Notícia

Novetats de matèria

14 de setembre de 2018

Burkhard Bohne. Del test a la taula.
Aconsegueix les teves pròpies herbes aromàtiques i culinàries… ni que no tinguis jardí! N’hi ha moltes que es cultiven bé en testos i son fàcils de cuidar. Creixeran ufanoses al teu balcó, terrassa o ampit. Cultiva-les i conrea-les tu mateix per enriquir els teus plats. Idees per dissenyar testos i altres recipients: Jardineres per a plantes aromàtiques, jardins verticals, recipients reciclats… Hi ha una gran varietat d’opcions per al balcó i la terrassa. La cura de les herbes cultivades en testos: Des de la sembra o plantació fins a la collita. Amb els consells més rellevants entorn a l’hàbitat, el reg, l’adobatge i la protecció a l’hivern. Vint-i-conc receptes amb herbes aromàtiques: L’alfàbrega i la farigola figuren entre les clàssiques, però un mateix també pot cultivar la citronel·la, la peril·la o la tulsi.

Marcel Costa, Jordi Mazon. Meteorologia extrema 150 anys de riuades, nevades, aiguats, sequeres i tempestes a Catalunya.
El temps és un tema que desperta interès i dóna peu a converses. Aquest llibre, amb gràfics i fotografies, ens parla de fets naturals extrems deguts a la meteorologia, que s’han produït a Catalunya des de 1862 fins els nostres dies. Aiguats, riuades, nevades, onades de calor, fredorades... De cada una de les situacions en fa una descripció, i n’explica el perquè i les conseqüències.

Lucie Reynier. Recetas depurativas.
Després de les vacances comencem el curs amb bons propòsits. Un d’ells és l’alimentació, per treure’ns de sobre tot el que hem acumulat amb els gelats, pastissos, paelles... I aquest llibre ens pot ajudar amb les seves receptes depuratives. Amb unes explicacions senzilles, ingredients assequibles i unes bones fotografies, fa venir ganes d’anar corrent a la cuina!

Wendy T. Behary. Cómo desarmar al narcisista : sobrevivir y desarrollarse junto a un egocéntrico.
Qui no coneix algú que només pensa en si mateix i en les seves pròpies necessitats? "Cómo desarmar al narcisista" ens ensenyarà a superar les defenses d'un narcisista usant l'empatia i la confrontació, i establint límits. A més s'inclouen capítols dedicats a les dones narcisistes, els narcisistes agressius i abusadors, les estratègies de seguretat i la connexió entre narcisisme i addicció al sexe. L'autora, Wendy T. Behary, és la fundadora i directora clínica del Cognitive Therapy Center de Nova Jersey i l'Schema Therapy Institute de Nova York.

Montserrat Tura. República pagesa : vindicació del catalanisme rabassaire.
Montserrat Tura parteix de la història del seu avi, Feliu Tura Valldeoriola, que fou un dirigent del moviment rabassaire del tombant de segle XX, el moviment dels pagesos que no tenien terres, que les tenien arrendades pel contracte de rabassa morta. Amb l’arribada de la fil·loxera, els propietaris van aprofitar l’avinentesa per abolir els contractes que mantenien el pagès lligat a la vinya mentre la vinya fos viva. Arran d’aquesta situació, els pagesos es van organitzar entorn del sindicat Unió de Rabassaires, del qual l’avi Tura fou un dels fundadors més actius. Crearen cooperatives autogestionades i aplicaren unes polítiques avançades, cosa que sovint el discurs oficial del país ha oblidat o silenciat. Montserrat Tura sosté que, sense el compromís del món pagès, el catalanisme progressista no hauria dut Catalunya fins on ha arribat.

I a més...

Neus Nogué Serrano. La Nova normativa a la butxaca : l'Ortografia catalana i la Gramàtica de la llengua catalana : principals novetats.
Berta Ausín, Manuel Muñoz. Guía práctica de detección de problemas de salud mental.
Corine Pelluchon. Manifest animalista : la causa animal com a camí per a un nou humanisme.
Jorge Wagensberg. Sólo se puede tener fe en la duda : pensamiento concentrado para una realidad dispersa.
M.Concepción Muñoz-Delgado. Geografía : evaluación de bachillerato.
Enric Prat de la Riba (1870-1917) : pensar i construir una Catalunya per al futur.
Ramón Cotarelo. España quedó atrás.
Jacqui Atkin. Cerámica práctica : técnicas para crear objetos de uso cotidiano.
Kayla Itsines. Guía de alimentación y estilo de vida saludable en 28 días : the bikini body.
Jordi Borràs. Dies que duraran anys.
Rosa Serra Rotés. Sant Salvador de la Vedella : lluites compartides.
Kristin Linklater. Alliberar la veu natural : l'imaginari i l'art de la pràctica de la veu i el llenguatge.
Davide Carnevali. Forma dramática y representación del mundo en el teatro europeo contemporáneo.
Maurice Maeterlinck. La Vida de las abejas.
Simon Monk. Programar la Raspberry Pi con Phyton.
Herbert Schildt. Java 9.
Douglas Hofstadter, Emmanuel Sander. La Analogía : el motor del pensamiento.
Brad Stone. Lo que viene : cómo Uber, Airbnb y las nuevas empresas de Silicon Valley están cambiando el mundo.
Ilan Pappé. La Cárcel más grande de la Tierra : una historia de los territorios ocupados.
Jean-Paul Subra, Aurélien Vannieuwenhuyze. Scrum : un método ágil para sus proyectos.
Els Fets de l'1 d'octubre.
Patrick R. Murray. Microbiología médica bàsica.
Lora Pavilack, Nikki Alstedter. Manual de la postura : 40 ejercicios fáciles para una vida plena y sin dolor.
Xavier Trias. Tot el que no es volia dir.