Notícia

Novetats coneixements - Tardor 2023

26 de setembre de 2023

Aquestes són les noves adquisicions de la secció de coneixements per adults.
Esperem que us agradin.

Yan Schenkel. La Banda de Pica Pau. 3: 20 nuevos personajes

La Banda de Pica Pau 3 us permet teixir 20 nous personatges amigurumi dissenyats per Yan Schenkel. Aquest llibre de ganxet inclou patrons detallats, fotografies pas a pas i consells pràctics per teixir cada amigurumi. Descobreix històries entranyables i amplia la teva col·lecció de ninots de ganxet Pica Pau

Albert Vidal. Per què juguem a...? : l'origen de 100 jocs d'entreteniment 

Aquest llibre explica l'origen i la història de 100 jocs habituals, que practiquem per pura diversió en els moments de lleure.

Marta Rojals. No siguis pobre!

Amb la frase exacta i el mot precís, aquest llibre ens endinsa en la seva impagable faceta com a articulista en les discussions que toquen totes les causes justes: el racisme, la transfòbia, el masclisme, la discriminació lingüística, l’especulació urbanística, els abusos de poder, la crisi climàtica…
En aquestes pàgines sentim alt i clar el clam tant d’una generació precaritzada i empobrida com la reivindicació de la gent gran, injustament relegada del protagonisme que es mereix; l’estima i protecció no només del patrimoni natural, del paisatge i el territori, sinó també dels animals, els nostres companys de viatge en aquest món que ens entestem a destruir, o el paper de les dones en la societat actual, persistentment cosificades i subordinades en les grans decisions que afecten el conjunt de la humanitat. 

Paul Auster. Un país banyat en sang

Paul Auster torna amb un al·legat contra les armes. Il·lustrat amb fotografies de Spencer Ostrander, que ha viatjat pel país fotografiant espais on havien tingut lloc tirotejos massius.
Els suïcidis i assassinats diaris i molt sovint els tirotejos massius provoquen unes 30.000 víctimes anuals als Estats Units, i des del tiroteig de l’institut de Columbine el 1999 el nombre de massacres amb armes de foc a centres educatius no ha parat de créixer. Tanmateix, el sistema jurídic americà ha fracassat totalment a l’hora d’intentar regular el dret a les armes. ¿Per què
passa tot això en una societat avançada com els Estats Units?
En aquest assaig, que es mou entre el text memorialístic, històric i periodístic, Paul Auster reflexiona sobre la passió individual i col·lectiva per les armes, sobre el poder dels lobbys i descriu alguns morts a la seva família (com ara la del seu avi, que va morir a causa d’un tret d’escopeta de l’àvia, tot i que va ser un secret familiar durant molts anys).

James Clear. Hàbits atòmics

Tens a les mans les claus per transformar la teva vida.
Descobreix el poder extraordinari dels petits canvis de comportament per viure plenament. Moltes vegades pensem que per canviar el nostre estil de vida hem de fer grans canvis, però l’expert internacional en hàbits James Clear té clar que no és així. El canvi real prové del resultat de centenars de petites decisions: llevar-se cinc minuts abans, preparar la roba per fer esport o escriure una frase al dia. Això és el que Clear anomena hàbits atòmics.
Aquest llibre revelador explica exactament com aquestes minúscules decisions poden convertirse en grans canvis vitals. L’autor ens proposa tot un seguit de trucs per fer-ho possible i ens aporta la base psicològica i científica que reforça el seu mètode. El llibre està ple d’exemples reals de persones que ja han aconseguit canviar aspectes claus de les seves vides fent canvis minúsculs. Tan petits com una partícula, però que junts tenen la força d’un tsunami.

Simone. Japon Otaku

Et fascina l'anime, el manga, els videojocs, el cosplay i les idols? Si és així, aquest llibre és per a tu. Ja sigui perquè estàs planejant un viatge al Japó o, simplement, perquè vols gaudir-lo còmodament des del teu sofà, deixa que el Japó otaku et transporti a la meca de la cultura otaku.
En aquest llibre trobareu una descripció detallada de centenars de botigues, restaurants, cafeteries i museus per tot el país. A través d'innombrables mapes, pàgines webs, informació pràctica i més de 400 fotos viatjaràs des de la freda Hokkaido a l'assolellada Kyushu, en un recorregut inoblidable al cor de la cultura otaku.
Aquest llibre també compta amb articles fascinants sobre la vida d'idols, programadors de videojocs, dibuixants d'anime i altres protagonistes del món otaku.