la guerra d’Algèria fins als anys setanta, en el qual la protagonista s’encarna en unes il·lustracions vehements i en algun cas esgarrifoses.

Chainsaw man / Tatsuki Fujimoto ; traducció de Judith Rodríguez Vallverdú
Denji es un chico sin un duro que se deja la piel trabajando como Devil Hunter junto a su perro demoníaco Pochita para resarcir una deuda astronómica, pero entonces... una sangrienta traición da un giro radical a su miserable vida.

Tian'anmen 1989 : les nostres esperances trencades / un testimoni de Lun Zhang ; escrit amb Adrien Gombeaud ; il·lustrat per Ameziane ; amb pròleg de Vicent Partal ; traducció d'Adrià Pujol Cruells
La primavera de 1989, la Xina va obrir-se al món. Amb els conservadors i els reformistes enfrontats, el cor de Pequín esdevé l'epicentre de les protestes de milers d'estudiants que, en unes manifestacions sense precedents, demanen un progrés democràtic visible. Des del 15 d'abril, ocupen la plaça de Tian'anmen i la converteixen en l'espai estratègic que pot fer canviar el destí del país. Poques vegades el futur de la Xina comunista ha sigut tan incert com aleshores. Van ser setmanes de negociacions, de reivindicacions, d'esperança i de por. Però després de vagues de fam i de manifestacions que la llei marcial no va poder aturar, el patriarca del Partit Comunista, Deng Xiaoping, va enviar l'exèrcit amb tancs a la plaça per massacrar els que l'ocupaven pacíficament.

M de monstre / Talia Dutton ; traducció d'Edgar Cotes
Una científica intenta ressuscitar la seva germana petita amb uns resultats inesperats en aquesta novel·la gràfica inspirada en Frankenstein sobre fantasmes, identitat i família.

Jujutsu kaisen = La guerra màgica / Gege Akutami
Yûji Itadori es un estudiante con unas habilidades físicas excepcionales. Todos los días, como rutina, va al hospital a visitar a su abuelo enfermo y decide apuntarse al club de ocultismo del instituto para no dar un palo al agua... Sin embargo, un buen día el sello del talismán que se hallaba escondido en su instituto se rompe, y comienzan a aparecer unos monstruos. Ante este giro de los acontecimientos, Itadori decide adentrarse en el instituto para salvar a sus compañeros. ¿Qué le deparará el destino?

L'Última artista soviètica / Victoria Lomasko ; traducció d'Arnau Barios
L'última artista soviètica ens retrata uns llocs i unes persones que viuen i lluiten en països i regions que han sofert grans canvis polítics, i alhora és la crònica d'una artista que reflexiona sobre l'art, a la llum d'una realitat cada cop més difícil, i de la seva voluntat d'evolucionar cap a un estil més subjectiu. I és encara també el testimoni involuntari de com la intolerància d'un règim pot truncar els desigs d'aquesta artista i convertir-la, malgrat ella, en un símbol de lluita contra aquesta mateixa intolerància.

Accessibilitat