Notícia

Novetats de Nadal de novel·la

14 de desembre de 2020

A continuació pots consultar les novetats de novel·la incorporades recentment a la nostra Biblioteca.

Us en recomanem algunes:

Joseph Roth - Històries d’exili
Els relats que es recullen en aquest volum són El cap d’estació Fallmerayer (1933), El bust de l’emperador (1934), Triomf de la bellesa (1935) i Confessió d’un assassí, explicada en una nit, que Roth va enllestir la primavera del 1936 durant la primera fase del seu l’exili davant l’ascens imparable del nazisme, i sobre el qual gira l’eix temàtic d’aquest llibre. Traduïts directament de l’alemany per Pilar Estelrich i Montserrat Franquesa, el lector hi trobarà el ritme i el talent narratiu del gran Joseph Roth, i a més hi identificarà la repressió i la intolerància que hi ha darrere de totes les històries d’exili.

Akwaeke Emezi - Aigua dolça
L'Ada és una noia nigeriana amb un caràcter turbulent i volàtil que emigra als Estats Units per estudiar. Sembla una noia com les altres, però la seva ment està poblada per presències fosques i ancestrals que conviuen amb ella des que va arribar a aquest món. Després d'una experiència sexual traumàtica, aquests individus cristal·litzen i s'apoderen de la seva voluntat.
Narrada per les identitats alternatives que poblen la ment de l'Ada i basada en l'experiència real de la mateixa autora, Aigua dolça explora el trastorn de personalitat a través de la figura mitològica dels nens esperit. Inquietant, conmovedora i poderosa, Emezi ens regala una evocació penetrant sobre l'estret vincle entre cultura i identitat. Amb una energia ferotge i una escriptura elegant i sinuosa, proclama l'arribada d'una veu literària nova, atrevida i salvatge.

Atrapa la llebre - Lana Bastašić
Després de dotze anys sense saber res l’una de l’altra, la Sara, que ha emigrat a Dublín i viu allunyada dels fantasmes del passat, rep una trucada de la Lejla, que li demana que torni a Bòsnia i l’acompanyi a buscar el seu germà, desaparegut durant la guerra. Juntes aniran amb cotxe de Mostar a Viena en un viatge que, més que un retrobament inofensiu entre dues velles amigues, serà un camí a un cor de les tenebres profundament balcanitzat.
Aquesta road trip literària és una novel·la brillant i devastadora que, amb un llenguatge subtil i autèntic, retrata la relació complicada entre dos personatges inoblidables i ens mostra, sense por dels tabús, com els traumes dels conflictes ressonen al llarg dels anys.

Manuel Baixauli Mateu - Ignot
Quan Mateu, un pintor en hores baixes, rep l’encàrrec d’il·lustrar els textos d’un escriptor anomenat Crisòstom, accepta sense pensar-s’ho dues vegades. Però qui és, realment, Crisòstom? Per què no ha transcendit, la seva obra? A poc a poc, Mateu descobrirà un personatge humil però fascinant, un geni desconegut, i se submergirà en un món insòlit, ple de miralls i poblat per individus solitaris i esquius. Imaginativa, enginyosa i enlluernadora, Ignot és una novel·la que gira al voltant de la necessitat de crear, de les expectatives i de la frustració.

I també...

Bastašić, Lana. Atrapa la llebre
Bastida i Sabido, Roger. La Llarga revetlla
Baixauli, Manuel. Ignot
Bosch Oliveras, Mar. La Dona efervescent
Emezi, Akwaeke. Aigua dolça
Fidalgo, Yolanda. Las Hogueras del cielo
Han Kang. Blanc
Huerta, Màxim. Con el amor bastaba
Johns, Ana. La Dona del quimono blanc
Kay, Elizabeth. Set mentides
Lagarda-Mata, Sylvia. L'Ombra de la Magui encara és al jardí
Roth, Joseph. Històries d'exili
Sardà, Rosa Maria. Un Incident sense importància
Soler Guasch, Blanca. Farem castells de sorra
Trigo, Xulio Ricardo. La Noia de la Resistència

Novel·les Ciència-ficció
Liu, Cixin. El Bosque oscuro

Novel·les històriques
Barroso, Xavi. La Avenida de las ilusiones
García Reyes, Juan Carlos. El Escultor de Nefertiti
Korn, Carmen. Hijas de una nueva era
Manfredi, Valerio. Antica Madre
Mas, Laura. La Maestra de Sócrates

Novel·les policíaques
Arnaldur Indridason. Rosas muertas
Connolly, John. La Mujer del bosque
Crispin, Edmund. Crim a la botiga de joguines
Gómez-Jurado, Juan. Rey blanco
Jensen, Jens Henrik. El Hombre oscuro
Jungstedt, Mari. La Cara oculta
Läckberg, Camilla. Dones que no perdonen
Patterson, James. Cruzando la línea

Novel·les romàntiques
Winters, Rachel. Un Amor de pel·lícula

Accessibilitat