Notícia

Novetats de Nadal de novel·la juvenil

18 de desembre de 2020

Aquest Nadal, la lectura ens acosta!

Ja tenim aquí les festes de Nadal i aquest any més que mai, us volem sorprendre amb unes novetats que us faran gaudir de grans estones al sofà de casa. Aventures que us portaran a viure aventures en forma de thriller, històries que et commouen, que et fan riure o emocionar-te. Tot això és el que tenim per vosaltres i com ja sabeu, les podreu trobar ja disponibles a l’Espai Jove de la planta baixa de la Biblioteca.

Aquí teniu la selecció de finals d’any!

La Llave de Blake / Sandra Andrés Belenguer
El professor Peter White, abans estimat i admirat per tots, viu tancat al seu despatx. La seva filla Rachel és l'única que pateix per la seva actitud cada vegada més estranya. Rachel és una jove dotada d'intel·ligència excepcional, fascinada pel món de l'art i de l'ocult. Rachel rep un missatge que li gela la sang: "La boca s'està obrint. Troba la clau". Aquella mateixa nit, el seu pare mor en estranyes circumstàncies.

Hijos de virtud y venganza / Tomi Adeyemi
Després enfrontar-se a l'impossible, Zélie i Amari han aconseguit tornar per fi la màgia al país d’Orisha. Però el ritual va ser més poderós del que podien imaginar i, a més dels poders dels maji, també va revifar els dels nobles amb ancestres màgics. Ara Zélie s'esforça per unir al seu poble en un món, on l'enemic és igual de poderós que ells, per assegurar el dret d’Amari al tro i protegir els nous maji de la ira de la monarquia. Si no ho aconsegueix, el regne d’Orisha podria desaparèixer.

Los Cuerpos de las últimas veces / Iñigo Aguas
Mentre l’Alex i l’Eric intenten tirar terra pel mig, la seva relació comença a transformar-se; però estan preparats per deixar enrere els seus sentiments? La lluita per ser qui són els portarà a un camí en el que el seu amor torna a desafiar totes les normes.

Dímelo bajito / Mercedes Ron
Kamila Hamilton ho tenia tot sota control ... o això creia: no entrava en els seus plans que els germans Di Bianco tornessin de nou per posar el seu món a l'inrevés. El retorn dels germans fa que la vida aparentment perfecta de Kami trontolli. Ella ja no és la nena innocent que van conèixer: des que van marxar, sembla que ningú ha pogut accedir realment a ella ..., ningú excepte ells.

Sueños sin brújula / Ester Isel
Ningú li hagués augurat un futur brillant a Sophie Dylan després de l'institut de no ser per l'inesperat èxit que van tenir els seus poemes a YouTube. Després de deixar la universitat per dedicar-se a ser influencer, Sophie s'adona que persegueix un somni que amaga tantes llums com ombres. Malgrat estar al més alt de la seva carrera, Sophie es veu embolicada en un malson d'assetjament mediàtic. Cada pas que dóna és perseguit per periodistes, les seves relacions generen debat en els mitjans de comunicació i el seu seguici d'admiradors disseccionen la seva imatge sense escrúpols. Tots creuen conèixer-la, però pocs sospiten el remolí d'emocions que suposa convertir-te en un personatge públic als dinou anys.

Els Elegits / Veronica Roth
Fa deu anys, cinc adolescents, els Elegits, van derrotar l'Obscur, que havia sotmès la humanitat a una cruel dictadura. Ara el món ha avançat i les noves generacions ja no recorden els anys de terror. Quan un dels Elegits mor, els altres són catapultats a un món paral·lel en què l'Obscur encara existeix. Aconseguiran tornar-lo a vèncer i canviar el destí del món una altra vegada?

La Bessona / Natasha Preston
Després del divorci dels seus pares, les bessones Ivy i Iris van ser separades: l'Ivy vivia amb el pare i l'Iris, amb la mare. Ara, la mare ha mort en un tràgic accident i les noies s'han tornat a reunir. De mica en mica, tot l'entorn de l'Ivy va caient sota l'encís de l'Iris i la noia s'adona que està sent expulsada de la seva pròpia vida. O potser s'està tornant paranoica? I l'accident de la mare va ser realment un accident?

El Trono de las siete islas / Adalyn Grace
Com a princesa del regne de Visidia, Amora Montara ha dedicat tota la seva vida a entrenar per ser Alta Animante, mestra espiritual. La resta del regne pot triar la seva màgia, però per Amora mai ha estat una elecció. Per assegurar el seu lloc com hereva al tron, ha de demostrar el seu domini de la perillosa màgia espiritual. Quan la seva demostració es torça, Amora es veu obligada a fugir. Fa un pacte amb Bastian, un misteriós pirata: ell l'ajudarà a demostrar que és digne del tron si, a canvi, ella l’ajuda a recuperar la seva màgia robada. No obstant això, navegar pel regne portarà més sorpreses -i perills- dels que Amora havia imaginat.

Élite, asignatura pendiente / Abril Zamora
Algú que vesteix amb l'uniforme de l'escola i s'oculta amb un passamuntanyes està sembrant el pànic a l'entorn de Les Alzines. Però els nostres protagonistes no deixaran de viure les seves vides. Gorka ha iniciat una relació complicada amb Andrea, la filla perfecta d'un polític d'esquerres, que comença nova al col·legi; Cabellera ha deixat els estudis per ajudar la seva mare a la cafeteria i vol mantenir vius tant sí com els nous llaços afectius que les uneixen; Janine està obsessionada per resoldre les estranyes morts que estan tenint lloc i que amenacen als seus amics, i Paula s'ha d'enfrontar al món adult, després de decidir deixar l'escola i començar a treballar. I entre tot això segueixen els seus amors i els seus primers passos, els seus dubtes i temors, només que ara tenyits d'intents de superació personal i esquitxats per les punyalades del desconegut assassí en sèrie.

Donde no haya niebla  / Beatriz Esteban
Mistorne, 1982. En el cap de Nessa Favre sempre hi va haver soroll de més. La seva mare li va explicar des de molt petita que portava la màgia a la sang, igual que ella. Però Nessa mai va veure res màgic a ser capaç d'escoltar les ments dels altres sense ordre ni permís, fins a sentir que li anaven a explotar les temples. Enmig de tot el caos i tot el Soroll, Nessa veu l'oportunitat perfecta per escapar quan Roy, el seu millor amic, li parla d'Haney: una ciutat que no apareix en els mapes i que promet ser un refugi clandestí. Junts, decideixen emprendre un viatge per trobar la ciutat, abans que les ombres del passat de Nessa els trobin a ells.

Sombra y hueso / Leigh Bardugo
Alina Starkov no espera molt de la vida. Es va quedar òrfena després de la guerra i l'únic que té al món és al seu amic Mal. Arran d'un atac que rep Mal a l'entrar a l'Ombra, un foscor antinatural plena de monstres que ha aïllat el país, Alina revela un poder latent que ni ella mateixa sabia que tenia. Després d'aquest episodi, Alina és conduïda a la força fins a la cort reial per ser entrenada com un membre dels Grisha, un grup de mags d'elit comandat per un individu misteriós que es fa dir El Fosc.

Los del medio  / Kirsty Applebaum
Maggie té onze anys i viu a Fennis Wick tancada i protegida del món exterior per una frontera darrera de la qual es lliure la Guerra Silenciosa i a on passegn els bruts i malignes errants. El seu germà Jed és un dels Grans, venerat i especial. Un heroi. Al seu germà petit, Trig, tothom l’estima.En canvi, Maggie és la del mig: la invisible i la relegada. Un calorós dia de setembre coneix a Una, un errant famolenca que ha sortit a la recerca d'ajuda, i tot sembla millorar.

Les Dues cares d'en Kai / Estelle Maskame
La Vanessa Murphy no és una víctima. Però quan en Harrison Boyd envia un vídeo seu comprometedor a tot l’institut la seva vida es converteix en un caos. Però ella no és de les que es queden plorant en un racó i en Harrison pagarà pel que ha fet. La Vanessa, però, no està sola en aquesta venjança, ja que en Kai, l’enigmàtic noi nou, li ofereix ajuda. Ella no sap que? en traurà ell, de tot plegat, però tampoc li importa. Ara té un soci per amargar la vida a en Harrison i això és l’únic que li cal.

The Prom : una novela basada en el exitoso musical de Broadway / Saundra Mitchell [i 3 més]
En un intent per recuperar les seves carreres després del fracàs del seu últim espectacle, Barry i Dee Dee, dues estrelles de Broadway, decideixen ajudar a una noia d'un petit poble d'Indiana a complir el seu somni: anar a el ball de graduació amb la seva xicota Alyssa . Però mentre batallen entre ells, i contra els prejudicis de la societat, els actors descobreixen el valor de l'amistat i de l'amor.