Notícia

Novetats de música - Juny 2017

01 de juny de 2017

Omega / Morente & Lagartija Nick. Madrid : Universal, 2016.
Omega és un disc del cantant de flamenc Enrique Morente en col·laboració amb el grup de rock granadí Lagartija Nick. Va ser llançat al mercat el 1996 per la discogràfica El Europeo Música. Aquesta que presentem aquí és una reedició del disc, acompanyat d’un llibret i el documental en DVD que explica i rememora l’origen i recorregut d’aquest imprescindible, on hi participen nombrosos artistes del flamenc, com Vicente Amigo, Tomatito, Estrella Morente, Isidro Muñoz o Cañizares, per adaptar poemes de Poeta a Nova York de Federico García Lorca i temes del cantautor canadenc Leonard Cohen. Aquest disc és tot un referent en la revolució del flamenc.

Descalces / Roba Estesa. [Tarragona] : Coopula, 2016.
Roba Estesa presenta el seu primer disc, Descalces. Aquest àlbum vol ser una declaració d’intencions en forma de música i cançó. Unes intencions que es canten des del camp i la tradició, des de la lluita i la festa i, com no pot ser d’una altra manera, des de la dona.

Lazarus: the original New York cast / David Bowie and Enda Walsh. Gütersloh : Sony, 2016.
Lazarus és la banda sonora del musical del mateix títol, escrita i composada per David Bowie i Enda Walsh. L’àlbum, que va sortir al mercat el 21 d'octubre de 2016, te tres cançons inèdites de Bowie. Enregistrat l'11 de gener de 2016, va resultar ser el dia després de la mort de Bowie. El sentiment de pèrdua traspua a cada peça pel fet que els músics van ser notificats de la desaparició en arribar a l'estudi.

La La Land : original motion picture soundtrack / music by Justin Hurwitz ; lyrics by Benj Pasek & Justin Paul. [S.l.] : Interscope, 2016.
La La Land es va convertir en la guanyadora absoluta dels passats Globus d'Or, amb un total de set estatuetes incloses Millor Comèdia / Musical. Resulta molt difícil veure aquesta pel·lícula i no sortir-ne cantant, ballant i fins i tot considerant per un moment que podries convertir la teva vida en un musical. La La Land té el millor del gènere musical però també té molt més. Bona part de culpa d'aquest triomf el té una banda sonora plena de vida i que no ens cansem d’escoltar.

I a més...

Càntut / Belda & Sanjosex. Barcelona : Bankrobber, 2016
Complete & unbelievable / Redding, Otis, 1941-1967
The Duo live! / NHOP & Mulgrew Miller. [S.l.] : Storyville, p. 2016
Ready take one / Erroll Garner. [S.l.] : Octave, p. 2016
Emotional dance / Andrea Motis. France : Universal, 2017
T2 Trainspotting : music from the motion Picture. [S.l.] : Polydor, 2017
Gimme danger: the story of The Stooges / The Stooges. Rhino, 2017
Sabata, Xavier. Catharsis. Pantin, France : Little Tribeca, 2016
Sequences / Hildegard, Hugh Collins Rice. Odradek, 2016
Piano sonata no. 6 op. 82; Visions fugitives op. 22 / Sergei Prokofiev. Aglae, 2016
Hell or high water: original motion picture soundtrack / music by Nick Cave & Warren Ellis. [Paris] : Milan, p. 2016