Notícia

Novetats de música

31 de octubre de 2017

Nelson, Willie. God's problem child. Gütersloh : Legacy, 2017
Magnífic nou disc de l’outlaw pèl-roig. Amb 84 anys acabats de fer i mentre fa conyes a les xarxes socials sobre la seva possible mort, Nelson segueix demostrant que està en un estat de forma que ja voldrien molts als quals dobla l'edat. Produït per Buddy Cannon, que col·labora també amb Nelson en tasques de composició, el disc inclou a més moments històrics, com una de les últimes gravacions en què va participar el desaparegut Leon Russell o l'homenatge de Nelson al seu amic desaparegut Merle Haggard, a través l'emotiu «He Will not Ever Be Gone», composat per Gary Nicholson. No falten tampoc bons escriptors en les cançons que no signen Nelson i Cannon, com Donnie Fritz o Tony Joe White, encara que destaca poderosament la inclusió d'un tema, «Little House on the Hill» escrit per la mare de Cannon, Lyndel Rhodes, de 92 anys d'edat. Sense baixades de qualitat, el disc és fluid i està ple de grans moments. A més, atès que en els últims temps Nelson ha optat per combinar discos de versions amb àlbums de temes propis, com a servidor és més dels segons, no queda sinó congratular-se per un resultat tan bo com aquest.

Humet, Gemma. Encara. [Barcelona] : Satélite K, 2017
Malgrat la seva joventut, ja fa temps que Gemma Humet es mou pels escenaris. Sigui com a intèrpret acompanyant els grans músics de la cançó com Toti Soler o Toni Xuclà o amb el seu projecte en solitari, que va presentar amb el debut Si canto enrere (Satélite K, 2015), la música va assolint fites creatives. La més nova és el disc Encara, un àlbum de cançó protesta passat pel seu filtre. Una de les claus del disc és un salt endavant en la sonoritat, més moderna i renovada. "Dins meu hi havia una necessitat de buscar sons més elèctrics i atmosfèrics, i per fer això necessitava rodejar-me de gent que dominés aquest camp", explica la música. L'escollit ha estat el músic i productor de confiança de Jorge Drexler, Carles 'Campi' Campón, encarregat de revestir els temes amb un nou aire.

Joan as Police Woman. Let it be you. [S.l.] : Reveal, 2016
Experta en col·laborar amb altres músics, Joan Wasser ha prestat la seva veu a Elton John, Rufus Wainwright, Sheryl Crow, Sparklehorse, Scissor Sisters i Antony and the Johnsons. Wasser és una dona independent que ha sabut portar lluny l'estendard del seu projecte en solitari, alguna cosa que alhora l'ha convertit en una parella de ball que qualsevol es demanaria en un escenari. D'aquesta manera, el 2013 va començar amb el britànic Benjamin Lazar Davis un duet anomenat 2001 que finalment es convertiria en aquest Let It Be You. El títol d'aquest CD té aquest preciós missatge de "deixa’t ser tu mateix", "regala't ser tu mateix" que es reflecteix en la frescor de la seva producció i en els atreviments que es marquen Wasser i Lazar Davis des de l'estudi. Joan Wasser i Benjamin Lazar Davis han demostrat que es coneguessin  va ser una gran sort i treballar junts un enorme encert. El britànic i la nord-americana es posen la granota de treball a favor d'una enginyeria rítmica intel·ligent, un pop que escriuen amb lletres d'or, un minimalisme generós i uns recursos frescos que els permeten gaudir del seu treball sense oblidar-se de l’oient.

I a més...

Running the voodoo down: explorations in psychrockfunksouljazz 1967-80. Australia : Warner, 2016
British Sea Power. Let the dancers inherit the party. [S.l.] : Caroline, 2017
Cheetah Brava. Taká! [Barcelona] : Mango Split, 2017
Zoo. Raval. Manresa : Propaganda pel Fet, 2017
Pastorius, Jaco, 1951-1987. Truth, liberty & soul: live in NYC, the complete 1982. Los Angeles : Resonance, 2017
Thundercat. Drunk. [S.l.] : Brainfeeder, 2017
Pergolesi, Giovanni Battista. Adriano in Siria. London : Decca, 2016
Doneu-me un cor més petit, que aquest que tinc no se m'omple / Josep Palu i Fabre; cançons inèdites amb Ramon Mirabet ...[et al.] Sabadell : Picap, 2017