Notícia

Novetats de febrer d'enologia i viticultura

28 de gener de 2021

Aquestes són algunes de les novetats del fons especial de viticultura i enologia que podeu trobar a la nostra Biblioteca.

Vinos. Contextualización y viticultura (Volum I)
Aquest és el primer volum de Sàpiens del Vi, una obra de Bullipeda en que es contextualitza i s'aprofundeix sobre el vi i la viticultura. L'obra, dirigida per Ferran Adrià i Ferran Centelles, aplica el mètode Sàpiens, desenvolupat per l'equip d'elBulli, al món de el vi.

Vinos. Vinificación y clasificaciones (Volum II)
El segon volum de Sàpiens del Vi. Vinificació i classificacions, se centra en la ciència enològica i condueix al lector a través de la filosofia i l'art de la vinificació. Un apassionant volum que ajudarà a comprendre el què, el com, l'on i el per què, sobre la transformació del raïm en aquest líquid meravellós què és el vi.

Vinos. Del mercado a la carta (Volumen III)
Vins. Del mercat a la carta és el tercer volum de Bullipèdia sobre el Sàpiens del Vi.
En aquest llibre es detallen totes les fases per les quals passa un vi des de que surt del celler fins que arriba a la carta de restaurant: l'exportació i logística de transport, el preu del vi, els condicionants de l'oferta en un restaurant, la compra per part del sommelier i la carta de vins. Així mateix, s'aprofundeix en el factor més rellevant que porta al sommelier a comprar un vi determinat: la qualitat del producte.
El volum compta, a més, amb el privilegi de transitar aquest recorregut de la mà d'alguns dels millors sommeliers del planeta, que enriqueixen l'obra amb les seves vivències i coneixements.

Vinos. El vino en el restaurante (Volumen IV)
Aquest és el quart volum de Sàpiens del Vi. Probablement, l'obra més esperada de la sèrie, perquè s'enfoca exclusivament a la sumilleria i el restaurant, una disciplina amb una bibliografia limitada.
S'ha redactat des d'una visió contemporània, moderna, antidogmàtica i amb la voluntat d'apropar la professió de la sumilleria a el món de l'art, de la ciència i l'empresa.
Un vibrant i nou recorregut a totes les funcions del sommelier, amb una visió de negoci, psicològica, de venda, de tecnologia de servei, maridatge i d'innovació. Tot això en companyia de personatges il·lustres de la sumilleria, els que aporten la seva visió personal i coneixement en cada capítol.