Novetats de novel·la

Novetats de novel·la

23 de març de 2018

Eyre, Pilar. Carmen la rebelde.
Quan els ulls d'Alfons XIII, rei d'Espanya, i els de Carmen Ruíz Moragas, actriu de teatre, es van trobar, van saber que era l'inici d'una passió inevitable, però perillosa. El rei, l'home, es va enamorar tan profundament de Carmen, dona lliure, divertida, bella i valenta, que va estar a punt de convertir-la en reina. Però Carmen, d'infància il·legítima i solitària, estimava la independència que li donava la seva professió i mai va voler renunciar-hi. El seu tràgic matrimoni amb un torero mexicà, en un intent de convertir-se en una senyora respectable, va ser preludi de la seva relació amb Alfonso, que va durar vuit anys plens de tantes turbulències com el desgraciat moment històric que els va tocar viure.

Martí, Carme. El camí de les aigües.
Un cant a la cuina feta amb amor i un deliciós homenatge a les àvies treballadores que mai no es van deixar vèncer per les adversitats del seu temps. Recepta a recepta, vivència a vivència, El camí de les Aigües ens proposa un viatge carregat d’olors i de sabors a les nostres arrels, a la nostra infantesa. Una novel·la memorable que ens descobreix la vida de la cuinera Maria Badia al llarg del segle XX a partir de la mirada de la Laura en l’actualitat

Gironell, Martí. La força d'un destí.
Amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l’Espanya franquista. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni. A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon. A punt de ser cridat a files per anar a la guerra de Corea, torna a fugir a Hollywood, on un seguit de cops de sort el porten a viure a un pam de la glòria, a tocar de les estrelles de cinema que admira i de qui es convertirà en amic i confident. Amb James Dean projecten un restaurant plegats i malgrat la seva mort obrirà La Scala, un establiment que es convertirà en el referent del Hollywood dels anys cinquanta i seixanta, amb estrelles habituals com Paul Newman, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor o els Kennedy. Preocupat per oferir no només un espai de confidencialitat sinó també un servei acurat a les celebrities del Hollywood daurat, Leon torna a Catalunya per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi.

Zweig, Stefan. Miedo
Irene Wagner porta una vida còmede i sense preocupacions al costat del seu marit i els seus dos fills. No obstant això, després de vuit anys de matrimoni, els balls, el teatre, l'òpera i altres activitats socials li semblen predictibles i aborrides. Així, més per fantasia novel·lesca que per autèntic desig, inicia una relació amb un jove pianista. Però aviat una dona la descobreix quan surt de l'apartament de l’amant i Irene es veu obligada a cedir a un terrible xantatge. El terror de ser descoberta pel seu marit i de perdre tot el que té i, ara descobreix, tant necessita i estima, la sumirà en un malson. Escrita el 1913 i publicada per primera vegada gairebé una dècada més tard, Miedo és una de les nouvelles més colpidores de Stefan Zweig, amb un final tan sorprenent per a la protagonista com per al lector.

Alexandre, Víctor. Els Amants de la Rambla del Celler
Baldacci, David. El Objetivo (policíaca)
Banville, John. Regreso a Birchwood
Bernhard, Thomas. L'Imitador de veus
Bradbury, Ray. Un Cementiri de llunàtics
Busquets, Blanca. La Fugitiva
Čapek, Karel. La Guerra de les salamandres
Catozzella, Giuseppe. El Gran futur
Clark, Mary Higgins. Negro como el mar (policíaca)
Coben, Harlan. Un Largo silencio (policíaca)
El-Hachmi, Najat. Mare de llet i mel
Flanagan, Richard. Desig
Giménez Bartlett, Alicia. Mi querido asesino en sèrie (policíaca)
Grisham, John. El Soborno (policíaca)
Günday, Hakan. Daha!
Ibarz, Mercè. L'Amic de la finca roja
Kerr, Philip. El Otro lado del silencio (policíaca)
King, Stephen. Fin de guardia (policíaca)
Läckberg, Camilla. La Bruja (policíaca)
Muñoz Molina, Antonio. Un Andar solitario entre la gente
Nguyen, Viet Thanh. El Simpatizante (històrica)
Nubla, Víctor. Les Investigacions del cap Pendergast
Pamuk, Orhan. La Vida nova
Quirós, Mariano. Una Casa junto al tragadero
Rushdie, Salman. La Decadència del Nero Golden
Smith, Ali. L'Accidental
Sparks, Nicholas. Solo nosotros dos (romàntica)
Steel, Danielle. El Apartamento
Taylor, Kathryn. El Verano de las flores silvestres
Torras, Carme. Enxarxats
Trigo, Xulio Ricardo. L'Homenatge (històrica)
Vallbona, Rafael. Tros
Vargas, Fred. Quan surt la reclusa (policíaca)
Winterson, Jeanette. Fruta prohibida