Notícia

Novetats de novel·la

25 de abril de 2019

Winslow, Don. La Frontera
Què fas quan ja no hi ha fronteres? Quan les línies que creies que existien senzillament s'han esfumat? Com et mantens dret quan ja no saps realment de quin costat estàs? La guerra ha arribat a casa. Fa quaranta anys que Art Keller està en primera línia de foc del conflicte més llarg de la història dels EUA: la guerra contra la droga. La seva obsessió per derrotar el capo més poderós, ric i letal del món, el líder del càrtel de Sinaloa, Adam Barrera, li ha costat cicatrius físiques i mentals, haver d'acomiadar a persones a les quals estimava i fins i tot se li ha emportat part de la seva ànima. Ara Keller es troba als comandaments de la DEA només per veure com per haver destruït al monstre n'han sorgit altres trenta que estan portant fins i tot més caos i destrucció al seu estimat Mèxic. Però això no és tot. El llegat de Barrera és una epidèmia d'heroïna que està assolant EUA. Keller es llança de cap a frenar aquest flux mortal però es trobarà envoltat d'enemics, persones que volen matar-lo, polítics que volen destruir-lo i encara pitjor: una administració entrant que comparteix llit amb els traficants de drogues que ell vol destruir. Art Keller està en guerra no només amb els càrtels sinó amb el seu propi govern. La llarga lluita li ha ensenyat més del que mai va imaginar. ara aprèn.

Eiríkur Örn Norðdahl. Illska : la maldad
Agnes i Ómar es coneixen una gèlida matinada al centre de Reykjavík. Tres anys després, Ómar redueix casa seva a cendres i abandona el país. Però aquesta història comença molt abans, el 1941, quan la meitat dels habitants de la ciutat lituana de Jurbarkas són assassinats en un bosc dels voltants. Dos dels besavis d'Agnes van estar en aquesta massacre -un va disparar l'altre- i, tres generacions després, Agnes ha convertit l'Holocaust i els populismes xenòfobs al centre absolut de la seva vida. I la seva obsessió el porta fins Arnor, 1 neonazi cultivat ... Traduïda a set idiomes i celebrada unànimement per la crítica, Illska se situa en el cor de l'actual crisi de valors europea i explora, a través d'un argument addictiu, la preocupant deriva sociopolítica d'Europa

Loriga, Ray. Sábado, Domingo
Juntament amb el seu amic Xinès, el narrador, un adolescent, surten un dissabte i lliguen amb una cambrera. La nit sembla anar bé, fins que tot es torça i acaba en desastre: és un funest dissabte que el nostre narrador es nega a recordar. Vint anys després, aquest adolescent, que ara és un home amb moltes males decisions a sobre, acompanya la seva filla a la festa de Halloween al Col·legi Internacional dels afores de Madrid. Allà comparteix xerrada amb una dona desconeguda que s'oculta després de la màscara d'una disfressa. La conversa, intranscendent en aparença, aviat el condueix a aquella nit.

De Luca, Erri. La Natura exposada
En un poble allunyat a les muntanyes, un escultor que coneix molt bé la contrada comença a passar persones clandestinament d’un costat a l’altre de la frontera. No ho fa a canvi de diners, i això crida l’atenció d’un dels viatgers, un escriptor que explicarà la seva història. Els mitjans, interessats per la notícia, volen saber més coses de l’escultor, que decideix marxar a un poble a la vora de la mar. Allà, el mossèn li fa un encàrrec d’allò més particular: restaurar una estàtua de marbre que representa el mateix Jesucrist i dotar-lo de sexe. Amb el seu estil personal, Erri De Luca reflexiona en "La natura exposada" sobre la presència de la religió en les nostres societats, però també en les nostres vides, i més encara sobre els límits entre allò profà, entre la bellesa humana i la bellesa divina.

Artigau i Queralt, Marc. La Vigília (Premi Josep Pla 2019)
En Raimon escriu contes per a la ràdio i viu amb el seu germà Blai, que va quedar trastocat per un accident en un bosc quan era petit i ara porta una vida senzilla treballant en un taller ocupacional. Un dia en Rai rep un encàrrec estrany, una dona gran que sempre escolta els seus relats, la Cèlia, vol contractar-lo perquè li escrigui la seva biografia: «Mai no hauria imaginat que els teus contes explicarien tan bé la meva vida».
La seva relació creixerà a cavall del relat i el record. Ella li encarregarà reescriure tot allò que va viure i ell intentarà esbrinar què s’amaga darrere una oferta gens innocent. 

Jou, J. Mai vista
Mai vista és humanitat: vida i mort, veritat i mentida. Tots en coneixem qualcuna de les situacions com les que llegirem però mai les haurem viscudes des del punt de vista de na Fiona. Un dia la coneixeràs, si tens sort, en persona. Riure, plorar, emocionar-se, morir, obrir els ulls i també tancar-los... Et sentiràs identificat, segur.

Causse, Jean-Gabriel. El dia que el món es va despertar sense colors
Una novel·la que és com l'arc de Sant Martí: uns personatges carismàtics, una premissa original, màgia, intriga i aprenentatge sobre la simbologia dels colors. Una atractiva història rica en matisos, i un plaer per als sentits.De la nit al dia els colors comencen a desaparèixer misteriosament. Ningú no en sap el motiu, ni tan sols els científics són capaços de trobar una explicació raonable. El menjar resulta insípid a primer cop d'ull, la roba s'ha tornat uniforme, els dissenyadors es desesperen, tot és més avorrit, monòton i trist, i l'economia se'n va en orris. En resum, la vida sense colors és depriment.En aquest nou món en blanc i negre, l'Arthur, treballador d'una fàbrica de llapis de colors, coneix la seva veïna, la Charlotte, una atractiva locutora de ràdio cega de naixement que paradoxalment és una científica especialitzada en els colors. Aquesta curiosa parella s'embarcarà en una arriscada aventura al costat de la filla de la Charlotte, una nena amb un do especial que podria retornar els anhelats colors a la humanitat.Després de llegir aquesta delícia de novel·la, no tornaràs a percebre els colors de la mateixa manera. Una història per a les persones que veuen amb el cor.

Rose, Heather. El Museu de l'amor modern
El compositor Arky Levin ha arribat a un carreró creatiu sense sortida. La separació inesperada de la seva dona pot deixar-li l’espai que necessita per compondre bandes sonores de pel·lícules. Tot i així, no aconsegueix trobar la tranquil·litat mental que li cal per crear, se sent culpable i inquiet. En aquest estat, gairebé per atzar, trobarà una exposició d’art que li transformarà la vida.
Partint d’una performance d’art real que va tenir lloc el 2010, la instal·lació que descobreix l’Arky Levin és inexplicablement potent. Els visitants del Museu d’Art Modern de Nova York s’asseuen davant de l’artista Marina Abramović, durant un període de temps curt o llarg —ells ho decideixen—, i encara que alguns s’hi mostren escèptics, gairebé tots en surten impactats.
L’Arky hi tornarà dia rere dia i a mesura que la performance es desenvolupa, durant setanta-cinc dies, també ell es transformarà. Interactuant amb altres persones a l’exposició, lentament comença a comprendre el que pot faltar en la seva vida i què ha de fer per canviar-la.
Un llibre sobre l’art, però també sobre l’èxit i el fracàs, la mort i la felicitat. Ara bé, sobretot, és un relat sobre l’amor, les seves limitacions i la seva transcendència. Una novel·la sobre el que significa connectar i estar present en el món modern.

A més de...

Bagaria i Mellado, Mercè. Les Vides del dia
Belli, Gioconda. Las Fiebres de la memòria
Benavent, Elísabet. Toda la verdad de mis mentiras
Bezares, Miquel. Els Voltants d'Olívia
Bivald, Katarina. La Vida i altres projectes impossibles
Bogdan, Isabel. ¡Cuidado con el pavo real! 
Carlier, Christophe. Saludos nada cordiales
Conrad, Joseph. La Línia d'ombra : confessions "dignes de la meva consideració" 
Ducharme, Réjean. L'Engolida dels engolits
Dulcinea. El Día que sueñes con flores salvajes
Espinosa, Albert. El Millor d'anar és tornar
Foenkinos, David. Hacia la bellesa
Garcia, Joanjo. Heidi, Lenin i altres amics
Haruf, Kent. Benedicció
Hearn, Lafcadio. Kwaidan : històries japoneses de fantasmes 
Hejlskov, Andrea. Nuestra casa en el bosque
Joukhadar, Jennifer Zeynab. Un Mapa de sal y estrelles
Kadaré, Ismaïl. Las Mañanas del café Rostand : motivos de París
Rouillan, Jean-Marc. La Part dels llops
Safier, David. La Balada del Max i l'Amelie
Strindberg, August. La Gent de Hemsö
Krentz, Jayne Ann. Corazones salvajes

I les novel·les policíaques i de gènere negre:

Doyle, Arthur Conan. El Gos dels Baskerville 
Gómez-Jurado, Juan. Reina roja 
Hjorth, Michael. Mentiras consentides 
Läckberg, Camilla. La Gàbia d'or 
Puigpelat, Francesc. Magret i els anarquistes 
Roberts, Nora. Un Lugar donde esconderse
Winslow, Don. La Frontera