Notícia

Novetats de novel·la

28 de maig de 2018

Soto Ivars, Juan. Crímenes del futuro
En un món preapocalíptic a la vora del cataclisme social i moral, tres dones turmentades lluiten per sobreviure i ser propietàries del seu propi destí. Júlia, Margarita i Pálida són les protagonistes de Crímenes del futuro, una faula d'inquietants signes profètics, en la qual Espanya s'assembla més als turbulents i miserables anys 40 que al que desitjaríem que fos el segle XXI.

Theils, Lone. Las chicas del ferry
Dos joves daneses van desaparèixer sense deixar rastre a bord del ferri Anglaterra en 1985. Anys més tard, la periodista Nora Sand, que treballa per al diari danès Globalt des de Londres, viatja a la localitat costanera Ingles de Brine i compra un vell bagul en una botiga d'antiquaris. Quan la periodista obre el bagul troba una sèrie de fotos i una d'elles li crida l'atenció, en ella apareixen dues noies a bord d'un ferri i automàticament recorda el famós cas de les dues joves que van desaparèixer el 1985 i el cas mai es va tancar. La curiositat atrapa Nora i ja no pot escapar de la història, que viatjarà a Dinamarca per intentar esbrinar què va passar amb les dues noies.

Foradada, Mercè. Perles cultivades
A la psicòloga Lluïsa Jubany li fallen les bases del món que coneix. Per recuperar el sentit de la vida, freqüenta un grup que investiga la repercussió de la intel·ligència artificial en el futur pròxim, el Trans de Gràcia des d’on emprèn una investigació per intentar determinar l’abast de la bondat i si és programable. Desanimada y en plena crisi personal, entra en contacte amb membres d’una ONG, deixa temporalment la feina a l’hospital barceloní on treballa, i el seu periple la porta al camp de Zaatari, a Jordània, on milers de sirians proven de sobreviure fugint de la devastació del seu país. A partir del contacte amb els refugiats, totes les preguntes comencen a tenir resposta.

Lozano, Urbà. Vindrà la mort i tindrà els teus ulls

Després de passar mitja vida a Sicília, és el moment de tornar al poble. El protagonista hi arriba acompanyat de Fiorella, una traductora italiana amb la qual conviu des de fa temps. Home eixut, de caràcter difícil, se sent tan estrany ací com abans s’havia sentit a Itàlia, i es replanteja moltes de les coses que ha fet al llarg dels anys. Els sentiments i els records li brollen, cada vegada més descontrolats, i decideix posar-los per escrit. En les seues anotacions no falten fets sorprenents que sempre ha ocultat i que ara, gràcies a la intimitat que li proporciona el dietari, s’atreveix a revelar. El relat no deixarà a ningú indiferent. Una novel·la de prosa concisa i un estil sorprenent. Una poderosa reflexió literària sobre la vida, l’amor i els secrets inconfessables.

Palol, Miquel de. Què! : estampes d'un dependent filòsof
El protagonista, un individu aspriu i misantrop, arriba a la conclusió que ha de matar l'imbècil del seu veí, en Martí Pelegós. Fa poc que es coneixen perquè el nostre home s'acaba de mudar a un pis on l'anterior llogater ha mort enigmàticament. Entre copes i aventures sentimentals compartides, es va ordint una falsa amistat on l'odi s'incrementa a mesura que el pla d'homicidi avança. El lector és testimoni de les disquisicions ètiques, estètiques i metafísiques que comporta l'assassinat, i de com per al protagonista és una veritable sortida de la vulgaritat (a vegades còmica, a vegades tragicòmica) present en tots els àmbits de la seva vida. Novel·la càustica i satírica sobre les raons que guien la nostra existència, sobre com interpretem la realitat i sobre com construïm la nostra identitat, Què! només podia sortir de la ploma de Miquel de Palol, un dels autors més originals i admirats de la literatura catalana actual.

Zweig, Stefan. Clarissa
Clarissa, filla d'un militar austríac, coneix Léonard a Lucerna, un jove socialista francès del que s'enamora. L'esclat de la Gran Guerra separa els amants i la jove, que ha quedat embarassada, ha de tornar a Àustria enmig d'una Europa que s'esquinça, on pren la decisió de tenir i criar un fill de l'enemic. Aquesta commovedora novel·la tardana de Zweig és avui considerada el testament en què l'extraordinari escriptor austríac va condensar els ideals humanístics que va abraçar durant tota la seva vida.

I a més...

Barnes, Julian. Nivells de vida
Benavent, Elísabet. Fuimos canciones (romàntica)
Calvino, Italo. El Baró rampant
Calvino, Italo. L'Especulació immobiliària
Cartarescu, Mircea. Per què ens estimem les dones
Cleveland, Karen. Toda la verdad
Connelly, Michael. El Lado oscuro del adiós (policíaca)
Faulkner, William. La Mansió : una novel·la de la família Snopes
Finn, A. J. La Dona a la finestra
Gaiman, Neil. American gods (Ciència-ficció)
Keats, Isabel. Escrito en las estrelles (romàntica)
Kepler, Lars. El Cazador (policíaca)
King, Stephen. Bellas durmientes (terror)
Lagerlöf, Selma. El Carreter
MacInerney, Jay. Al caer la luz
Martínez, Mila. Mis noches en el Ideal Room
Nesbo, Jo. Macbeth (policíaca)
Pollock, Donald Ray. El Banquet celestial
Riley, Lucinda. La Hermana tormenta : la historia de Ally
Roca i Costa, M. Carme. La Noia del club
Safier, David. Y colorín colorado... Tú (humor)
Saunders, George. Lincoln al bardo (històrica)
Seethaler, Robert. Tota una vida
Smith, Wilbur. El  León de oro (aventures)
Vidal Ferrando, Antoni. La Ciutat de ningú
Vilas, Manuel. Ordesa
Villar, Domingo. Ojos de agua (policíaca)

Accessibilitat