Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novetats de novel·la

26 de juliol de 2019

El Susurrador / Donato Carrisi
Els agents de l'Esquadró Especial al comandament del criminòleg Goran Gavila estan en alerta. Una cosa impactant ha passat. No s'enfronten a un enemic comú. Es tracta d'algú capaç d'adoptar moltes formes i l'objectiu és posar-los a prova. Encara que el més inquietant, és que en cada moviment els obliga a mirar cap a la foscor de cada un d'ells. Un desafiament continu. Amb l'arribada de la investigadora especialitzada en la recerca de persones desaparegudes, Mila Vásquez, sembla enlluernar una llum al final del camí. O es tracta d'una fantasia? Cada vegada que semblen que estan més a prop del culpable, alguna cosa els allunya encara més de la realitat.

Recuerdos del futuro / Siri Hustvedt
Dues dones, una ciutat, un misteri: una història entre la realitat i la ficció, entre el thriller psicològic i la novel·la de formació.
Una escriptora consagrada que treballa en les seves memòries redescobreix els vells diaris del seu primer any a Nova York, a finals de la dècada de 1970. Acabada de sortir d'un poble de Minnesota, gairebé sense diners i amb fam de noves experiències, s'enlluerna per tot el que li ofereix la ciutat: el seu primer amor, els esbossos de la seva primera novel·la, l'escena literària que s'obre davant seu, i, sobretot, l'obsessió per la seva veïna, una dona jove que cada nit entona monòlegs estranys al seu apartament i que la protagonista anota febrilment en el quadern. Cada cop aquestes confessions es tornen més pertorbadores, el seu interès per descobrir la veritat darrere de la porta del costat també s'intensifica.
Quaranta anys després d'allò, aquestes notes i diaris serveixen a l'escriptora per reflexionar sobre temes com el pas del temps, el desig o el paper de la dona en la societat, i per constatar que són els records del passat els que en gran manera conformen el que serem en el futur.

Una Mujer inoportuna / Dominick Dunne
A Los Angeles, a principis dels noranta, tothom enveja a Pauline i Jules Mendelson. Casats des de fa més de vint anys, amb una reputació impecable i sempre embolicats en un halo d’elegància estudiada, les seves festes en la seva esplèndida mansió són d’obligada cita a la vida social de la ciutat. Però aquesta estampa de perfecció es dissipa quan els llums s'apaguen i treu el cap la vasta xarxa de favors, mentides i hipocresies que sosté l'imperi dels poderosos. Així, quan  Jules s'encapritxa de Flo, una cambrera que somia en ser actriu, creu que podrà controlar la situació i mantenir una aventura discreta amb ella, sense sospitar que es convertirà en una obsessió perillosa. D'altra banda, la doble vida d'un dels millors amics de Pauline amenaçarà de treure a la llum els secrets que aquesta comunitat opulenta intenta amagar a qualsevol preu.

Uns ulls acostumats a la foscor / Barbara Vine pseudònim de Ruth Rendell
Un dia, l'humorista Jaume Perich em va trucar i em va preguntar: «Coneixes la Ruth Rendell?». Acostumava a recomanar-me llibres i autors, i mai li vaig agrair prou. Com tot el que em recomanava el Jaume, em va entusiasmar, va obrir noves portes del gènere quan jo em pensava que ja les havia obert totes. Per això, vaig voler tenir Ruth Rendell en aquesta col·lecció i per això us presento Uns ulls acostumats a la foscor, una de les obres més famoses de l'autora, que li va valer el prestigiós premi nord-americà Edgar Allan Poe del 1987. Va signar la novel·la amb el pseudònim de Barbara Vine, que utilitzava per a relats d'una profunditat psicològica i d'una anàlisi de les relacions humanes que els diferenciaven dels altres, més específicament policíacs. Aquesta visió, afegida a l'habilitat i a la perfecció d'estil adquirides amb una llarga trajectòria d'escriptora d'èxit, dóna lloc a una història familiar apassionant, en què la defensa de l'amor es converteix en una lluita ferotge carregada d'odi.

Negra la brisa lluent / David Vann
Aquesta història ens transporta a bord del vaixell Argo en una travessia brutal pel mar Negre per oferir-nos una oda lírica a la ràbia i a la llibertat d'una de les figures més dures i monstruoses que ens ha arribat del món clàssic, Medea, que viatja amb Jàson, els argonautes i el velló d'or. Amb una prosa poètica i elèctrica, Vann ens mostra el costat més íntim i visceral d'aquesta princesa i sacerdotessa ferotge perseguida per la tragèdia. Aquesta és una novel·la que explora el desig de llibertat, la lleialtat i la immortalitat. David Vann ens ofereix l'oportunitat de descobrir les emocions que s'amaguen darrere dels actes despietats de Medea, una visió revolucionària, atmosfèrica i fascinant d'un mite femení primordial.

Hotel Silencio / Audur Ava Ólafsdóttir
Guanyadora del Premi Islandès de Literatura i del Premi de Literatura del Consell Nòrdic. «Emocionant, excèntrica i obscurament divertida.» Sunday Times.
La seva dona l'ha abandonat. La demència de la seva mare no fa més que avançar. Acaba de descobrir que la seva filla no és la seva filla biològica. Vist que només la seva habilitat particular per a les reparacions i els nyaps domèstiques segueix tenint una mica de sentit, Jónas decideix agafar la seva caixa d'eines i fer un viatge només d'anada a un país estrany i devastat per la guerra per desaparèixer i donar-li una fi definitiva a aquesta trista existència. Però els desperfectes a l'Hotel Silenci en què s'allotja comencen a requerir les seves atencions, i també ho fan els hostes, i els habitants de la ciutat, i el seu pla s’ajorna una vegada i una altra. Així, amb molt d'humor i subtilesa, Ólafsdóttir deixa clar que les ferides particulars, vinguin d'on vinguin, només cicatritzen en comú.

Novel·les policíaques:

Barker, J. D. La Quinta víctima
Barton, Fiona. La Sospita
Connelly, Michael. Las Dos caras de la verdad
Perry, Anne. Asesinato en Kensington Gardens
Ribas Algueró, Joan. Las Doce cartas

I a més...

Becerra, Ángela. Algún día, hoy
Braude, Mark. El Emperador invisible
Brunoldi, Pierpaolo. La fortaleza del castigo
Mah, Ann. Secretos entre viñedos
Moccia, Federico. Mil noches sin ti
Mosse, Kate. La Ciudad del fuego
Nunn, Kayte. El Cuaderno de las flores
Roberts, Nora. Historias escogidas
Tóibín, Colm. Madres e hijos