Notícia

Novetats de Nadal de viticultura i enologia

18 de desembre de 2020

Aquestes són algunes de les novetats literàries d'enologia i viticultura incorporades recentment al fons de la Biblioteca. 

Lluís Tolosa - Vinos de España: Valle del Ebro y Valle del Duero
Lluís Tolosa, escriptor expert en vins i enoturisme, ens recomana més de 1.000 vins i els il·lustra amb 2.000 fotos en color, en un recorregut per les grans zones vitivinícoles.
Llibre imprescindible pels amants dels vins espanyols que ha rebut alguns dels premis internacionals de més prestigi.

Lluís Romero - Vins autòctons
Aquest llibre és una aproximació a les nostres varietats de raïm tradicionals, una obra que vol apropar la cultura catalana del vi a un públic ampli i donar a conèixer les particularitats d’aquells raïms que fan que els nostres vins siguin únics. Per aconseguir- ho, inclou una descripció detallada de cada varietat i una selecció dels millors vins elaborats 100% amb els nostres raïms històrics, aquells que darrerament anomenem autòctons.

Jordi Alcover, Sílvia Naranjo, Sergi Sevé - La Guia de vins de Catalunya i el Rosselló 2021: tast a cegues
La Guia de Vins de Catalunya va néixer a l’any 2008 per informar al consumidor a partir d’un model de Tast a Cegues transparent, rigorós i equitatiu, que puntua tots els factors que intervenen en un vi.
La Guia de Vins de Catalunya 2021 presenta de nou enguany els tastos a cegues de 1.349 vins de tots els racons de Catalunya, que els cellers aporten per a l’anàlisi i valoració de l’equip de tast; que els tasta i els puntua amb una breu descripció i afegint una exhaustiva fitxa tècnica que ajudarà el lector a triar la millor opció per a aprofundir en el coneixement dels vins catalans.

Guía de vinos gourmets 2021. Los mejores de España.
Endinsar-se en el fascinant món dels vins, cellers, botigues especialitzades, zones vinícoles, etc., de la mà de la 36 Guia Vins Gourmets, la més veterana de les publicacions vitivinícoles des de 1983. La Guia Vins Gourmets 2021 recull, un any més i fidel a la seva filosofia, una completa i imprescindible mostra del panorama vinícola espanyol. 4.212 vins ressenyats, 2.400 vins qualificats i 1.112 cellers referenciats. Tota la informació necessària que qualsevol amant del vi ha de saber.

Guía Peñín de los vinos de España, 2021.
Nova edició de la Guia de vins espanyols més completa del món. La Guia Peñín dels Vins d'Espanya 2021 és el manual de vins per excel·lència, on es referencien des dels vins més senzills fins als més sofisticats, amb més de 10.500 referències. Posseeix una secció amb les millors compres de l'any. Descobreix la qualitat de les noves anyades dels vins favorits o aventura't a provar noves marques, zones i varietats. La Guia compta amb un espai on s'expliquen les característiques de totes les denominacions d'origen d'Espanya, els seus climes, les seves terres, la valoració de l'última collita, etc.

Jordi Melendo - Guía Melendo del Champagne, 2020-2021
Més de 180 productors, tant "Maisons" com "Vignerons", més de 600 referències de que, per a molts, és el millor vi de món, el xampany.

Núria Poveda - Supervinos 2021: la guía de vinos de supermercado
Quin vi haig d’escollir? Supervinos 2021 arriba per respondre a aquesta pregunta, l'autora descobreix els millors vins a baix preu. A més, en aquesta guia podràs trobar el maridatge més adequat per a cada vi i el moment idoni per gaudir-los. El 2021 és un any de creixement dels vins ecològics, biodinàmics, vegans i sense sulfits, així com increïbles etiquetes que tornen irresistibles molts dels vins seleccionats. Passin i beguin!

Ferran Cenetelles - Las 100,75 preguntas que siempre quiso hacer sobre el vino: Por el sumiller de El Bulli.
El vi és una obra d'art col·lectiva que arriba a les taules carregada de tradició, cultura i plaer. Cada dia s'obren milers d'ampolles al món perquè flueixin converses i s'entrellacin afectes. En aquest llibre, Ferran Centelles, un dels sommeliers més prestigiosos d'Espanya, respon a un centenar de qüestions sobre el vi.

Xavier Ayala - Cuaderno práctico de maridaje: aprende a combinar platos y vinos como un sumiller.
Amants de compartir bons moments al voltant d'una taula: aquí teniu el vostre llibre. A més de ser una introducció a la cultura gastrovínica, aquestes pàgines revelaran els secrets del maridatge a través d'exemples que van des de la quotidiana truita de patates fins a un sofisticat colomí amb fruits vermells i regalèssia, passant per un impressionant postres de xocolata.
Xavier Ayala ens convida a viatjar per les vinyes de tot el món per descobrir els millors vins per a cada plat. Aquest sommelier, que defensa el gaudi del menjar i el vi en bona companyia, ha treballat a les sales dels millors restaurants de la mà de restauradors mítics com els germans Roca i Nando Jubany.
Pròleg de Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca.

La guia Michelin: España & Portugal 2021.
La guia MICHELIN Espanya & Portugal 2021 compta amb una selecció d'establiments de totes les categories de confort i preu, incloent restaurants, hotels, turisme rural i bars de tapes. A més, per facilitar-nos l'elecció, els inspectors de la guia MICHELIN ens assenyalen amb el pictograma Bib Gourmand els restaurants que ofereixen una cuina de qualitat. I, per descomptat, com és tradicional, La guia MICHELIN ens ofereix la seva selecció de restaurants amb la cuina de millor qualitat d’ambdós països, que són classificats mitjançant els coneguts estrelles de la bona taula: tres per a les seves línies excepcionals, dues per les excel·lents i una per a les que es consideren molt bones en la seva categoria.