Notícia

Novetats de novel·la

26 de març de 2019

Asensi, Matilde. Sakura
El 1990 el retrat del doctor Gachet de Van Gogh va ser subhastat a Christie's per la xifra rècord de vuitanta-dos milions i mig de dòlars. El va comprar el milionari japonès Ryoei Saito. Enfadat amb el govern del seu país pels impostos que li reclamaven pel quadre, Sayto va anunciar en una roda de premsa mundial que el quadre de Van Gogh desapareixeria amb ell. Des de la seva mort, el 1996, no s'ha tornat a saber res de l'obra en el món de l'art. Un misteri que ha fet córrer rius de tinta i ha donat peu a tota mena d'especulacions. Matilde Asensi novel·la aquesta recerca i dóna resposta a moltes de les incògnites de l'enigma de la seva desaparició. Un grup heterogeni de cinc persones desconegudes entre si emprendran una aventura que canviarà les seves vides. La infermera Odette, el galerista Hubert, l'artista urbà Oliver, la pintora i galerista en línia Gabriella i "el manetes"John viatjaran pel Japó esquivant perills i desxifrant enigmes que els guiaran a la recerca del quadre. Pel camí teixiran entre ells uns llaços invisibles que els portarà a l'èxit o al fracàs.

Campoy, Jordi. La Noia del violoncel
L’Anne és una jove violoncel·lista de la London Symphony Orchestra. És imperfecta i caòtica, impacient i exagerada, impulsiva i una mica promíscua. Però hi ha una característica que sobresurt de la resta i que marcarà l’esdevenir de tot: la seva manca de puntualitat. Arran d’un soroll estrany que sent a l’interior de la funda del seu instrument, l’Anne troba un objecte desconegut que la fa anar de corcoll. Aquesta troballa la porta a tibar del fil i a descobrir els seus orígens, lligats a la Barcelona dels anys 70 i a un nen que vol tocar el violoncel

Di Pietrantonio, Donatella. La Retornada
Amb la maleta en una mà i una bossa amb sabates en l'altra, una noia de tretze anys truca a una porta rera la qual hi ha un món desconegut, estrany. Comença així aquesta història vehement i captivadora, amb una adolescent que d'un dia per l'altre és retornada a la seva família biològica i ho perd tot: una casa confortable, les seves millors amigues, l'afecte incondicional dels seus pares, o dels que creia que eren els seus pares. La seva nova llar és petita, fosca, hi ha germans per tot arreu i poc menjar a taula. Però hi ha lAdriana, la germana petita que li obre molt més que la porta de la seva nova casa.

Lemaitre, Pierre. Los colores del incendio
Tota la ciutat de París assisteix al funeral de Marcel Péricourt. La seva filla Madeleine s'ha de posar al capdavant de l'imperi financer que ha heretat, però el destí li reserva altres plans. Amb un acte inesperat i tràgic, el seu fill Paul la porta a les portes de la fallida. Davant l'adversitat de la gent, la cobdícia de l'època, la corrupció del sector i l'ambició del seu entorn, Madeleine haurà de desplegar no només tota la seva intel·ligència i energia, sinó també elevades dosis de maquiavel·lisme per poder sobreviure i reconstruir la seva vida. Una tasca especialment feixuga en una França que observa amb impotència l'aparició dels primers colors de la tragèdia que assolarà Europa.

Lorenzo, Santiago. Los asquerosos
Manuel apunyala un policia antiavalots que el volia pegar. Fuig. S'amaga en un poblet abandonat. Sobreviu de llibres Austral, vegetals dels voltants i d'una petita compra al Lidl que li envia el seu oncle. I s'adona que com menys té, menys necessita. Un thriller estàtic, una versió de Robinson Crusoe ambientada a l'Espanya buida, una redefinició del concepte «austeritat». Una història que ens fa plantejar si els únics sans són els que saben que aquesta societat està malalta.

Nadal, Rafael. El fill de l'italià. (Premi Ramon Llull 2019)
En Mateu creix en una família trencada que no se sent seva. Des de petit lluita per deixar enrere els crits, les baralles i la misèria de la Mina, la casa més pobra de Caldes de Malavella, la que tothom evita. Aviat descobreix que els seus orígens s’amaguen darrere d’un secret del qual ningú parla però que coneix tothom: el poble està marcat per l’odissea d’un miler de joves mariners italians que s’hi van refugiar en plena Segona Guerra Mundial. Són els supervivents de l’enfonsament del cuirassat Roma, bombardejat pels alemanys el 9 de setembre de 1943 en venjança per l’armistici entre Itàlia i els aliats. 
Seixanta anys després, en Mateu decideix buscar el seu pare i comença a fer -se preguntes: qui era aquell noi que xiulava cançons napolitanes i duia a rentar la roba a la seva mare? Quins eren els somnis de la Joana, que plantava clavells de poeta per escapar d’un marit bosquetà que no parava mai a casa?

Capdevila, Marc. L'Observador de núvols
Així s’expressa l’adolescent Joan Carles Morel, Jeici: directe i capriciós, malcontent amb tot, intransigent amb tothom, malparlat si cal, individualista, insolent amb els adults, convençut del que diu i alhora totalment insegur... Tot i apassionar-se per alguns temes peculiars, a Jeici no li interessen ni l’institut, ni la família, ni els amics, ni les relacions socials. Per això, en un intent de sacsejar la seva vida —o almenys perquè aprengués anglès—, els seus pares l’havien enviat a la decrèpita ciutat de Detroit, però n’ha hagut de tornar precipitadament per un fet tràgic. Amb L’observador de núvols Marc Capdevila aconsegueix un retrat esplèndid d’una certa joventut actual, però amb un batec intemporal, d’eterna rebel·lia. Perquè avui, com sempre, els joves recorren desorientats el laberint que porta a la maduresa.

Roca, Maria Mercè. Nosaltres, les dones
L'esperat retorn d'una de les escriptores més estimades pels lectors.En un passeig literari per les sis edats de la vida, l'autora de Cames de seda ens recrea, amb la delicadesa que li coneixem i la precisió d'un cirurgià, els neguits i esperances d'un seguit de dones potents.Nosaltres, les donesés un recull de contes cosits amb un fil conductor que els relliga com un brodat: les protagonistes són sempre dones, de nenes a velles. Amb coratge i confiança, però també amb dubtes i somnis. Són les heroïnes quotidianes de les seves pròpies vides, autèntics pals de paller.Des que neixen fins a la mort, Maria Mercè Roca enfila un conjunt d'històries sorprenents, dolces a vegades, àcides i potser amargues d'altres, com la vida mateixa.

I a més...

Alandes, Juli. Caça major (policíaca)
Arbasino, Alberto. La Bella de Lodi
Bergsveinn Birgisson. Para Helga
Camilleri, Andrea. La Intermitencia (policíaca)
Comes, Melcior. Sobre la terra impura
Faner, Pau. El Dia i la nit
Fopiani Román, Daniel. La Melodía de la oscuridad (policíaca)
Izumi, Kyōka. El Monjo del mont Koya
Katzenbach, John. Jaque al psicoanalista (policíaca)
King, Stephen. Torn de nit. (Contes de terror)
Lattanzi, Antonella. Una Historia negra (policíaca)
Leon, Donna. En el nombre del hijo (policíaca)
Littell, Jonathan. Una Vieja historia : nueva versión
Mantel, Hilary. La Jaula de cristal (policíaca)
Martorell, Pere-Joan. La Memòria de l'Oracle
Miloszewski, Zygmunt. La Ira (policíaca)
Montero, Rosa. Los Tiempos del odio
Moravia, Alberto. Agostino
Page, Libby. Soñar bajo el agua
Pobla, Carolina. Geranios en el balcón
Sager, Riley. Les Supervivents (policíaca)
Soler, Sílvia. El Fibló
Solsona, Ramon. Disset pianos
Sparks, Nicholas. Cada suspiro
Tabucchi, Antonio. El Barquito chiquitito
Turton, Stuart. Las Siete muertes de Evelyn Hardcastle (policíaca)
Uno, Chiyo. Ohan
Vallmitjana, Juli. De la ciutat vella
Williams, John. Només nit