Notícia

Novetats coneixements adults - Març 2022

09 de febrer de 2022

Aquestes són algunes de les novetats de la secció d'adults de la biblioteca d'aquest mes de març.

Estripar la terra : contra les mentides del món rural - Pol Dunyó i Ruhí
Estripar la terra exposa les mentides del món rural i fa una reflexió de la percepció enganyosa que tenim del nostre entorn. A través de diversos capítols, i en un format inspirat en el manifest, Dunyó estimula el lector a repensar com ens relacionem amb el temps, la terra i el que hi produïm. L'autor analitza també les nostres formes de consum i el vincle amb el nostre estil de vida, mentre rebutja la sobreexplotació, la pressa i la violència contra la natura i contra nosaltres mateixos.
Amb un llenguatge evocador i poètic, però alhora amb un estil provocador i sense complexos, ens fa replantejar les prioritats per combatre els discursos de la lògica del capitalisme.
És una obra imprescindible per conèixer i entendre aspectes al voltant de la diversitat, l'equilibri i la sostenibilitat que ens farà qüestionar les nostres pròpies dinàmiques i passar a l'acció.

El Pequeño libro del color : cómo aplicar la psicologia del color a tu vida / Karen Haller
El color exerceix una influència enorme sobre els nostres comportaments, decisions i emocions. Després d'un breu repàs de la història i de les diferents teories, en aquesta petita guia Karen Haller ens introdueix en el funcionament de la percepció del color i la seva relació amb les nostres emocions. En forma d'eines pràctiques, taules informatives i consells, El petit llibre del color posa a més al nostre abast una infinitat de maneres d'utilitzar el potencial transformador del color en diferents àmbits: des de la nostra forma de vestir i decorar la nostra llar fins al seu paper al voltant de treball i les relacions.

Històries del Japó : viatge pel país de la tradició i dels samurais, del sushi i de la tecnologia punta / Xavier Moret
Al parc de Ueno, a Tòquio, hi ha una estàtua de Saigo Takamori, considerat l'últim samurai i el símbol de la defensa màxima de la tradició. El 1873 es va fer l'harakiri a l'illa de Kyushu, després de perdre una batalla contra les tropes d'un govern que feia bandera de la modernitat.
El Japó és una terra de contrastos entre la persistència gairebé sagrada del passat i la mirada curiosa al futur. La tecnologia punta i els gratacels conviuen amb la mentalitat samurai i els santuaris antics, on la naturalesa és venerada com un deu i la gastronomia s'esforça per assolir la perfecció. L'escriptor Xavier Moret descriu el País del Sol Naixent d'avui a partir dels seus viatges per les tres grans illes (Honshu, Kyushu i Shikoku) i les seves estades a les ciutats principals (Tòquio, Kyoto i Osaka).

La Huella verde / Marco Borges
The Greenprint és un moviment per adoptar un estil de vida millor i més saludable. A través de les seves més de dues dècades d'experiència treballant amb clients, entre ells, algunes de les celebritats més famoses del món, i líder en la investigació nutricional i l'exercici físic, Borges va desenvolupar les innovadores «22 Lleis de les plantes» que, assegura, configuren la dieta íntegrament vegetal, l'exercici i els secrets de l'estil de vida més importants per perdre pes, augmentar l'energia, estimular el metabolisme i reduir la inflamació, per no esmentar que ajuda a minimitzar la petjada del carboni, el que beneficia el nostre planeta. The Greenprint et mostra tres plans senzills, pas a pas, per implementar les 22 Lleis a la teva vida, depenent d'en quin moment et trobis en el teu camí personal. Tant si estàs llest per dur a terme un canvi gradual o entusiasmat per abordar-lo en profunditat, en unes setmanes descobriràs al camí que condueix a una alimentació més saludable que inclourà un munt de cereals integrals, abundants verdures, llegums, fruita seca i altres aliments. El llibre també inclou un règim de menjars, amb més de 60 delicioses receptes, innombrables consells i inspiradors relats per ajudar-te a seguir el camí. Pren el control de la teva dieta, crea la teva pròpia Greenprint (empremta verda) i canvia per sempre el teu pes, la teva salut i el planeta.

La Cuina de la carxofa / Pau Garcia Parajuà
La carxofa és la joia de la nostra cuina, una flor deliciosa perseguida especialment durant uns quants mesos l’any, quan se’n fa la collita. Aquest llibre proposa receptes que van del plat més senzill a l’alta gastronomia. Partint d’un ingredient únic, aquest recull és una guia fonamental per a la tria, la pela, la conservació i la cuina d’algunes elaboracions bàsiques que converteixen la carxofa en una delícia tot terreny.

Moda sostenible / Sarah Klymkiw y Kim Hankinson
Descobreix noves formes per gaudir de la moda de manera conscient i reduir l'impacte negatiu que aquesta indústria té al nostre planeta.
A Moda sostenible trobaràs idees creatives i divertides per canviar l'hàbit d'un sol ús de peces de roba que gairebé no utilitzes: com reciclar amb estil, com fer neteja d'armari per transformar, arreglar o intercanviar algunes peces de roba en un món que necessita produir menys... Un llibre imprescindible per canviar el món canviant de roba.

Mou-te! : estratègies per a ser actiu, gaudir-ho i no deixar-ho mai / Llúcia Banyeres Badia
Fer exercici regular és una recomanació difícil de seguir per a moltes persones. Superar les barreres, veure'n els grans beneficis i compartir aquests moments amb éssers estimats són algunes de les eines útils per trobar aquella activitat amb la qual t'ho passis tan bé que no puguis —ni vulguis— parar de practicar-la. En aquest llibre descobriràs estratègies per motivar-te a estar en actiu físicament. Cada constructe es presenta justificat per una base científica, continua amb un cas hipotètic i acaba amb una llista de propostes. Si esculls les propostes adients podràs interioritzar l'efecte d'aquell constructe i extreure'n el potencial que té perquè siguis constant fent exercici.