Notícia

Novetats de cinema

03 de abril de 2017

Un doctor en la campiña
França. 2016. 102 min. Director: Thomas Lilti. Guió: Baya Kasmi, Thomas Lilti. Intèrprets: François Cluzet, Marianne Denicourt, Isabelle Sadoyan, Félix Moati, Christophe Odent

Els habitants d'una zona rural poden comptar amb el Jean-Pierre, el metge, els set dies de la setmana. Quan es posa malalt, arriba la Nathalie, una doctora novençana que envien de l'hospital per ajudar-lo.

Mañana
França. 2015. 120 min. Director: Cyril Dion, Mélanie Laurent. Guió: Cyril Dion

Després de la publicació d'un estudi que anunciava la possible desaparició de part de la humanitat l’any 2100, Cyril Dion, Mélanie Laurent i un equip de quatre persones visiten deu països per investigar les causes de la catàstrofe i, sobretot, la forma d'evitar-la. Durant el seu viatge, es troben amb pioners que reinventen l'agricultura, l'energia, l'economia, la democràcia i l'educació. Acabat el seu treball, comencen a albirar la possibilitat que sorgeixi un nou món: el món de demà.

Espías desde el cielo
Regne Unit. 2016. 102 min. Director: Gavin Hood. Guió: Guy Hibbert. Intèrprets: Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman, Barkhad Abdi, Jeremy Northam

La coronel Powell, que opera des de Londres, dirigeix una operació per capturar un grup de terroristes al seu pis franc de Nairobi. Un pilot de drons nord-americà es disposa a destruir el pis franc, però una nena es fica a la zona.
Espías desde el cielo és un film tan actual que, en poc més d’hora i mitja de durada, hi conflueixen temes com la radicalització jihadista de joves d’origen europeu (en aquest cas, una jove britànica unida a un grup terrorista somali) o el paper de Youtube i similars com a altaveus en les guerres mediàtiques actuals, englobat tot en una trama de fons sobre l’ús dels drones com a armament militar. Els escenaris són principalment quatre: la zona residencial de Nairobi on s’està preparant un atac terrorista imminent, el centre militar britànic des d’on la coronel Katherine Powell (Helen Mirren) dirigeix la missió per acabar amb aquests terroristes, la base estatunidenca des d’on dos militars (Aaron Paul i Phoebe Fox) es preparen en cas d’haver de llençar un míssil des del drone que sobrevola l’àrea, i el despatx en el que un general (Alan Rickman, en una de les seves últimes interpretacions) brega amb els polítics per autoritzar un atac preventiu que, finalment, pot tenir conseqüències mortals en forma de danys col·laterals.

Corazón gigante
Islandia. 2015. 94 min. Director: Dagur Kári. Intèrprets : Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Margrét Helga Jóhannsdóttir.

Als seus 43 anys, Fúsi és un inadaptat, amb sobrepès, que mai ha tingut parella i l'únic interès que te són les batalles de la Segona Guerra Mundial, que reprodueix en miniatura a l'apartament en què viu amb la seva mare. Un dia rep un cupó per anar a una escola de ball, on coneix a Sjöfn, una dona solitària, com ell, i amb profundes ferides psicològiques. Una història d'inicis tardans narrada amb sensibilitat, just amb el toc exacte de melangia per fer-la més creïble.

Batman v Superman: El amanecer de la justicia
EUA. 2016. 151 min. Director: Zack Snyder. Guió: Chris Terrio, David S. Goyer. Intèrprets: Henry Cavill, Ben Affleck, Amy Adams, Laurence Fishburne, Diane Lane, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Michael Shannon

El formidable i contundent vigilant de Gotham s'enfronta al més admirat heroi de l'era moderna de Metròpolis. I amb Batman i Superman en guerra, aviat apareix una nova amenaça que posa la humanitat en un dels majors perills mai coneguts.