Notícia

Novetats de novel·la

14 de agost de 2018

Hill, Toni. Tigres de vidre
En Víctor Yagüe i en Juanpe Zamora van ser alguna cosa més que companys de classe. La seva amistat, va traspassar les parets de l'aula i es va estendre pels conflictius carrers de la Ciutat Satèl·lit. Fins al 15 de desembre de 1978. Fins al moment en què els nois es van veure obligats a triar entre lleialtat o salvació. Trenta-set anys després, tots dos es retroben en aquest mateix escenari. En Juanpe és un home a la deriva; en Víctor, en canvi, pot considerar-se un triomfador. Potser per això se sent en deute amb el seu vell amic i decideix enfrontar-se als clarobscurs d'un cas tancat que, tot i així, continua envoltat d'inquietants preguntes que ningú no vol respondre.

Tóibín, Colm. The master
Colm Tóibín se centra en aquesta novel·la en una part especialment interessant de la vida de Henry James: els seus dies a Florència, París i finalment Anglaterra. Explora el concepte d'identitat mitjançant l'estudi dels costums europeus i de la literatura nord-americana. No obstant això, el que millor exposa l'autor és la seva particular forma de tractar amb els seus semblants, sense esquivar les referències a les seves possibles relacions homosexuals.

Dicker, Joël. La desparició de Stephanie Mailer
30 de juliol del 1994. Orphea, una petita ciutat costanera dels Hamptons està molt trasbalsada per un succés esgarrifós: l'alcalde i tota la seva família han mort assassinats a casa seva, juntament amb una noia que passava per allà fent jòguing i havia sigut testimoni del crim.
Investigaran el cas dos joves policies. Ambiciosos i tenaços, aconseguiran desemmascarar l'assassí gràcies a tot un seguit de proves incontestables, cosa que els valdrà els elogis dels seus superiors i fins i tot una condecoració.
Però vint anys més tard, a principis d'estiu del 2014, el Jesse rep, pocs dies abans de deixar el cos de policia, la visita d'una periodista, la Stephanie Mailer, que li assegura que es va equivocar de culpable. Poc després, la jove desapareix en circumstàncies misterioses. ¿Què li ha passat a la Stephanie Mailer? ¿Què ha descobert? I, sobretot: ¿què va passar en realitat el vespre del 30 de juliol del 1994 a Orphea?

Adebayo, Ayobami. Queda't amb mi
Yejide i Akin són un jove matrimoni a la Nigèria dels anys vuitanta. En una societat poligàmica, ells, sabent-se enamorats, decideixen ser una parella monògama. Però els problemes comencen quan no arriben els fills, fet que socialment i familiarment es considera una catàstrofe. Akin accedirà a casar-se gairebé d’amagat amb una segona esposa. Indignada i gelosa, Yejide sap que l’única manera de salvar el seu matrimoni serà aconseguir quedar-se embarassada. En la tradició de Chinua Achebe i Chimamanda Ngozi Adichie, la primera novel·la d’Ayòbámi Adébáyò tracta temes universals —amor, família, traïció, culpa— en una història apassionant sobre les relacions humanes, les expectatives vitals que ens fem a la joventut i sobre el desig, de vegades incontrolable, de tenir fills. Rebuda com un autèntic fenomen literari, Queda’t amb mi és la història de dos personatges que s’enfronten desesperadament a les frustracions i les pèrdues que la vida els imposa.
Millor llibre de l’any per a The Guardian, The Economist i The Wall Street Journal, entre altres.

Hustvedt, Siri. Els ulls embenats
Publicada l’any 1992 en anglès, The Blindfold, la primera novel·la de Siri Hustvedt relata quatre trobades inquietants d’una estudiant de literatura de la Universitat de Columbia, Iris Vegan, amb diversos personatges novaiorquesos que l’atzar ha posat en el seu camí. Quatre episodis en què Siri Hustvedt reflexiona sobre els misteris de la identitat, sobre la irracionalitat i el perill que comporten les relacions.

McCullers, Carson. El cor és un caçador solitari
El cor és un caçador solitari, que recuperem en una nova traducció d’Alba Dedeu, és una de les novel·les més importants de la literatura nord-americana del segle XX. Quan es va publicar, l’any 1940, Carson McCullers tot just tenia vint-i-tres anys i el llibre es va convertir en un fenomen literari internacional. La novel·la, ambientada en un poblet del sud dels Estats Units, narra la història de John Singer, un sordmut solitari que, gràcies al seu posat atent i amable, es guanya la confiança de tota mena de gent. La Mick Kelly, una adolescent que té pressa per créixer; el propietari del cafè on en Singer dina cada dia; un socialista emprenyat i borratxo; un doctor negre frustrat: tots li expliquen els seus problemes, i en John Singer, confident silenciós, els ajuda a canviar les seves vides de maneres imprevisibles. El cor és un caçador solitari és una novel·la commovedora, sensible i profundament humana que explora la solitud, la necessitat que tots tenim de ser compresos i la recerca de l’amor. Tot un clàssic contemporani.

Wassermann, Jakob. El caso Maurizius
Maurizius, un home de lletres elegant i frívol, és inculpat per l'assassinat de la seva dona i condemnat a cadena perpètua a petició del fiscal Wolf von Andergast després d'un judici polèmic. Dinou anys més tard, Etzel Andergast, fill adolescent del temible fiscal, implora al seu pare que reobri el cas Maurizius. Tot i que el jove està convençut de la innocència de l'acusat, el fiscal Von Andergast es nega a acceptar la possibilitat d'haver comès un error. Això obligarà a Etzel a enfrontar-se al pare, a qüestionar els tradicionals valors que li ha inculcat i a buscar la veritat pel seu compte. Basada en un cèlebre error judicial, aquesta obra mestra, a l’hora crítica i idealista, posseeix la grandesa d'una tragèdia grega. Inspirant-se en les implicacions morals i filosòfiques de la crisi europea de la primera meitat del segle XX, Jacob Wassermann va realitzar una de les més apassionades denúncies de la injustícia i la crueltat de la societat burgesa del segle passat.

Adell Àlvarez, Joan. Alba
En els últims mesos, l’Alba ha perdut molt de pes i només surt de casa per anar a l’institut o al conservatori. Amb prou feines es relaciona amb ningú, tret de la seva millor amiga, Laura, amb qui comparteix una afició obsessiva per la música. Per això, poc després del seu dissetè aniversari, l’Alba ingressa en una clínica psiquiàtrica obligada pels seus pares, molt preocupats per la seva anorèxia. Les parets d’aquest centre es convertiran en el paisatge quotidià de la jove, que sentirà que la vida se li escola entre estones mortes i temps perdut. Tanmateix, l’ajuda i l’amor de la Laura, de qui l’Alba s’enamorarà perdudament, es convertiran en el motor de salvació de la jove, que a poc a poc aconseguirà redreçar la seva vida.
Alba és una història optimista d’alliberament i superació amb la música com a símbol de les possibilitats de seguir endavant i deixar enrere els problemes.

Accessibilitat